ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Παρασκευή 12 Σεπτεμβρίου 2014

Σελόντα : Τι αλλάζει με την έγκριση του σχεδίου εξυγίανσης

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 8:37:00 μ.μ. |



















 Το νέο βιβλίο της Σελόντα, όπως σχολίασε χαρακτηριστικά την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης ο μέχρι σήμερα διευθύνων σύμβουλος, Γιάννης Στεφανής, ανοίγει με την έγκριση του σχεδίου αναδιάρθρωσης.  Η συνέλευση, που πραγματοποιήθηκε με κλειστές πόρτες και με απαρτία 64,99%, διαμόρφωσε με αυτή της την απόφαση τη μετοχική σύνθεση της εταιρείας ως εξής :

Τράπεζες 82%, Αδελφοί Στεφανή 4%, Limneaus 3,5% και Γρυπιώτης 2,3%.

Έτσι, η Σελόντα γίνεται η πρώτη επιχείρηση από τον κλάδο των ιχθυοκαλλιεργειών, που προχωρά σε restructuring. Σύμφωνα με τον κύριο Στεφανή, πρέπει να συγκεντρωθεί ο κλάδος, καθώς "αυτό το σκορποχώρι δεν κάνει καλό. Πρέπει να το συνειδητοποιήσουν και οι τράπεζες και οι υπόλοιποι μέτοχοι για να μπορέσει να συντελεστεί αυτό, που είδαμε σήμερα στη Σελόντα".

Σύμφωνα με τον ίδιο, το επόμενο βήμα είναι να προχωρήσει μια συγχώνευση για να γίνει ο "εθνικός πρωταθλητής".

Εκτίμησε ακόμα ότι το σχέδιο εξυγίανσης της Σελόντα θα αποτελέσει το μοντέλο για όλες τις υπόλοιπες περιπτώσεις αναδιάρθρωσης, σε οποιονδήποτε κλάδο. "Κλείνει μια ιστορία 34 χρόνων και ανοίγει ένα άλλο βιβλίο. Όλα τα πράγματα κρίνονται τη στιγμή που γίνονται. Η αποτυχία των μετόχων της Σελόντα και του Νηρέα να βρουν κοινό βηματισμό οδήγησε στο να απολέσουν τον έλεγχο των εταιρειών τους".

Το νέο διοικητικό συμβούλιο αποτελείται από τον πρώην υφυπουργό Ανάπτυξης, Θανάση Σκορδά, τον πρόεδρο του Περσέα, Γιώργο Αντύπα, το Γιάννη Ανδριανόπουλο ως μοναδικό εκτελεστικό μέλος, το Γιάννη Στεφανή, την Κωνσταντίνα Λάζαρη, τον Μιχάλη Κόκκινο και τον Παναγιώτη Αλαγιάννη.

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ