ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τρίτη 7 Οκτωβρίου 2014

Τρίβουν τα χέρια τους οι καταπατητές στην Τροιζήνα

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 11:05:00 π.μ. |
























 Απίστευτο δημόσιο έγγραφο, για τη (μη) διαχείριση χιλιάδων κρατικών στρεμμάτων στην Τροιζηνία των πλουσίων και ισχυρών, παραμένει χωρίς έγκριση 9 χρόνια μετά. Το 2005, η κυβέρνηση Καραμανλή βεβαίωνε την ελληνική κοινή γνώμη ότι έπειτα από μεγάλη προσπάθεια έθεσε ξανά την ελληνική οικονομία σε ρυθμούς ανάπτυξης και ότι επανίδρυσε το κράτος ώστε να εφαρμόζονται κανόνες ισονομίας και ισοπολιτείας για όλους.

Από το 2005 το Μεικτό Γνωμοδοτικό Συμβούλιο προσπάθησε να προστατέψει τη δημόσια γη από τους καταπατητές στην Τροιζηνία, περιοχή-«φιλέτο» της ΒΑ Πελοποννήσου. Ωστόσο, μέχρι σήμερα, όπως φαίνεται στην επιστολή του κ. Μπεντενιώτη, η γνωμοδότηση αυτή δεν έχει γίνει δεκτή από το αρμόδιο υπουργείο. Ποιος την κρατάει τόσα χρόνια στο συρτάρι;Βεβαίωνε ότι «το φαγοπότι σε βάρος της δημόσιας περιουσίας τέλειωσε» και ότι οι υπουργοί της κυβέρνησής του δεν θα έβλεπαν τη Μύκονο της διαπλοκής και του γλεντιού ούτε από μακριά.

Τον Μάιο του ίδιου έτους (2005) το Μεικτό Γνωμοδοτικό Συμβούλιο, παίρνοντας στα σοβαρά αυτές τις διακηρύξεις, έγραψε την... πρώτη (!!!) γνωμοδότησή του για εκείνο το χρόνο.

Με τη γνωμοδότηση όρθωσε τοίχο στην προσπάθεια να αρπάξουν ιδιώτες χιλιάδες στρέμματα δημόσιας γης αξίας εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ στην περιοχή της Τροιζηνίας, περιοχή-φιλέτο για πλούσιους της χώρας και του εξωτερικού.

«Το Συμβούλιο ομόφωνα κρίνει ότι στην έκταση των 1.580 στρεμμάτων το Ελληνικό Δημόσιο έχει την κυριότητα», αναφέρεται χαρακηριστικά στη γνωμοδότηση.

Ποια η συνέχεια;

Σύμφωνα με το νόμο, τη γνωμοδότηση είτε επικυρώνουν είτε απορρίπτουν οι υπουργοί Οικονομικών και Περιβάλλοντος.

Αυτονόητο είναι ότι απόρριψη μπορεί να υπάρξει εάν η έκταση είναι μεγαλύτερη από αυτήν που περιλαμβάνει η γνωμοδότηση και επιστρέφεται για να δοθεί νομική μάχη και για την υπόλοιπη έκταση.

Στην περίπτωση που αποκαλύπτει σήμερα η «Κ.Ε.» δεν έγινε ούτε το ένα ούτε το άλλο.

Η επανίδρυση του κράτους, βλέπετε, είχε και έναν τρίτο δρόμο.

Η γνωμοδότηση μπήκε στο συρτάρι, χωρίς ούτε να γίνει δεκτή ούτε να απορριφθεί. Και εκεί βρίσκεται τώρα κοντά μια δεκαετία.

Υπουργός Οικονομικών εκείνη την περίοδο ήταν ο Γιώργος Αλογοσκούφης, μέγας προστάτης της δημόσιας περιουσίας, σύμφωνα με τις δηλώσεις του ίδιου και διαφόρων γαλάζιων παπαγάλων της αυλής του.

Συμπτωματικά εκείνη ακριβώς την περίοδο που έμπαινε στο συρτάρι αυτή η γνωμοδότηση, μια στενή συνεργάτιδα του κ. Αλογοσκούφη (την είχε τοποθετήσει σε 12-13 δημόσιες θέσεις) διεκδικούσε δικαστικά μαζί με την οικογένειά της τον... μισό Υμηττό και σήμερα έχουν παραπεμφθεί όλοι μαζί στο Κακουργιοδικείο...

Την υπόθεση της Τροιζηνίας, περιοχή που «εκλογικά» υπάγεται στον Πειραιά, σκάλισε ο πρώην υπουργός και πρώην βουλευτής Πειραιά Μανώλης Μπεντενιώτης και είχε αλληλογραφία με το Γραφείο του τότε πρωθυπουργού.

Ποιος κοροϊδεύει ποιον;

Φτάσαμε στο 2014 και κάθε μέρα υπουργοί και κυβερνητικοί βουλευτές βεβαιώνουν το λαό ότι έχουν θωρακίσει τη δημόσια περιουσία και ως έσχατο μέτρο κόβουν μισθούς και συντάξεις γιατί «δεν υπάρχει άλλος τρόπος να βρεθούν χρήματα».

Η υποκρισία και το εγκληματικό ψεύδος αποδεικνύονται από τα ίδια τα κρατικά έγγραφα του 2014.

Σε έγγραφο με ημερομηνία 8 Γενάρη 2014 (αριθμός πρωτ. 46) αναφέρεται χωρίς αιδώ:

«...Εκδόθηκε η υπ' αριθμ. 1/18-5-2005 Γνωμοδότηση του Μεικτού Συμβουλίου σύμφωνα με την οποία η έκταση ανήκει στο Δημόσιο και τα 1.169 από τα 1.580 στρέμματα είναι δημόσια δασική έκταση... Μετά από αλλεπάλληλη αλληλογραφία που είχε η Υπηρεσία μας (υπουργείο Οικονομικών) με την αρμόδια γραμματεία Δασών του υπουργείου Περιβάλλοντος... η τελευταία ενημέρωση που υπήρξε με το από 13 Ιουνίου 2012 έγγραφο η ανωτέρω Γνωμοδότηση ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΑΠΟΔΕΚΤΗ μέχρι σήμερα από τον υπουργό Περιβάλλοντος, ότι έχουν προκύψει νεότερα στοιχεία και ΕΙΤΕ θα γίνει αναπομπή της υπόθεσης στο Μεικτό Γνωμοδοτικό Συμβούλιο, είτε θα προωθηθεί εκ νέου για αποδοχή προς τον υπουργό Περιβάλλοντος και εν συνεχεία στον υπουργό Οικονομικών... Μέχρι σήμερα δεν έχει υπάρξει καμία πρόοδος επί του θέματος...» κ.λπ. κ.λπ.

Είναι προφανές ότι το έγγραφο βεβαιώνει ότι η γνωμοδότηση είναι σε κάποιο συρτάρι υπηρεσίας και ΟΧΙ στο γραφείο του υπουργού.

Στο έγγραφο αναφέρεται η ύπαρξη νέων στοιχείων, χωρίς όμως να αναφέρονται αυτά τα νέα στοιχεία.

Το χοντρό «δούλεμα» όμως φαίνεται από τη σημείωση ότι ακόμα ΔΕΝ έχει αποφασίσει (σ.σ. ΠΟΙΟΣ;) αν το έγγραφο θα αναπεμφθεί στο Γνωμοδοτικό Συμβούλιο για ΝΕΑ γνωμοδότηση ή αν θα προωθηθεί (σ.σ. μετά μια δεκαετία...) στους υπουργούς για να γίνει δεκτή η γνωμοδότηση.

Ευχής έργον θα ήταν τα νέα στοιχεία να αναφέρονται σε κυριότητα και άλλων στρεμμάτων από το Δημόσιο.

Αλλά τότε προκύπτει το ερώτημα: ποιος παίρνει την ευθύνη και κρατάει τόσα χρόνια στο γραφείο μιας υπηρεσίας τόσο μεγάλης αξίας δημόσιο περιουσιακό στοιχείο;

Τόσο στις επιστολές του κ. Μπεντενιώτη προς τον σημερινό πρωθυπουργό Α. Σαμαρά όσο και στη γνωμοδότηση του Μεικτού Συμβουλίου η αξία της έκτασης προσδιορίζεται σε εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ και η έκταση σε χιλιάδες στρέμματα, μέρος της οποίας είναι τα 1.580 στρέμματα.

Ως μέτρο σύγκρισης αναφέρουμε τους πανηγυρισμούς για την πώληση του Ελληνικού με τίμημα σε ρευστό πολύ μικρότερο της αξίας αυτής της έκτασης...

Ενδεχόμενο όμως ανυποψίαστων υπουργών δεν υπάρχει στην περίπτωση αυτή.

Το 2011 ο κ. Μπεντενιώτης είχε καταθέσει ερώτηση στους δύο αρμόδιους υπουργούς και αφού τους γνωστοποιούσε όλα τα στοιχεία, έγραφε ότι η έκταση αυτή χαρίζεται ουσιαστικά από το δασάρχη της περιοχής σε κάποιους ισχυρούς ιδιοκτήτες την ίδια στιγμή που παραπέμπονται στη Δικαιοσύνη φτωχοί μικροκαλλιεργητές ή βοσκοί μικρών χωραφιών με την κατηγορία ότι αυτά ανήκουν στο Δημόσιο.

Σημειώνουμε ότι ο τότε δασάρχης σήμερα βρίσκεται εκτός υπηρεσίας. Μεταξύ των άλλων βρέθηκε να διαχειρίζεται... εκατομμύρια ευρώ ως επιχειρηματίας!

Ερώτημα: Σήμερα πού ακριβώς βρίσκεται η υπόθεση αυτή;

enet.gr
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ