ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πασχαλινές ευχές

Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2014

«Επί τάπητος» ο τουρισμός της Πελοποννήσου

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 12:27:00 μ.μ. |


















 Οι προοπτικές του τουρισμού στην Πελοπόννησο και οι προτάσεις για την ενίσχυσή του, συζητήθηκαν στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα μεταξύ του Τουριστικού Οργανισμού Πελοποννήσου (ΤΟΠ) και του Επιμελητηρίου Αρκαδίας στην Τρίπολη.

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αρκαδίας Ιωάννης Μπουντρούκας αναφέρθηκε στις προωθητικές δράσεις του επιμελητηρίου, που ήδη υλοποιούνται, για την ενίσχυση του τουριστικού κλάδου και την στενή συνεργασία με την Περιφέρεια Πελοποννήσου σε ενέργειες όπως οι οργανωμένες επισκέψεις tour operators και δημοσιογράφων, η ανάδειξη του τουρισμού σε συνδυασμό με τα παραδοσιακά προϊόντα και άλλες πολλές.

Οι εκπρόσωποι του Τουριστικού Οργανισμού Πελοποννήσου αναφέρθηκαν στις εξειδικευμένες ανάγκες του τουριστικού κλάδου στην Πελοπόννησο και τις ιδιαιτερότητες του, προκειμένου από κοινού με το επιμελητήριο, να βρεθούν και τα αντίστοιχα προγράμματα στήριξης.

Ειδικότερα, ο πρόεδρος του ΤΟΠ Κωνσταντίνος Μαρινάκος επεσήμανε ότι σήμερα όσο ποτέ αποτελούν αναγκαιότητα οι συνέργειες μεταξύ όλων των εμπλεκόμενων με την τουριστική ανάπτυξη φορέων για την ενίσχυση της περιφερειακής οικονομίας και επιχειρηματικότητας.

Ιδιαίτερο θέμα της συνάντησης αποτέλεσε το θέμα της κατάστασης με δάνεια πυρόπληκτων, που ταλανίζει μεγάλο αριθμό επιχειρήσεων μεταξύ των οποίων και των τουριστικών.

Συμφωνήθηκε μάλιστα, κατόπιν εισήγησης του Τουριστικού Οργανισμού Πελοποννήσου, να αποσταλεί μία κοινή επιστολή από όλα τα επιμελητήρια των πυρόπληκτων νομών, προκειμένου να αρθούν κάποιες ασάφειες της τελευταίας απόφασης αναστολής και να δοθεί νέα προθεσμία υποβολής αιτήσεων.

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ