ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πασχαλινές ευχές

Τετάρτη 30 Ιουλίου 2014

Λήθη, ένας κινηματογραφικός μύθος - Συγγραφείς ελεύθερα πνεύματα, καλλιτέχνες απροκατάληπτοι στο Φουγάρο

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 8:00:00 π.μ. |
Της Σπυριδούλας Μπόμπου-Φρειδερίκου

 Το Σεπτέμβρη στον πολιτιστικό χώρο ΦΟΥΓΑΡΟ, καμάρι για την πόλη μας και όλη την Ελλάδα, θα έχουμε την χαρά και την τύχη να παρακολουθήσουμε διαδραστικό και διεισδυτικό θέατρο από το΄΄ θέατρο της εμπειρίας΄΄ του Ν.Φυτά και της ομάδας του, σε κείμενα του Δ. ΔΗΜΗΤΡΙΆΔΗ και του ΖΑΜΠΑΡΔΙΚΟΥ Ι., για τρεις παραστάσεις. 

Τά πάντα στην κοινωνία σας βασίζονται στον καταναγκασμό της υποχρέωσης και όχι στην ατομική ευθύνη. Προτιμάτε την σκλαβιά μέσα από την Υποχρέωση προς το σύνολο και ΟΧΙ την αληθινή Ελευθερία που πηγάζει από την Ευθύνη προς το Ατομο. Αυτά είναι λίγα λόγια του συγγραφέα Ζαμπαρδίκου Ιωάννη, από το έργο του άγριος λίβελλος της πραγματικής ελευθερίας. (Συνέντευξη του οποίου ήδη δημοσιεύτηκε την 24/7/14).
Λίγα λόγια για το Φουγάρο

Όνειρο ζωής που έγινε πραγματικότητα, το Φουγάρο είναι έργο της Φλωρίκας Π. Κυριακοπούλου. Εικαστικός, συλλέκτρια, επιχειρηματίας, κάποτε δημοσιογράφος και ανταποκρίτρια ξένου Τύπου, η Φ.Π.Κ. εργάστηκε για 15 χρόνια με τους συνεργάτες της για να μεταμορφώσει το ιστορικό βιομηχανικό ερείπιο της κονσερβοποιίας ‘Ανθός’ σ’ έναν πολυχώρο πολιτισμού, που είναι συγχρόνως ένα τεράστιο, δυναμικό, έργο τέχνης.

Η ανάπλαση του Φουγάρου έγινε σε συνεργασία με τους Ε. Σακελλαρίδου και Μ. Παπανικολάου & Συνεργάτες Αρχιτέκτονες, με διαχειριστή μελετών και κατασκευών τον πολιτικό μηχανικό Ηλία Τσουλογιάννη. Συνεργάστηκαν επίσης οι αρχιτέκτονες Φανή Τσουλογιάννη και Johnny Seefelder, η DMD Team τεχνική εταιρεία, καθώς και το γραφείο Ιωάννης Παπαγρηγοράκης & Συνεργάτες, στις πρωτοποριακές μελέτες και εφαρμογές γεωθερμικής ενέργειας.

Το Δεκέμβριο του 2013 το Φουγάρο βραβεύτηκε με Ειδική Μνεία στα Βραβεία Αρχιτεκτονικής 2013 του Ελληνικού Ινστιτούτου Αρχιτεκτονικής.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ