ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Δευτέρα 26 Μαΐου 2014

Γιατρός-μετανάστης από τη Συρία εκλέχθηκε δήμαρχος Ανδραβίδας- Κυλλήνης

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 6:40:00 μ.μ. | |




















 Μετά την παρουσία του ως δημοτικός σύμβουλος επί τρεις θητείες στον δήμο Ανδραβίδας- Κυλλήνης, ο ανεξάρτητος Ναμπίλ- Ιωσήφ Μοράντ που κατάγεται τη Συρία εκλέχτηκε δήμαρχος, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι στα όρια του δήμου περιλαμβάνεται η Νέα Μανωλάδα.

Ο γιατρός Ναμπίλ- Ιωσήφ Μοράντ, μετανάστης από τη Συρία, είναι ο νέος δήμαρχος Ανδραβίδας- Κυλλήνης Ηλείας, ήρθε στην Ελλάδα πριν είκοσι πέντε χρόνια, και μένει στα Λεχαινά τα τελευταία εικοσιτρία χρόνια έχοντας στο πλευρό του την Ελληνίδα σύζυγό του Ιωάννα Σχοινά, επίσης γιατρό και συγκεκριμένα ωτορινολαρυγγολόγο, τη φυσικοθεραπεύτρια κόρη του Ελισάβετ, και δύο εγγόνια.

Οι «ματωμένες φράουλες» και οι άθλιες συνθήκες εργασίας μεταναστών και εργατών στη Μανωλάδα απασχόλησαν την επικαιρότητα το περασμένο καλοκαίρι, με πολλούς να κάνουν λόγο για αέρα αλλαγής μετά την εκλογή του κ. Μοράντ. Μιλώντας στο paraskhnnio.gr και στην ερώτηση κατά πόσο ο ίδιος έχει υπάρξει αποδέκτης ρατσιστικών συμπεριφορών εκτιμά πως «ότι δίνεις παίρνεις». «Είναι ελάχιστα τα περιστατικά, δεν είναι οι όλοι οι Έλληνες ρατσιστες, μονάχα μια μικρή μερίδα. Άλλωστε οι Έλληνες ξέρουν από ξενητιά, ξέρουν από Γερμανία, ξέρουν από Αμερική – έχουν οι ίδιοι ζήσει ως μετανάστες. Με αγκαλιάσανε…», επισημαίνει χαρακτηριστικά.

Στην ερώτηση κατά πόσο σκοπεύει να εγκαταλείψει την ιατρική μετά την εκλογή του ως δήμαρχος ο κ. Μοράντ απάντησε πως δεν σκοπεύει να αφήσει την ιατρική, «είναι η μεγάλη μου αγάπη, άλλωστε έχω μια ωραία και δυνατή ομάδα. Όλοι μαζί θα διοικήσουμε τον δήμο, δεν είμαι επαγγελματίας πολιτικός».

Αναφορικά με το πως αισθάνεται μετά την εκλογική του νίκη, ο Ναμπίλ- Ιωσήφ Μοράντ δηλώνει συγκινημένος. «Το γιορτάζουμε, είμαι συγκινημένος. Νομίζω ότι πρώτη φορά στην ιστορία της Ελλάδας ένας μετανάστης εκλέγεται δήμαρχος», είναι η χαρακτηριστική απάντηση του δημάρχου Ανδραβίδας- Κυλλήνης.

Σημειώνεται ότι κατά την πρώτη εκλογική αναμέτρηση ο Ναμπίλ- Ιωσήφ Μοράντ συγκένρωσε 26,5%, ενώ σύμφωνα με τα αποτελέσματα μέχρι τα ξημερώματα της Δευτέρας το ποσοστό του άγγιζε το 52,23%.

paraskhnio.gr
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ