ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τετάρτη 19 Νοεμβρίου 2014

Τάσος Χρόνης: Νέα Αντίληψη tours … με πολλά φάουλ!

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 7:59:00 π.μ. |
 Το ταξίδι έγινε, μέσω ενός Ευρωπαϊκού προγράμματος, όπως ενημερωθήκαμε προφορικά σε δημοτικό συμβούλιο -μετά βέβαια την αποστολή μας στην Ρουμανία- με ανταλλαγή πολιτών μεταξύ του Δήμου μας και της πόλης Mioveni της Ρουμανίας. Εκεί, λοιπόν, πήγαν κάποιοι πολίτες οι οποίοι, όπως μας ενημέρωσε ο Δήμαρχος, ήταν “από τα Τοπικά Συμβούλια”.

Φυσικά είχαν ενημερωθεί μόνο τοπικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας ή ακόμα και υποψήφιοι της Νέας Αντίληψης, ενώ από τις παρατάξεις τις αντιπολίτευσης κανένας! Μαζί με αυτούς πήγαν και κάποιοι άλλοι οι οποίοι δεν γνωρίζουμε με ποια ιδιότητα συμμετείχαν. Το κόστος πολύ μικρό! Μόνο τα εισιτήρια του αεροπλάνου, διότι τα υπόλοιπα καλύπτονταν από Ευρωπαϊκό πρόγραμμα. 

Στο αεροδρόμιο, μάλιστα, τους πήγε το λεωφορείο του Δήμου, το οποίο για άλλες μετακινήσεις απαγορεύεται να βγαίνει από τα όρια του Δήμου! Για να πάει όμως τους ανθρώπους της “Νέα Αντίληψη tours” βολτούλες δεν απαγορεύεται! Άραγε κάποιος Δημοτικός ή Τοπικός Σύμβουλος της αντιπολίτευσης δεν θα ήθελε να παραστεί σε αυτό το πρόγραμμα; Αλλά γιατί να το κάνει; Αφού ήταν αντίπαλος της Νέας Αντίληψης απαγορεύεται να συμμετέχει, τι και εάν τον ψήφισε ο κόσμος! Και επί της ουσίας αυτή η τρίχρονη ανταλλαγή με τις Ρουμανικές Αρχές τι ακριβώς έχει αποδώσει και σε ποιους τομείς; Μήπως να σκεφτούμε, επιτέλους, να στήσουμε το τουριστικό μας κομμάτι σοβαρά και μακριά από ανώφελα ταξιδάκια αναψυχής;

Και το χειρότερο; Όταν ήρθε η αντιπροσωπία από το Mioveni στο Λυγουριό, πριν λίγο καιρό, για να φιλοξενηθούν, στη συνέχεια του συγκεκριμένου προγράμματος, μοίρασαν ένα τουριστικό φυλλάδιο στο οποίο τα Σκόπια εμφανίζονταν ως Μακεδονία! Αυτό καταγγέλθηκε στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο, την 24η Οκτωβρίου 2014, από τον σύμβουλο της πλειοψηφίας κ. Φώτη Σχινά και μάλιστα με έντονο τρόπο. Δικαιολογημένα λέμε εμείς. Γιατί όταν φιλοξενείς κάποιον στον τόπο σου, αν μη τι άλλο, δεν τον προκαλείς με ευαίσθητα εθνικά ζητήματα. Θα έπρεπε να το γνωρίζουν οι “φίλοι μας” από το Mioveni της Ρουμανίας και να το σέβονται.

Η δημοτική αρχή, δυστυχώς, δεν αντέδρασε, παρόλο που θα έπρεπε να το είχε κάνει χωρίς την τοποθέτηση του παραπάνω συμβούλου της, από την πρώτη στιγμή που το φυλλάδιο έπεσε στα χέρια τους. Αν δεν το είχαν αντιληφθεί πάλι, έγκαιρα, τι έκαναν όταν το έμαθαν και μάλιστα σε συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου; Μέχρι σήμερα καμία αντίδραση και κανένα δελτίο τύπου. Το θέμα είναι πολύ σοβαρό και δεν πρέπει να μείνει χωρίς να αντιδράσουμε ως Δήμος και ως Δημοτικό Συμβούλιο. Η απάντηση του κ. Δημάρχου, ότι δεν το γνώριζε, γίνεται αποδεκτή μόνο για εκείνη τη στιγμή. Από τη στιγμή όμως που το πληροφορείται, δεν υπάρχει καμία δικαιολογία.

Εμείς, όταν λάβαμε γνώση, στο δημοτικό συμβούλιο για το γεγονός ζητήσαμε να γίνουν συγκεκριμένες ενέργειες.

Με την ευκαιρία όμως, θα θέλαμε να ενημερώσουμε τους δημότες μας και για ένα άλλο στοιχείο που αφορά το συγκεκριμένο θέμα. Στις 30-9-2014, καταθέσαμε αίτηση προς τον κ. Δήμαρχο και ζητούσαμε να μας ενημερώσει για το πρόγραμμα μέσω του οποίου γίνονταν οι ανταλλαγές αυτές, ποιοι συμμετείχαν, την ιδιότητα τους, το κόστος συμμετοχής κάθε μέλους και τους λόγους της μη ενημέρωσής μας για πιθανή συμμετοχή εκπροσώπων μας. Δυστυχώς μέχρι και σήμερα δεν έχουμε λάβει καμία απάντηση! Έχουμε όμως υπομονή και περιμένουμε.

Κλείνοντας, θεωρούμε, πως η ενημέρωση των δημοτών για όλα αυτά είναι υποχρέωσή μας, όπως πρέπει να είναι και υποχρέωση της δημοτικής πλειοψηφίας. Η δημοκρατία στηρίζεται στην αρχή της ενημέρωσης των πολιτών για όλα τα θέματα και της δημόσιας συγνώμης των κυβερνώντων το Δήμο, όταν κάνουν λάθη. Μόνο τότε τα λάθη, φαίνεται ότι δεν έγιναν εσκεμμένα. Βέβαια, μετά από 4 χρόνια εμπειρίας, δεν επιτρέπονται να γίνονται τέτοια λάθη, ούτε ο κ. Δήμαρχος να κάνει πως δεν γνωρίζει. Γνωρίζει, λέμε εμείς, και πολύ καλά μάλιστα.

Περιμένουμε να δούμε τη ευαισθησία του κ. Δημάρχου, για αυτό το σοβαρό θέμα!

Λυγουριό, 18-11-2014

Τάσος Χρόνης
επικεφαλής μείζονος αντιπολίτευσης
Δήμου Επιδαύρου
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ