ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πασχαλινές ευχές

Σάββατο 19 Ιουλίου 2014

«Ιππόλυτος» και το «Το μανιφέστο του πολέμου (Μέρος Α΄)» στο μεγάλο και το μικρό θέατρο Επιδαύρου 25/26 Ιουλίου

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:57:00 π.μ. |
























 Στο αρχαίο στάδιο της Αργολίδας κατεβαίνει στις 25 και 26/7 η Λυδία Κονιόρδου με τον «Ιππόλυτο» του Ευριπίδη, σε μετάφραση Νικολέττας Φριντζήλα, σκηνικά Βασίλη Μαντζούκη, κοστούμια Έλλης Παπαγεωργακοπούλου, μουσική Τάκη Φαραζή και φωτισμούς Αλέκου Αναζή και φωτισμούς Αλέκου Αναστασίου.

Η τραγωδία του Ευριπίδη αναφέρεται στον Ιππόλυτο, που, πιστός στην Άρτεμη, απαξιώνει τις χαρές του έρωτα, αρνούμενος να αποδώσει τιμές στην Αφροδίτη.

Εκείνη, για να τον τιμωρήσει, πλέκει το δίχτυ της καταστροφής του εμπνέοντας στη μητριά του, Φαίδρα, σφοδρό έρωτα για τον πρόγονό της. Ό,τι ακολουθεί είναι η καταστροφή. Η Λυδία Κονιόρδου επιστρέφει στο Εθνικό Θέατρο, στον διπλό ρόλο σκηνοθέτριας-ερμηνεύτριας, πλαισιωμένη από μια ομάδα καταξιωμένων ηθοποιών: Λήδα Πρωτοψάλτη, Θέμης Πάνου, Νίκος Κουρής, Μάρθα Φριντζήλα, Φαίδων Καστρής, Μιχάλης Σαράντης κ.ά.

Τις ίδιες ημέρες, η Ρούλα Πατεράκη παρουσιάζει στη Μικρή Επίδαυρο «Το μανιφέστο του πολέμου (Μέρος Α΄)», που βασίζεται στο εμβληματικό κείμενο του Θουκυδίδη και μεταφέρεται στο θέατρο ως ένα έργο εν εξελίξει, ένα εγχείρημα τολμηρό.

Η φετινή παράσταση, με κύριο ερμηνευτή τον ∆ημήτρη Λιγνάδη, πραγματεύεται τα γεγονότα με άξονα την αθηναϊκή δημοκρατία και επίκεντρο τη μορφή του Περικλή και με αποκορύφωμα τον «Επιτάφιο», τον οποίο εκφώνησε ο μεγάλος πολιτικός σε μια Αθήνα που μαστιζόταν από τον λοιμό και τις ταραχές.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ