ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πασχαλινές ευχές

Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2014

Λήγει το περιθώριο της ΔΕΗ για παροχή αγροτικού ρεύματος στους αγρότες που δεν έχουν άδειες για το σημείο υδροληψίας τους

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 12:00:00 μ.μ. |




















 Προσεκτικοί θα πρέπει να είναι οι αγρότες (που δεν έχουν ακόμη λάβει αδειοδότηση για το σημείο υδροληψίας τους) όταν λαμβάνουν ειδοποιητήρια της ΔΕΗ αφού μέσα σε 10 ημέρες από σήμερα (30/11) θα πρέπει να έχουν ενημερώσει ότι έχουν δρομολογήσει τη διαδικασία για να λάβουν άδεια χρήσης της γεώτρησής τους προκειμένου να συνεχίσουν να έχουν χρεώσεις αγροτικού ρεύματος. Διαφορετικά, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΔΕΗ το ρεύμα θα χρεώνεται ως οικιακό με τις αντίστοιχες αυξημένες χρεώσεις.

Οι δικαιούχοι μειωμένου αγροτικού τιμολογίου πρέπει να προσέλθουν στη ΔΕΗ με:

την ταυτότητά τους, έναν λογαριασμό ρεύματος και ένα έγγραφο που να αποδεικνύει ότι έχουν καταθέσει αίτηση άδειας χρήσης νερού της υδροληψίας τους ή βεβαίωση άρδευσης από ΤΟΕΒ ή ΓΟΕΒ, για όσους παίρνουν νερό από τα έργα αναδασμού, προκειμένου να υπογράψουν μια υπεύθυνη δήλωση ότι έχουν προβεί στις απαραίτητες ενέργειες για την έκδοση της σχετικής άδειας, όπως επιτάσσει η νομοθεσία και ότι, μετά την έκδοσή της, θα προσκομίσουν επικαιροποιημένο δελτίο Νο 1α, από τη Δ/νση Γεωργίας, με τις τυχόν αλλαγές προκειμένου να υπογράψουν νέα συμβόλαια, διαδικασία, που πρέπει να έχει ολοκληρωθεί έως τον Μάιο του 2016.

Ωστόσο σύμφωνα με όσα αναφέρει στον ΑγροΤύπο, ο κ. Δημήτρης Μήλιος, Διευθυντής στην Διεύθυνση Υδάτων Πελοποννήσου: «η ΔΕΗ έχει δώσει περιθώριο μέχρι τις 30 Νοεμβρίου στους αγρότες προκειμένου να προσκομίσουν έστω τον αριθμό πρωτοκόλλου της αίτησης εγγραφής τους στο Μητρώο Υδροληψίας, προκειμένου να διατηρήσουν το προνόμιο του φθηνού αγροτικού ρεύματος ενώ ο νόμος λέει μέχρι τις 30 Δεκεμβρίου. Προφανώς η ΔΕΗ θα πρέπέι να δώσει παράταση».

Η διαδικασία σύμφωνα με ανακοίνωση της ΔΕΗ

Ειδικότερα, στην ανακοίνωση της ∆ΕΗ αναφέρεται ότι οι πελάτες που κάνουν χρήση του Αγροτικού Τιµολογίου για άρδευση, σε εφαρµογή της ΥΑ 145893/12.05.2014 (περί τροποποίησης και συµπλήρωσης της ΥΑ για τη σύσταση Εθνικού Μητρώου Σηµείων Υδροληψίας), υποχρεούνται να προσκοµίσουν τα ακόλουθα:
-Τον αριθµό πρωτοκόλλου της αίτησης εγγραφής ή του κωδικού εγγραφής στο ΕΜΣΥ, ή
-Tον αριθµό πρωτοκόλλου της αίτησης αδειοδότησης για τη σχετική άδεια χρήσης νερού, ή
-Tον αριθµό πρωτοκόλλου ή/και τον κωδικό άδειας χρήσης σε ισχύ της υδροληψίας, ή
-Βεβαίωση άρδευσης της εγκατάστασής από τον φορέα διαχείρισης του συλλογικού δικτύου.
Δικαιολογητικά

Τα δικαιολογητικά θα πρέπει να συνοδεύονται από Υπεύθυνη ∆ήλωσή τους µε την οποία θα δεσµεύονται ότι θα προβούν σε όλες τις ενέργειες εντός των προθεσµιών που ορίζονται στη σχετική νοµοθεσία, για την έκδοση της άδειας χρήσης νερού και του ∆ελτίου Γεωργοτεχνικών και Γεωργοοικονοµικών Στοιχείων (∆ελτίο Νο1). Η προθεσµία για την υποβολή του ∆ελτίου Νο1 δεν µπορεί να ξεπερνά την 31.05.2016. 

Επιπλέον, οι αγροτικοί πελάτες λοιπών χρήσεων, στην περίπτωση που προσκοµίσουν δικαιολογητικά σε διαφορετικό όνοµα από αυτό του µέχρι σήµερα συµβεβληµένου πελάτη µας, θα πρέπει επιπλέον να προσκοµίσουν νέο ∆ελτίο Γεωργοτεχνικών και Γεωργοοικονοµικών Στοιχείων (∆ελτίο Νο1) και να συνάψουν νέα Σύµβαση Προµήθειας. Οµοίως, η προθεσµία για την υποβολή του ∆ελτίου Νο1 δεν θα πρέπει να ξεπερνά την 31η.05.2016.
Αγρότες & εταιρείες

Αναφορικά µε τους αγροτικούς πελάτες λοιπών χρήσεων, φυσικά και νοµικά πρόσωπα, θα προσκοµίσουν τα εξής δικαιολογητικά:

Ι) στην περίπτωση φυσικού προσώπου:
Αντίγραφο Α∆Τ
Οποιοδήποτε δηµόσιο έγγραφο όπου αναγράφεται το ΑΦΜ και
Υπεύθυνη ∆ήλωση του Ν.1599/86, όπου δηλώνεται η δραστηριότητα της εκµετάλλευσης

ΙΙ) στην περίπτωση νοµικού προσώπου:
Αντίγραφο Α∆Τα του νόµιµου εκπροσώπου
Οποιοδήποτε δηµόσιο έγγραφο όπου αναγράφεται το ΑΦΜ της εταιρείας και
Αντίγραφο του πιο πρόσφατου καταστατικού της εταιρείας, µε τυχόν επελθούσες τροποποιήσεις, όπως προκύπτει από σχετική βεβαίωση του αρµόδιου, κατά τόπο, Πρωτοδικείου.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ