ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Δευτέρα 17 Νοεμβρίου 2014

Ρ. Μπαρού για τον Κ. Δήμιζα: Γνήσιος εργαζόμενος με άκαμπτη και καθαρή ταξική συνείδηση

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 11:04:00 π.μ. |

















 Την Παρασκευή 14 Νοεμβρίου 2014 έφυγε ξαφνικά από τη ζωή ο επί σειρά ετών αντιπρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ναυπλίου και Πρόεδρος του σωματείου Ξενοδοχουπαλλήλων Πανερμιονίδας Κώστας Δήμιζας. Τον Επικήδειο για τον Κωνσταντίνο Δήμιζα κατά την εξόδιο ακολουθία που τελέσθηκε στον Ιερό Ναό Ευαγγελίστρίας Πόρτο Χελίου το Σάββατο 15 Νοεμβρίου στις 11.οο το πρωί, διάβασε ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ναυπλίου Ερμιονίδας Ρ.Μπαρού.

Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι,

Συγκεντρωθήκαμε εδώ σήμερα για να αποχαιρετήσουμε τον αγαπητό συνάδελφο, φίλο και συνεργάτη Κώστα Δήμιζα, που έφυγε πρόωρα από κοντά μας από την επάρατο νόσο.

Όλοι όσοι βρεθήκαμε κοντά του στην τελευταία μαρτυρική περίοδο της ζωής του διαπιστώσαμε για άλλη μια φορά το ήθος, την καρτερικότητα, την ψυχική του δύναμη, την άδολη αγάπη του προς όλους μας.

Ο Κώστας Δήμιζας με την πολύχρονη δράση του στο συνδικαλιστικό κίνημα της περιοχή μας, με την ηγετική του παρουσία στον χώρο των Ξενοδοχοϋπαλλήλων που είναι η κύρια και δεσπόζουσα έκφραση της μισθωτής εργασίας της εργατικής τάξης σ’ ολόκληρο τον νομό μας, προσέφερε ανεκτίμητες υπηρεσίες προς όλους.

Πάντα πρόθυμος, πάντα εξυπηρετικός, διέθετε το χρόνο του στην εξυπηρέτηση των συναδέλφων του.

Εγώ προσωπικώς ευτύχησα να τον έχω επί τρείς περίπου δεκαετίες στενό μου συνεργάτη και επί πολλά χρόνια στην Διοίκηση του Εργατικού μας Κέντρου ως Αντιπρόεδρο.

Ετίμησε σε κάθε εκπροσώπηση την Εργατική Τάξη της περιοχής το Εργατικό Κέντρο Ναυπλίου – Ερμιονίδας και με το σταθερό του χαρακτήρα αλλά και με τις ανυποχώρητες θέσεις του συνετέλεσε στην βελτίωση της ζωής των εργαζομένων και των οικογενειών τους.

Γνήσιος εργαζόμενος με άκαμπτη και καθαρή ταξική συνείδηση δεν έθετε ποτέ τις ιδεολογικές και πολιτικές του προτιμήσεις υπεράνω των συμφερόντων της εργατικής τάξης.

Επεδίωκε πάντα την Ταξική ενότητα στη βάση των συμφερόντων των δυνάμεων της μισθωτής εργασίας. Για όλη αυτή την πολύχρονη δράση, όπως εν ζωή έτσι και μετά θάνατον θα του οφείλουμε απέραντη ευγνωμοσύνη.

Μαζί με την στενή μας συνεργάτιδα Μαρκέλλα αποτέλεσαν το πιστό και αγωνιστικό δίδυμο καθοδήγησης και εξυπηρέτησης των συναδέλφων τους Ξενοδοχοϋπαλλήλων και όχι μόνο σ’ όλη την ευρύτερη περιοχή της Ερμιονίδας.

Αν ακόμη οι Ξενοδοχοϋπάλληλοι της περιοχής μπορούμε να επιβιώνουμε έστω και με μειωμένα εισοδήματα στην λαίλαπα της κρίσης αυτό οφείλεται ως ένα βαθμό και στη δική του δράση.

Εμείς δηλώνουμε ότι θα συμπαρασταθούμε με κάθε δυνατότητα μας στην οικογένεια του, που συλλυπούμαστε από τα βάθη της καρδιάς μας και ελπίζουμε ότι οι νεότεροι συνάδελφοι του Κώστα θα πάρουν την σκυτάλη που αυτός παραδίδει. Γιατί ο αγώνας της εργατικής τάξης για προκοπή και δικαίωση είναι ένας αγώνας χωρίς σταματημό.

Καλό ταξίδι φίλε και συναγωνιστή Κώστα,
Αιωνία σου η Μνήμη.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ