ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Σάββατο 6 Σεπτεμβρίου 2014

Πανελλαδική σύσκεψη για τον καταρροϊκό πυρετό στο Άργος

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 5:45:00 μ.μ. |




















 Σε πανελλαδική σύσκεψη καλούν τους κτηνοτρόφους η Παναγροτική Αγωνιστική Συσπείρωση (ΠΑΣΥ), η Επιτροπή Αγώνα Πελοποννήσου για την καταπολέμηση του καταρροϊκού πυρετού και ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Αργολίδας, την Κυριακή 21 Σεπτέμβρη, στις 12 το μεσημέρι, στο Εργατικό Κέντρο Αργολίδας.

Η πρωτοβουλία έχει στόχο το συντονισμό και την οργάνωση του αγώνα των μικρομεσαίων κτηνοτρόφων ώστε: Να μπει σε εφαρμογή το σχέδιο αντιμετώπισης έκτακτης ανάγκης για την καταπολέμηση του καταρροϊκού πυρετού. Να μη γίνει καμιά περικοπή στην εξισωτική αποζημίωση. Να παρθούν μέτρα στήριξης της ποιμενικής κτηνοτροφίας.

Στην ανακοίνωσή τους οι διοργανωτές της σύσκεψης, μεταξύ άλλων, αναφέρουν: «Τα πλήγματα που δέχεται η μικρομεσαία αγροτιά και η κτηνοτροφία γίνονται κάθε χρόνο και μεγαλύτερα. Μας οδηγούν κυβερνήσεις και ΕΕ στο ξεκλήρισμα για να περάσει η γη και η παραγωγή σε λίγα χέρια. Στην πλειοψηφία μας φτωχοί και μεσαίοι αγροτοκτηνοτρόφοι έχουμε απλήρωτες παραγωγές από προηγούμενες σοδειές ή είμαστε απλήρωτοι για πολλούς μήνες για τα αγροτοκτηνοτροφικά μας προϊόντα.

Οι τιμές είναι στο έλεος των διαθέσεων εμπόρων και μεσαζόντων, μιας και δεν υπάρχουν κατώτερες εγγυημένες τιμές παραγωγού και παίρνουν τις σοδειές κοψοχρονιά. Το κόστος παραγωγής έχει σκαρφαλώσει στα ύψη με τις συνεχείς ανατιμήσεις σε αγροτικά μέσα και εφόδια, στις ζωοτροφές, που επιβάλλουν οι πολυεθνικές αλλά και το κράτος με το ηλεκτρικό ρεύμα και το αγροτικό πετρέλαιο (...) Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, φέτος ήρθε και ο καταρροϊκός πυρετός που παίρνει ανεξέλεγκτες διαστάσεις».
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ