ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Κυριακή 4 Μαΐου 2014

Η Νέα Κίο γιόρτασε την Μεγαλομάρτυρα Άγία Ειρήνη

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 6:51:00 μ.μ. |




















 Πανηγυρικά εορτάστηκε η μνήμη της Αγίας Ειρήνης της μεγαλομάρτυρος στην φερώνυμη εκκλησία στην περιοχή Νέας Κίου.

Στον πανηγυρικό εσπερινό χοροστάτησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Επιδαύρου Καλλίνικος ενώ συμμετείχαν ιερείς από τις γύρω περιοχές Άργους και Ναυπλίας. Τον αρχιερατικό εσπερινό λάμπρυνε με την παρουσία του ο Άρχων Πρωτοψάλτης της Αγιοτάτης Αρχιεπισκοπής Κωνσταντινουπόλεως Φώτης Γιαννακάκης
Μετά το θείο κήρυγμα από τον Επίσκοπο ακολούθησε η λιτάνευση της Ιερός Εικόνας σε όλη την περιοχή της Κίου προς ευλογία των κατοίκων καθώς και του τόπου, παιανιζούσης της Δημοτικής Φιλαρμονικής της Νέας Κίου.
 Το παρών τους έδωσαν μεταξύ άλλων, ο υφυπουργός πολιτισμού και αθλητισμού Ιωάννης Ανδριανός ,ο αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας Αναστάσιος Χειβιδόπουλος , το δημοτικό συμβούλιο της πόλης του Αργούς με επικεφαλής τον Δήμαρχο Δημήτρη Καμπόσο, ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης Φ.Στεφανόπουλος, ο περιφερειακός σύμβουλος Β.Σίδερης , ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Α.Πουλάς , οι υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι Α. Μαντά ,Γ. Λαπαθιώτη , ο υποψήφιος Δήμαρχος για τον Δήμο Άργους Μυκηνών, Δ.Πλατής, οι υποψηφίοι δημοτικοί συμβούλοι Δ.Κρίγκος , Μ.Χασάπης , Δ .Παπανδριανός –Κεραμίδας, κ.α

Η ΑΓΙΑ ΕΙΡΗΝΗ Η ΜΕΓΑΛΟΜΑΡΤΥΣ

Βίος και απολυτίκιο της Αγίας Ειρήνης της Μεγαλομάρτυρος, της οποίας η Εκκλησίας μας τιμά την μνήμη στις 5 Μαΐου.

Μεγάλο παράδειγμα πίστης στον Ένα και αληθινό Θεό αποτελεί η Αγία Ειρήνη. Γεννήθηκε στην πόλη Μαγεδών της Περσίας και το πρώτο της όνομα ήταν Πηνελόπη. Ο πατέρας της ονομαζόταν Λικίνιος και ήταν έπαρχος, η δε μητέρα της ονομαζόταν Λικινία.

Από έξι χρονών η Πηνελόπη άρχισε τη γραμματική της εκπαίδευση, σʼ έναν από τους πιο σοφούς διδάσκαλους της εποχής της, τον Απελλιανό. Της έμαθε πολλά ο σοφός διδάσκαλος. Ένα, όμως, δεν της έμαθε. Για τον Χριστό. Και αυτό το κατόρθωσε μια απλή χριστιανή υπηρέτρια του Λικινίου, που με τη θεία χάρη κατέκτησε την καρδιά της αρχοντοκόρης.

Η Πηνελόπη ένιωσε μεγάλη χαρά που έμαθε την πραγματική αλήθεια της ζωής και επιδίωξε αμέσως να βαπτισθεί χριστιανή. Πήρε το όνομα Ειρήνη και αμέσως τον σταυρό της χριστιανικής ζωής.

Από εδώ και πέρα η Ειρήνη άρχισε μια πνευματική πορεία, που περνά δια μέσου πυρός και σιδήρου.

Όταν ο Λικίνιος έμαθε ότι η κόρη του έγινε χριστιανή διέταξε να τη δέσουν στα πόδια ενός άγριου αλόγου, να τη σκοτώσει με κλοτσιές. Αλλά από θαύμα το άλογο στράφηκε εναντίον του και σκότωσε αυτόν.
 Τότε επικράτησε μεγάλη σύγχυση μεταξύ των εκεί παρεβρισκομένων ανθρώπων. Αλλά η Ειρήνη τους καθησύχασε με τα λόγια του Χριστού: «Παντα δυνατα τω πιστευοντι» (Μαρκ. θ΄ 23). Δηλαδή όλα είναι δυνατά σε εκείνον που πιστεύει. Και πράγματι, με θαυμαστή πίστη προσευχήθηκε και ο πατέρας της σηκώθηκε ζωντανός. Τότε, οικογενειακώς όλοι βαπτίστηκαν χριστιανοί.

Της Αγίας Ειρήνης οι δοκιμασίες και τα μαρτύρια ήταν πολλά. Αλλά πάντα έβγαινε ζωντανή μέσα από αυτά, διότι είχε μεγάλη και ζωντανή πίστη. Περιόδευσε σε αρκετούς τόπους και δίδαξε το λόγο του Θεού και έκανε πολλά θαύματα, ιδιαίτερα με το παράδειγμα της ζωής της. Στο τέλος αποσύρθηκε σε ένα ερημικό μέρος έξω από την Έφεσο όπου έζησε με προσευχή και άσκηση.



ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ