ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Σάββατο 3 Μαΐου 2014

Η Νατάσα Ράγιου στο Ευρωπαϊκό Λόμπυ και τον Πολιτικό Σύνδεσμο Γυναικών

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 7:03:00 π.μ. |


























’’Η κοινωνία πιστεύει στη δύναμη της γυναίκας’’

  «Η κοινωνία πιστεύει στη δύναμη της γυναίκας απόλυτα. Ας κάνουμε επιτέλους και οι γυναίκες το ίδιο» υπογράμμισε μεταξύ άλλων η υποψήφια Ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Νατάσα Ράγιου, στην πολύ χρήσιμη και ενδιαφέρουσα συζήτηση στρογγυλής τραπέζης με θέμα την ισότιμη συμμετοχή γυναικών και ανδρών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και την Τοπική Αυτοδιοίκηση, που διοργάνωσε η Ελληνική Αντιπροσωπεία του Ευρωπαϊκού Λόμπυ Γυναικών και του Πολιτικού Συνδέσμου Γυναικών, ενόψει των επερχόμενων εκλογών για την Αυτοδιοίκηση και το Ευρωκοινοβούλιο.



Κατά την τοποθέτησή της η Νατάσα Ράγιου ανέδειξε ένα βασικό τρίπτυχο διογκωμένων προβλημάτων που αντιμετωπίζει σήμερα το γυναικείο φύλο τόσο στην εκπροσώπησή του στα κέντρα εξουσιών και την αγορά εργασίας, όσο και στο οικογενειακό περιβάλλον. Σε ότι αφορά το τελευταίο η κα Ράγιου ξεκαθάρισε ότι μπροστά στα ολοένα και αυξανόμενα φαινόμενα βίας κατά των γυναικών δεν πρέπει να υπάρχει ούτε ανοχή, ούτε συμβιβασμός. Σε σχέση με την αγορά εργασίας υποστήριξε ότι «δυστυχώς επειδή η οικονομική κρίση ισχυροποίησε τους αποκλεισμούς και την άνιση μεταχείριση των δύο φύλων στα εργασιακά περιβάλλοντα, είναι επιβεβλημένη η δρομολόγηση δράσεων που θα ανατρέψουν αυτές τις συνθήκες». Αναφορικά στην εκπροσώπηση των γυναικών στους φορείς εξουσίας η Νατάσα Ράγιου είπε: Η κοινωνία πιστεύει στη δύναμη της γυναίκας απόλυτα. Ας κάνουμε επιτέλους και οι γυναίκες το ίδιο! Όταν το μεγαλύτερο μέρος του εκλογικού σώματος είναι γυναίκες, είναι να απορεί κανείς πως πλειοψηφούν οι άνδρες ανάμεσα στους εκλεγμένους!».

Εκ μέρους του Ευρωπαϊκού Λόμπυ Γυναικών, η Επικεφαλής της Ελληνικής Αντιπροσωπείας του ΕΛΓ, Μίκα Ιωαννίδου, τόνισε τον πολύπλευρο ρόλο των γυναικών στην ελληνική κοινωνία και υπογράμμισε την αναγκαιότητα στήριξής τους με νέες πολιτικές.

Εκ μέρους του Πολιτικού Συνδέσμου Γυναικών, η Πρόεδρος, Δρ. Τέτα Διαμαντοπούλου, ανέδειξε τη συνεργασία των θεσμών, ως κινητήριων μοχλών για τη συνέχιση των κοινών αγώνων επίτευξης ισότιμης συμμετοχής γυναικών και ανδρών στα κέντρα λήψης αποφάσεων.

Πολύ σημαντικές ήταν και οι παρεμβάσεις στη συζήτηση των Ευρωβουλευτών Μαριέττας Γιαννάκου, Ρόδης Κράτσα και Μαριλένας Κοππά.



ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ