ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πασχαλινές ευχές

Παρασκευή 21 Νοεμβρίου 2014

Μετά την Ρώμη στην Κωνσταντινούπολη ο Μανιάτης

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:32:00 π.μ. |
Μετά την Ρώμη, στην Κωνσταντινούπολη βρίσκεται ο υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γιάννης Μανιάτης. Σκοπός της επίσκεψής του στη Ρώμη (18-19 Νοεμβρίου) ήταν η συμμετοχή του σε Διάσκεψη Υψηλού Επιπέδου με θέμα: «Κτίζοντας μια ευρωμεσογειακή ενεργειακή γέφυρα - Η στρατηγική σημασία των ευρωμεσογειακών δικτύων φυσικού αερίου και ηλεκτρικής ενέργειας στο πλαίσιο της ενεργειακής ασφάλειας».

Η Διάσκεψη διοργανώθηκε από την Ιταλική Προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και σκοπός τηςήταν η ενίσχυση της ενεργειακής συνεργασίας των χωρών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Νοτίου Μεσογείου.

Μεταξύ των θεμάτων που εξετασθηκαν είναι η προώθηση ενός μεσογειακού κόμβου φυσικού αερίου, η αξιοποίηση του LNG ως εναλλακτικού καυσίμου για τις μεταφορές, η ασφάλεια των εγκαταστάσεων υπεράκτιων γεωτρήσεων, τα δίκτυα ηλεκτρικής ενέργειας και η προώθηση της ενεργειακής απόδοσης και των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας.

Αντιστοίχως, ο κ. Μανιάτης επισκέπτεται την Κωνσταντινούπολη (19-22 Νοεμβρίου), προκειμένου να συμμετάσχει στις εργασίες του Energy Economic Summit του αμερικανικού Think Tank "Atlantic Council".

Στο περιθώριο του συνεδρίου, ο υπουργός ΠΕΚΑ θα έχει πρόγευμα με τον Αντιπρόεδρο των ΗΠΑ, Joseph Biden, θα συναντηθεί με τον Αμερικανό ομόλογό του, Ernest Moniz, τον Τούρκο ομόλογό του, Taner Yildiz και υψηλούς αξιωματούχους από χώρες της Ε.Ε., όπως η Ρουμανία, η Βουλγαρία και η Ουγγαρία.

Ο κ. Μανιάτης θα επισκεφθεί παράλληλα το Οικουμενικό Πατριαρχείο στο Φανάρι και θα έχει συνάντηση με τον Οικουμενικό Πατριάρχη, κ. Βαρθολομαίο.

Κεντρικό θέμα του Energy Economic Summit είναι οι επιχειρηματικές συμφωνίες σε καιρό κρίσης ("Doing Business in Turbulent Times"), ενώ ο υπουργός ΠΕΚΑ θα συμμετάσχει σε υπουργικές συναντήσεις με θέματα:

- Τη χρηματοδότηση κρίσιμων επενδύσεων για τις ενεργειακές υποδομές ("Financing Critical Energy Infrastructure Investments - Challenges and Opportunities").

- Την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση, σε ό,τι αφορά την ενέργεια, τις μεταφορές και τις τηλεπικοινωνίες ("The Completion of Europe - From the North-South Corridor to Energy, Transportation and Telecommunications Union").
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ