ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τετάρτη 8 Αυγούστου 2018

"Επιχείρηση Απόλλων" : Η ταινία που έκανε γνωστό το Ναύπλιο σε όλη την Ευρώπη (βίντεο)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 8:06:00 μ.μ. |
"Επιχείρηση Απόλλων" : Η ταινία του Σκανελάκη που έκανε γνωστό το Ναύπλιο σε όλη την Ευρώπη (βίντεο)

Ο σκηνοθέτης Γ.Σκαλενάκης την δεκαετία του 60 γύρισε αρκετές ταινίες του στο Ναύπλιο και μια από τις μεγαλύτερες κινηματογραφικές επιτυχίες του, την ταινία του 1968 "Επιχείρηση Απόλλων" που έκανε το Ναυπλιο γνωστό σε όλη την Ευρώπη, καθώς η ταινία παίχτηκε στις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές κινηματογραφικές αίθουσες της εποχής.

Το σενάριο είναι του Γιάννη Τζιώτη και της Volodia Semidjof σκηνοθεσία του Γιώργου Σκαλενάκη.
Πρωταγωνιστές Έλενα Ναθαναήλ, Thomas Fritsch, Αθηνόδωρος Προύσαλης, Χρήστος Τσαγανέας, Caroline Christensen, Γιώργος Μπάρτης, Άρης Μαλλιαγρός
Ξεχωριστή θέση στη φιλμογραφία του, που δεν ήταν μεγάλη, κατέχει μια ομάδα ταινιών με την Ελενα Ναθαναήλ. Την επέλεξε για πρωταγωνίστρια της καλλιτεχνικών προδιαγραφών ταινίας του «Ντάμα Σπαθί» (1966) και αυτή γυρισμένη στο Ναύπλιο .
Ετσι ο Σκαλενάκης έπεισε Σουηδούς παραγωγούς να τον εμπιστευτούν για μια τρισχαριτωμένη, τουριστικής διάθεσης αυτή τη φορά, ταινία, το «Επιχείρηση Απόλλων», με παρτενέρ της Ναθαναήλ τον Σουηδό γόη Τόμας Φριτς σε ρόλο πρίγκιπα σκανδιναβικής χώρας γυρισμένης στο Ναύπλιο, που πήγε σε πολλά φεστιβάλ.
Πως είναι σήμερα ο γόης Τόμας Φριτς 

Υποδυόταν τον Γερμανό πρίγκιπα, ο οποίος ερωτεύτηκε τρελά μια ξεναγό, την Έλενα Ναθαναήλ. Ο Τόμας Φριτς είχε «κάψει» πολλές καρδιές του γυναικείου κοινού στην Ελλάδα με τα γοητευτικά γαλάζια μάτια του . Ήταν τότε 24 χρονών.
Πλέον, ο ηθοποιός είναι 74 ετών και παραμένει γοητευτικός. Έχει αγοράσει ένα σπίτι στη Μύκονο, όπου περνάει ευχάριστα στις διακοπές του.
Η καριέρα του χτίστηκε πάνω σε μεταγλωττίσεις ταινιών και σήριαλ. Όταν η Έλενα Ναθαναήλ έφυγε από τη ζωή, ο Φριτς δήλωσε στο περιοδικό «Λοιπόν»:

" Έχω λυπηθεί πάρα πολύ με την απώλειά της. Για μένα η Έλενα σήμαινε πολλά και ας είχα να τη δω πολλά χρόνια! Από την πρώτη στιγμή που τη συνάντησα εντυπωσιάστηκα από τα μακριά βελούδινα μαύρα μαλλιά της, το μαύρο σαν κάρβουνο βλέμμα της. Για μας τους Γερμανούς το πρότυπο της μελαχρινής καλλονής είναι το ιδανικό, γιατί είναι σπάνιο. Προερχόταν από εξαιρετική οικογένεια και είχε ευγενή ανατροφή. Όμως, πέρα από την άψογη συμπεριφορά και τον επαγγελματισμό της, ήταν πολύ ζεστή και φιλική μαζί μου. Μου μάθαινε ελληνικά, μου έδειχνε πράγματα που όφειλα να ξέρω και με καθοδηγούσε. Ήταν ο άνθρωπος που με πήρε από το χέρι και με έκανε να αγαπήσω την Ελλάδα . Δε θα την ξεχάσω ποτέ! "
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ