ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Σάββατο 23 Αυγούστου 2014

Κιβέρι μπάσκετ: Το λαμπερό πρόσωπο του αθλητισμού

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 1:27:00 μ.μ. |
 Ολοκληρώθηκε χθες στο Κιβέρι, με μια λαμπρή βραδιά τελικών, το τουρνουά Κιβέρι-μπάσκετ, το οποίο διοργάνωσε με μοναδική επιτυχία για άλλη μια χρονιά ο προπονητής Γιάννης Καρκαλάτος,ο οποίος έχει μεταφέρει στην Αργολίδα την εμπειρία του από τη Βόρεια Αμερική, όπου και ανδρώθηκε.
Στο τουρνουά συμμετείχαν 230 παιδιά από όλη σχεδόν την Ελλάδα και το εξωτερικό (ΗΠΑ, Καναδάς, Ιταλία, Πολωνία), τα οποία έδωσαν 23 αγώνες σε διάστημα 40 ημερών. Οι ηλικίες των παιδιών κυμαίνονται από 3-20 ετών. Μετά τους τελικούς, κάθε παιδί βραβεύτηκε με κύπελλο για την προσπάθειά του, ενώ υπήρξαν και βραβεύσεις για ατομικές διακρίσεις. Παράλληλα, αγωνίζονται σε ομάδες και αρκετοί γονείς των παιδιών, η συμμετοχή των οποίων ενισχύει τη βαθμολογία των παιδικών ομάδων. Στο Κιβέρι-μπάσκετ γονείς και παιδιά ζουν μαζί τις καλοκαιρινές διακοπές καθημερινά. 
Το τουρνουά Κιβέρι-μπάσκετ διαφέρει από κάθε άλλο αθλητικό γεγονός στην περιοχή μας, καθώς πέρα από τον αθλητισμό, στόχος του είναι να προάγει ιδανικά και αξίες. Όπως συνεχώς τονίζει ο Γιάννης Καρκαλάτος, και επανέλαβε και χθες, στο Κιβέρι-μπάσκετ τα παιδιά διδάσκονται ότι πρωταθλητής δεν είναι αυτός που νικά τους άλλους, αλλά αυτός που κάνει τον άθλο να νικήσει τον εαυτό του. Το παιδί που στη διάρκεια των αγώνων βελτιώνει τις επιδόσεις του, ανακαλύπτει τις δυνάμεις του με τη βοήθεια συμπαικτών και αντιπάλων. Στο Κιβέρι-μπάσκετ τα παιδιά χτίζουν αυτοπεποίθηση και μαθαίνουν να μην φοβούνται να νικήσουν. Στόχος του Γιάννη Καρκαλάτου είναι να δημιουργήσει παιδιά που αδειάζουν από δυνάμεις και ενέργεια στο γήπεδο, αλλά γεμίζουν αισθήματα και εμπειρίες, ώστε να εκπέμψουν ήθος και ευγένεια συμπεριφοράς στο γήπεδο και την κοινωνική τους ζωή. Το μπάσκετ στο Κιβέρι είναι more than a game. 

Την προσπάθεια στηρίζουν ως χορηγοί καταστήματα και επιχειρηματίες από το Κιβέρι και τους Μύλους, οι οποίοι συμμερίζονται το δόγμα του Γιάννη Καρκαλάτου: "η αξία μιας ζωής μετριέται από την επίδραση που έχει στις ζωές των άλλων". Το τουρνουά θεσμός θα συνεχισθεί του χρόνου το καλοκαίρι, με έναρξη στην αρχή Ιουλίου.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ