ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πασχαλινές ευχές

Τρίτη 9 Σεπτεμβρίου 2014

Επιδοτούμενα προγράμματα για νέους ανέργους της Αργολίδας στο Κέντρο Διά Βίου Μάθησης ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟ Ναυπλίου

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:19:00 π.μ. |



















  Το νέο Κέντρο Διά Βίου Μάθησης ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟ ξεκινά στο νέο εκπαιδευτικό του κέντρο, στην καρδιά του Ναυπλίου, στην οδό Αγαπητού 1 (πρώην ΟΑΕΔ-πίσω από το κατάστημα Γερμανός) την υλοποίηση των προγραμμάτων:

- «Επιταγή εισόδου για νέους ηλικίας από 18 έως 24 ετών σε ιδιωτικές επιχειρήσεις για απόκτηση εργασιακής εμπειρίας» και
- «Επιταγή εισόδου για νέους ηλικίας από 25 έως 29 ετών σε ιδιωτικές επιχειρήσεις για απόκτηση εργασιακής εμπειρίας».

Τα προγράμματα, που χρηματοδοτούνται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο και άλλους πόρους του Υπουργείου Εργασίας, απευθύνονται σε όλους τους ανέργους ηλικίας 18-29 ετών (αποφοίτους ΑΕΙ/ΤΕΙ, υποχρεωτικής, δευτεροβάθμιας και μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης). Κάθε συμμετέχων θα τύχει οικονομικής ενίσχυσης έως 2.550 ευρώ.

Στόχος των δράσεων αυτών είναι η κατάρτιση των νέων σε νέες γνώσεις και δεξιότητες για την είσοδό τους στην αγορά εργασίας. Παράλληλα με τη θεωρητική κατάρτιση θα πραγματοποιηθεί και πρακτική άσκηση σε πραγματικές συνθήκες εργασιακού περιβάλλοντος και προσαρμογή των γνώσεων στις πραγματικές ανάγκες της αγοράς εργασίας.

Η θεωρητική κατάρτιση θα πραγματοποιηθεί στο κέντρο του Ναυπλίου, στο νέο κτίριο του Κέντρου Διά Βίου ΜάθησηςΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟ, στην οδό Αγαπητού 1, στο πρώην ΟΑΕΔ (πίσω από το κατάστημα Γερμανός), ενώ η πρακτική άσκηση που θα ακολουθήσει θα γίνει σε μεγάλες και γνωστές επιχειρήσεις της Αργολίδας.

Τόσο η θεωρητική κατάρτιση όσο και η πρακτική άσκηση είναι επιδοτούμενη.

Αναλυτικότερα:
- Τα προγράμματα αφορούν όλους τους ανέργους από 18-29 ετών.
-Η θεωρητική κατάρτιση είναι διάρκεια 80 ωρών για τους αποφοίτους ΑΕΙ/ΤΕΙ και 120 ώρες για τους αποφοίτους υποχρεωτικής, δευτεροβάθμιας και μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.
-Η πρακτική άσκηση σε επιχειρήσεις της Αργολίδας είναι συνολικής διάρκειας 420 ωρών για τους αποφοίτους ΑΕΙ/ΤΕΙ και 380 ώρες για τους αποφοίτους υποχρεωτικής, δευτεροβάθμιας και μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.
-Υπηρησίες υποστήριξης και συμβουλευτικής καθοδήγησης των ωφελουμένων καθ' όλ τη διάρκεια της πρακτικής άσκησης. -Προοπτική μετατροπής της 4μηνης πρακτικής άσκησης σε σύμβαση εργασίας εντός των ίδιων των επιχειρήσεων.

Προτεραιότητα του Κέντρου Διά Βίου Μάθησης ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟ είναι οι στοχευμένες αυτές δράσεις να ανοίξουν στους ανέργους που θα μας εμπιστευθούν, νέους δρόμους μόνιμης επαγγελματικής αποκατάστασης και σταδιοδρομίας.

Σημειώνεται ότι η επιλογή των επιχειρήσεων για τον κάθε καταρτιζόμενο θα είναι ανάλογη του μορφωτικού επιπέδου του, των δυνατοτήτων του, της επιθυμίας του και των μοναδικών ιδιαίτερων επαγγελματικών δεξιοτήτων του.

Στο πλαίσιο αυτό, έμπειροι και εξειδικευμένοι σύμβουλοι σε θέματα επαγγελματικής ανάπτυξης του ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟΥ θα παρέχουν υπηρεσίες υποστήριξης και συμβουλευτικής καθοδήγησης των καταρτιζόμενων κατά τη διάρκεια αλλά και μετά την υλοποίηση του προγράμματος, όπως τη σύζευξη των εκπαιδευτικών αναγκών/δεξιοτήτων των καταρτιζόμενων με τις ανάγκες της επιχείρησης.

Το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟ είναι πιστοποιημένο από τον ΕΟΠΠΕΠ (Αρ. Μητρώου ), που αποτελεί Κρατικό Φορέα ο οποίος διασφαλίζει την ποιότητα των προσφερομένων υπηρεσιών με όρους που είναι ενδεδειγμένοι και απαιτητοί τόσο από το Δημόσιο, όσο και από τον Ιδιωτικό Τομέα.
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθυνθούν στους εξειδικευμένους συμβούλους του Κέντρου Διά Βίου Μάθησης ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟ:

Τηλέφωνο: 6976814650
e-mail: kapodistriako@outlook. com
Ηλεκτρονική σελίδα: www.kapodistriakon.blogspot.gr

Διεύθυνση: Αγαπητού 1, Ναύπλιο, πρώην ΟΑΕΔ Ναυπλίου, πίσω από το κατάστημα Γερμανός.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ