ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Δευτέρα 3 Νοεμβρίου 2014

Ερώτηση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για τις Πυροσβεστικές Υπηρεσίες Πελοποννήσου

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 6:45:00 μ.μ. |























 Σοβαρά είναι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πυροσβεστικές υπηρεσίες στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, επισημαίνουν 5 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, σε ερώτησή τους στη Βουλή προς τον υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Βασίλη Κικίλια.

«Γνωστά, εδώ και αρκετά χρόνια, είναι τα σοβαρότατα προβλήματα των πυροσβεστικών υπηρεσιών, σε ό,τι αφορά τον υλικοτεχνικό εξοπλισμό, την αξιοποίηση του συνόλου του προσωπικού του Π.Σ., τις αναχρονιστικές οργανωτικές δομές και την οικονομική κατάσταση του πυροσβεστικού προσωπικού» σημειώνεται, μεταξύ άλλων, στην ερώτηση, στην οποία προστίθεται ωστόσο ότι «για άλλη μια χρονιά, οι Ελληνες πυροσβέστες, παρά τα προβλήματα, κάνουν το καθήκον τους, βάζοντας πολλές φορές και την ίδια τους τη σωματική ακεραιότητα ασπίδα για την πολιτική προστασία της χώρας, με τα τραγικά πρόσφατα παραδείγματα».

Οι βουλευτές παραθέτουν στη συνέχεια τις προτάσεις τους για κάθε έναν από τους νομούς της Περιφέρειας και ζητούν από τον υπουργό να απαντήσει αν, «προτίθεστε να εξετάσετε τα συγκεκριμένα αιτήματα της ΕΥΠΣ Πελοποννήσου για ουσιαστική λειτουργία των πυροσβεστικών υπηρεσιών». Ακόμα, παρατηρώντας ότι «για τις πυροσβεστικές υπηρεσίες Πελοποννήσου δεν επαρκούν οι τοποθετήσεις καθώς και οι οργανωτικές δομές παρουσιάζονται ελλιπείς ως προς την αντιμετώπιση των συμβάντων», καλούν τον υπουργό να δηλώσει «τι προτίθεται να κάνει το υπουργείο ώστε να αρθεί η δυσλειτουργία αυτή και να μπορούν οι πυροσβεστικές υπηρεσίες να επιτελέσουν σωστά το καθήκον τους» κι αν «πρόκειται να στελεχωθούν οι υπηρεσίες αυτές άμεσα».

Παράλληλα ζητούν από τον υπουργό να ενημερώσει τι προτίθεται να πράξει για τις Π.Υ. κάθε νομού της Περιφέρειας Πελοποννήσου προκειμένου να διευκολυνθούν στο έργο τους.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ