ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τετάρτη 14 Μαΐου 2014

Η αλήθεια για το Αραχναίο: "Μην προσβάλλετε τους κατοίκους του κ. Ζέρβα"

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 7:44:00 μ.μ. |
Του Γιώργου Τόμπρα
υποψήφιου Δημοτικου Συμβούλου
Νυαπλιο Νέα Ελπίδα"

Έκπληκτος διάβασα την τοποθέτηση του κ. Ζέρβα για την χθεσινή μας επίσκεψη στο φιλόξενο χωριό Αραχναιο. Προσπαθώ να καταλάβω αν εμείς που περπατησαμε, επισκεφθήκαμε καφενεία και μιλήσαμε με κόσμο μέσα και έξω από αυτά ξέρουμε καλύτερα η όσοι πίσω από κλειστά μπατζουρια και πίσω από πληκτρολόγια είδαν καλύτερα τι έγινε. Ακόμη όμως και όσοι δεν ήταν εκεί αλλά δεν βλέπουν πίσω από παραταξιακά γυαλιά, βλέπουν τις φωτογραφίες και μπορούν να κρίνουν.

Η επίσκεψη μας κράτησε δυο ώρες. Περάσαμε και μιλήσαμε με κόσμο για τα ουσιαστικά προβλήματα του Αραχναιου. Θα ήμουν χαρούμενος να έβλεπα την τοποθέτηση του κ.Ζέρβα για το που πήγαν 3 χρόνια τώρα τα χρήματα από τις ανεμογεννήτριες. Ποια η θέση του για την καθυστέρηση και τελικά ακύρωση του έργου αναβάλου. Το πρόβλημα των κατεστραμμένων δρόμων Αγγελοκάστρου και την έλλειψη πόσιμου νερού. Αυτά συζητούσαμε από τις 7:30 ως τις 9:30.

Υπάρχουν δυο λέξεις που ωφειλουν κάποιοι να μάθουν : Πολιτικός πολιτισμός.

Ο σεβασμός του αλλού, σεβασμός της διαφορετικής άποψης, σεβασμός στον πολιτικό αγώνα του καθένα. Ευτυχώς, προσωπικά , από πολλούς νέους συνυποψήφιους μου σε τυχαίες συναντήσεις μας, γίνομαι αποδέκτης τέτοιου πολιτισμού. Αυτά θα πανε το Δήμο μας αύριο ψηλότερα.

Δηλώσεις για "κατσικοχώρια" που ουδέποτε έγιναν, διαστρέβλωση της πραγματικότητας για δήθεν αποδοκιμασίες από τη γραπτή δήλωση ενός κατοίκου του χωριού ευτυχώς δεν αμαυρώνουν ούτε τους φιλόξενους κατοίκους του Αραχναιου ούτε το πνεύμα της επίσκεψης μας. Διωρες επισκέψεις και συζήτηση ως που βράδιασε δεν γίνονται χωρίς την αποδοχή του κόσμου. Αποδοχή με το ζόρι δεν γίνεται.

Τέλος θα αναφερθώ σε ενα προσωπικό θεμα. Η απαθανατίση χειραψιων και η φιλική αποδοχή σε ένα καφενείο δεν αποτελεί "πρόθεση ψήφου" πόσο μάλλον δε "κοροϊδία". Μην ξεχνάτε πως στο φωτορεπορτάζ για την επίσκεψη του κ. Κωστουρου στην Πρόνοια, φωτογραφία δείχνει υποψήφιους μας έξω από το εκλογικό μας κέντρο να χαιρετούν τους συνυποψήφιους τους. Πολιτικός πολιτισμός και όχι "κλεμμένες στιγμές". Προφανως έχουμε διαφορετική άποψη του "κρυφά".

Θα χαρώ να συνεχίσουμε έναν ουσιαστικό διάλογο όχι πίσω από πληκτρολόγια αλλά πρόσωπο με πρόσωπο. Είμαι σίγουρος πως μπορούμε να συζητήσουμε για τα σοβαρά και τα ουσιαστικά.

Γιώργος Π. Τομπρας
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ