ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Παρασκευή 1 Αυγούστου 2014

Συνελήφθη μέλος σπείρας στο Ναύπλιο που εξαπατούσε ηλικιωμένους

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:04:00 π.μ. |


















 Μία από τις μεγαλύτερες επιτυχίες των τελευταίων μηνών κατάφεραν οι άντρες του Τμήματος Ασφαλείας Αχαρνών συλλαμβάνοντας σπείρα που εξαπατούσε συστηματικά ηλικιωμένους! Ποιο συγκεκριμένα, η πενταμελής εγκληματική οργάνωση που είχαν συστήσει τσιγγάνοι, δρούσε σχεδόν σε όλη την Αττική εδώ και αρκετούς μήνες μετρώντας 28, μέχρι στιγμής, περιπτώσεις εξαπάτησης και 2 κλοπές!

Ειδικότερα συνελήφθησαν τις πρωινές ώρες της 29-7-2014, στις Αχαρνές Αττικής, από αστυνομικούς του Τ.Α. Αχαρνών και με την συνδρομή ανδρών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Δυτικής Αττικής και της Ο.Π.Κ.Ε., τρεις άτομα, δύο άντρες και μία γυναίκα, ενώ μεσημβρινές ώρες αστυνομικοί του Τ.Α. Αχαρνών αξιοποιώντας πληροφορίες συνέλαβαν στο Ναύπλιο ένα ακόμη μέλος της οργάνωσης. Σε βάρος τους σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, κλοπές και απάτες κατά συναυτουργία και παράβαση του Ν. Περί Όπλων, ενώ αναζητείται μία ακόμη γυναίκα.
Όπως προέκυψε από την έρευνα, τα μέλη της σπείρας το τελευταίο εξάμηνο διέπρατταν απάτες και κλοπές σε βάρος κυρίως ηλικιωμένων ατόμων σε Αχαρνές, Καματερό, Ζεφύρι, Ελευσίνα, Μεταμόρφωση, Αιγάλεω, Χαλάνδρι, Μελίσσια, Βριλήσσια, Μαρούσι Γλυφάδα, Βύρωνα και Νέα Ιωνία.

Τα μέλη της ομάδας προσέγγιζαν τους ηλικιωμένους, εμφανιζόμενοι με διάφορες ιδιότητες και κατάφερναν να αποσπούν από αυτούς χρηματικά ποσά και κοσμήματα, πείθοντάς τους ότι ενεργούσαν εκ μέρους συγγενικών τους προσώπων, τα οποία είτε είχαν οικονομικές οφειλές προς τους ίδιους, είτε είχαν οικονομικές εκκρεμότητες με τις Δ.Ο.Υ., όπου θα μεσολαβούσαν για τη τακτοποίηση τους.

Μετά από έρευνα στις οικίες των συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

Ένα (1) πιστόλι με 17 φυσίγγια των 7,65 χιλ.
Δύο (2) σπαθιά με μήκος λάμας 55 και 70 εκατοστά.
Ένα (1) σπαθί τύπου σαμουράι με μήκος λάμας 71 εκατοστά.
Το χρηματικό ποσό των 400 ευρώ.
Τρείς (3) χρυσές αλυσίδες λαιμού.
Δύο (2) κινητά τηλέφωνα.
Μια (1) αλυσίδα λαιμού.
Ένας (1) χρυσός σταυρός και Ένα (1) κόσμημα.

Η αξία των αφαιρεθέντων υπερβαίνει τις 53.000 ευρώ.

Οι συλληφθέντες, με την δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ η έρευνα για τη συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες πράξεις συνεχίζεται.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ