ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πασχαλινές ευχές

Σάββατο 31 Μαΐου 2014

Ξύλο, χημικά και...αναβολή στον τελικό της ΑΕΚ με τον Διομήδη (φωτογραφίες - δηλώσεις παραγόντων)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:57:00 π.μ. |




















Το «ξύλο της αρκούδας» έπεσε μέσα κι έξω από το κλειστό της Κυψέλης ανάμεσα σε οπαδούς της ΑΕΚ και τα ΜΑΤ πριν την προγραμματισμένη για τις 20:00 έναρξη του 3ου και τελευταίου τελικού της Α1 χάντμπολ των ανδρών με τον Διομήδη, από τον οποίο θα αναδειχθεί ο πρωταθλητής!


Αυτό ωστόσο δεν θα το μάθουμε απόψε καθώς οι διαιτητές έκλεισαν το φύλο αγώνα το οποίο θα πάει τη Δευτέρα στον αθλητικό δικαστή ο οποίος θα αποφασίσει για την τύχη του αγώνα.
Ετσι ξεκίνησε το σκηνικό...

Οπαδοί της «Ενωσης» που αντέδρασαν γιατί μπήκε μέσα μια διμοιρία και πήρε θέση μπροστά τους συγκρούστηκαν με την αστυνομία έξω από το γήπεδο, ωστόσο, η κατάσταση εκτραχύνθηκε καθώς το ξύλο συνεχίστηκε και μέσα στο κλειστό!

Απ' έξω έπεσαν δακρυγόνα και χημικά, άναψαν καπνογόνα, ενώ τα ΜΑΤ έκαναν αλόγιστη χρήση χημικών και μέσα στο γήπεδο!
Οι οπαδοί της ΑΕΚ μπήκαν στο γήπεδο μέσα και ξεκίνησε να πέφτει ξύλο παντού! Οι παίκτες και η διοίκηση των «κιτρινόμαυρων» μάταια προσπαθούσαν από τη μία να απομακρύνουν τους οπαδούς κι από την άλλη να σταματήσουν τα ΜΑΤ έτσι ώστε να διεξαχθεί ο τρίτος τελικός της Α1 Ανδρών ανάμεσα στην ΑΕΚ και στον Διομήδη Αργους.

Το όλο σκηνικό λοιπόν ξεκίνησε από την στοά που οδηγεί στην σάλα με τους οπαδούς να συγκρούονται με τα ΜΑΤ και το κυνηγητό και το ξύλο να συνεχίζεται κι εντός του γηπέδου. Πολλά χημικά έφαγαν και παίκτες και διοικούντες της ΑΕΚ, ενώ ένας οπαδός έμεινε πεσμένος μέσα στο γήπεδο, καθώς έφαγε αρκετό ξύλο...

Τι ανέφερε το φύλλο αγώνα...

«Πριν την έναρξη του αγώνα, ενώ οι δύο ομάδες και οι διαιτητές ήταν έτοιμοι να εισέλθουν στον αγωνιστικό χώρο, στην είσοδο του γηπέδου διακρίναμε συμπλοκή μεταξύ των φιλάθλων της γηπεδούχου ομάδας (ΑΕΚ) και της αστυνομίας (ΜΑΤ). Εγινε χρήση δακρυγόνων από την αστυνομία και οι φίλαθλοι της ΑΕΚ άρχισαν να εκσφενδονίζουν πλαστικά καθίσματα και άλλα διάφορα αντικείμενα εναντίον της αστυνομίας και κινήθηκαν εναντίον της αστυνομίας.

Κατόπιν αστυνομικοί και φίλαθλοι εισήλθαν στον αγωνιστικό χώρο και έγινε γενική σύρραξη μεταξύ των αστυνομικών και των φιλάθλων της ΑΕΚ. Στα επεισόδια τραυματίστηκε ένας φίλαθλος της ΑΕΚ. Επειδή λόγω των δακρυγόνων η ατμόσφαιρα ήταν αφόρητη και η κατάσταση επικίνδυνη, οι ομάδες και εμείς αποσυρθήκαμε στα αποδυτήρια. Στις διαβουλεύσεις που ακολούθησαν για τη διεξαγωγή ή μη του αγώνα, ο πρόεδρος της ΟΧΕ κ. Χατζηϊωάννου μας ανακοίνωσε ό,τι κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας με τον Υφυπουργό Αθλητισμού κ. Ανδριανό, δόθηκε τηλεφωνική εντολή ο αγώνας να μη διεξαχθεί. Ακολουθεί έκθεση».
Οι δηλώσεις των παραγόντων στον Sentra 103,3

Οσον αφορά στο αν θα διεξαχθεί ο αγώνας, το μέλος του Δ.Σ. της ΟΧΕ, Δημήτρης Σταυρακακάκης είπε: «Θα περιμένουμε να δούμε μέχρι τις 21:15, 21:30 αν θα καθαρίσει η ατμόσφαιρα για να γίνει ματς».

Για τα επεισόδια είπε: «Αρχισε στον διάδρομο το σκηνικό. Έγινε ντου από φιλάθλους της ΑΕΚ, που πήγαν να μπουν χωρίς εισιτήριο και η αστυνομία τους απώθησε. Επεσε μια φυσουνιά εκεί και τότε άρχισαν όλα».

«Δεν υπάρχει περίπτωση να γίνει παιχνίδι έξω» έλεγαν στα αποδυτήρια παίκτες και διαιτητές, λόγω της ατμόσφαιρας.

Ο παράγοντας του Διομήδη Αργους, Αντρέας Μούκιος: «Είναι λυπηρό για το άθλημα αυτό που έγινε. Δεν ήταν κατάλληλο το γήπεδο, το λέγαμε και δυστυχώς δικαιωθήκαμε. Δεν έχει κλείσει ακόμα το φ.α. το οποίο θα αναγράφει λογικά ότι το ματς δεν ξεκίνησε λόγω των επεισοδίων των οπαδών της ΑΕΚ και του Διομήδη. Δυστυχώς όμως θα πάει στον αθλητικό δικαστή. Σαν χαντμπολάνθρωπος οι αγώνες θέλουμε να διεξάγονται μέσα στο γήπεδο. Η ατμόσφαιρα είναι αποπνικτική. Ακόμα δακρύζουν τα μάτια μας».

Το μέλος της ΟΧΕ, Κώστας Σταματιάδης είπε: «Την έχουμε ξανακάνει αυτή τη συζήτηση... Μέχρι 3 λεπτά πριν ξεκινήσει το ματς δεν υπήρχε κάτι συγκεκριμένο. Υπήρχε πολύς κόσμος που δεν μπορούσε να μπει κι άρχισαν τα επεισόδια. Μπήκε μια διμοιρία στον διάδρομο, υπήρξε μικροσυμπλοκή κι έπεσαν δακρυγόνα σε κλειστό χώρο. Απορώ ποιος το σκέφτηκε να το κάνει αυτό το πράγμα. Μετά χάθηκε για λίγα λεπτά ο έλεγχος. Πολλές φορές στο παρελθόν υπάρχουν δεδικασμένα όταν για οποιονδήποτε λόγο δεν ξεκίνησε παιχνίδι για αντίστοιχες με τις σημερινές καταστάσεις, δεν μηδενίστηκε ομάδα, αλλά διεξήχθη το ματς».

Ο πρόεδρος της ΟΧΕ, Παντελής Χατζηιωάννου είπε: «Υπήρξε συμπλοκή. Ο όχλος δεν συγκρατήθηκε. Η κατάσταση έγινε αφόρητη. Δεν μπορούσε να γίνει παιχνίδι. Αποσύρθηκαν οι ομάδες, διαιτητές στα αποδυτήρια χωρίς πρόβλημα. Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχα με τον κ. Ανδριανό συναποφασίσαμε να μην ξεκινήσει το ματς. Με δική μου παραίνεση να βγει μέχρι τη Δευτέρα το μεσημέρι το αργότερο για να οριστεί αν είναι να γίνει το ματς μέχρι την Τρίτη. Νομίζω ότι οι παίκτες και οι ομάδες δεν έχουν διαφορές. Παράκληση δική μου να αναλάβουν τις ευθύνες όλοι μας. Εύχομαι ότι θα γίνει ο τελικός, γιατί οι νικητές κρίνονται μέσα στο γήπεδο κι όχι στα γραφεία του αθλητικού δικαστή. Κι όλοι μαζί μετά να σκύψουμε πάνω από την Εθνική να πάρουμε την πρόκριση».

Φωτογραφίες ΑΜΠΕ
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ