ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τρίτη 8 Ιουλίου 2014

Δράσεις του Συλλόγου «Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ»

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:43:00 π.μ. |























 Για το σύλλογο « Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ» το1ο 6μηνο του 2014 ήταν ιδιαίτερα παραγωγικό, με ποικιλία δράσεων που ανταποκρίνονται στους σκοπούς του συλλόγου όπως :

Για την πρόληψη και έγκαιρη διάγνωση της νόσου του καρκίνου πραγματοποιήσαμε σε συνεργασία με το σύλλογο ΔΑΝΑΟΣ εκδήλωση για τον καρκίνο του εντέρου.
Με το σύλλογο ΔΕΣΜΟΙ ΑΙΜΑΤΟΣ ημερίδα τιμώντας την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας με αναφορά στο θέμα της ημέρας για τις συνέπειες από τα τσιμπήματα των κουνουπιών , την Αιμοδοσία και την εκπαίδευση Εθελοντών.

Σε συνεργασία με το Κέντρο Πρόληψης Εξαρτήσεων « ΕΛΠΙΔΑ ΖΩΗΣ» παρουσιάσαμε την 31 Μαΐου, μια ενδιαφέρουσα ημερίδα κατά του καπνίσματος , με ενθαρρυντικά μηνύματα για τους ανθρώπους που τολμούν να πουν: Εγώ θέλω και μπορώ να σταμάτησα αυτή μου τη συνήθεια και να ζητήσουν βοήθεια. Οι ομάδες του συλλόγου « Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ » κάνουν θαυμάσια δουλειά.
Τέλος συνεργαστήκαμε με τον Πολιτιστικό – Μορφωτικό σύλλογο Κουτσοποδίου
« ΑΓ. ΚΥΡΙΑΚΗ »για την ενημέρωση των γυναικών στην πρόληψη του καρκίνου του Μαστού – Μήτρας.

Όσον αφορά την έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού , συνεργαστήκαμε με το Πανεπιστήμιο Αθηνών τομέα Ακτινολογίας και αρκετές γυναίκες μας έκαναν ψηφιακή μαστογραφία στο Ευγενίδιο ίδρυμα. Τον Οκτώβριο θα πραγματοποιήσουμε με το τμήμα αυτό ημερίδα και θα παρουσιασθούν τα αποτελέσματα.
Στα πλαίσια της Ψυχολογικής υποστήριξης όσα άτομα ή μέλη οικογενειών με καρκίνο ζήτησαν την υποστήριξη του συλλόγου ατομικά ή στο σπίτι εδέχθησαν τις υπηρεσίες του συλλόγου χωρίς επιβάρυνση οικονομική.

Στον τομέα της Εκπαίδευσης στα γραφεία του συλλόγου λειτούργησαν ομάδες εκπαίδευσης Εθελοντών σε 3μηνο πρόγραμμα.

Επίσης ομάδες Διακοπής καπνίσματος τρίμηνης διάρκειας.
Οι εκπαιδευόμενες- οι σε κάθε περίπτωση δήλωσαν τη συμμετοχή τους στα προγράμματα αφού ενημερώθηκαν για το περιεχόμενο της εκπαίδευσής των.
Το Διοικητικό συμβούλιο θέλει να ευχαριστήσει τόσο τους εθελοντές που πήραν μέρος, όσο και τις εκπαιδεύτριες – ες που συνέβαλαν στην άρτια κατάρτιση τους. Τέλος ευχαριστούμε τις δυο Ψυχολόγους που υλοποίησαν τα προγράμματα τις κυρίες Ελισάβετ Γεωργίου και Εμμανουέλλα Κούρου.

Εκτός από την Ψυχολογική υποστήριξη των ασθενών, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι οι ασθενείς μπορούν να έχουν από το σύλλογο και πληροφορίες κάθε είδους που τους αφορούν σχετικά με τα ΚΕΠΑ κ.λ.π.

Επίσης άποροι ασθενείς μπορούν να υποβάλλουν τα δικαιολογητικά τους και να ενταχθούν στο πρόγραμμα υποστήριξης του Υπουργείου Γεωργίας και Ε.Ε για δωρεάν τρόφιμα.
Ακόμα σε έκτακτες ανάγκες ο σύλλογος στηρίζει οικονομικά και στο βαθμό που μπορεί άπορους ασθενείς για αντιμετώπιση άμεσων αναγκών.

Το εξάμηνο που πέρασε στα γραφεία του συλλόγου φιλοξενήθηκε και η ομάδα Γυμναστικής σε πρόγραμμα 3 φορές την εβδομάδα με μεγάλη συμμετοχή.

Η ομάδα περιπάτου πραγματοποίησε το πρόγραμμά της και επισκέφθηκε αρκετούς αρχαιολογικούς χώρους και όμορφες διαδρομές . Η συμμετοχή 100 περίπου ατόμων στο Μαραθώνιο του Ναυπλίου ήταν για το σύλλογο που το οργάνωσε μια επιτυχία.
Για να γίνουν όμως όλες αυτές οι δράσεις είναι απόλυτη ανάγκη να έχουμε εξασφαλίσει τα απαραίτητα.

Ο σύλλογος οικονομικά δεν έχει μόνιμους υποστηρικτές άλλους εκτός από τα μέλη του .Τα μέλη του Διοικητικού συμβουλίου κάνουν ότι είναι δυνατόν για την εξεύρεση πόρων και μέλη μας δραστηριοποιείται στη παρασκευή γλυκισμάτων και τη συμμετοχή σε παζάρια με σκοπό την οικονομική ενίσχυση του συλλόγου.
Δεν θα σταματήσουμε να διεκδικούμε από το Δήμο του Άργους που είναι η έδρα του συλλόγου ένα χώρο για τη στέγαση του συλλόγου , ένα χώρο ανάλογο των δραστηριοτήτων του συλλόγου .
Επειδή μέχρι σήμερα ο Δήμος κωφεύει απευθυνόμαστε και στους πολίτες της πόλης μας εάν μπορούν να βοηθήσουν.

Το εξάμηνο ολοκληρώθηκε με δυο θαυμάσιες συναντήσεις των μελών του συλλόγου, μια στο Ναύπλιο, πλατεία Συντάγματος , και η δεύτερη στον προφήτη Ηλία Άργους με απονομή των Βεβαιώσεων της 4ης ομάδας Εθελοντριών , φαγητό και διασκέδαση.
Το Διοικητικό Συμβούλιο εύχεται Καλό Καλοκαίρι στους ασθενείς , τα μέλη, τις φίλες και φίλους του συλλόγου.

Σύλλογος Καρκινοπαθών & Φίλων Αργολίδας ΣΥ.ΚΑ.ΦΙ.ΑΡ
«Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ» Ημερομηνία: 24/06/14
Διεύθυνση : Γούναρη 47
Άργος 21200
Τηλέφωνο : 27510-68858
Fax. 27510-69368
Email Sykafiar@otenet.gr
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ