ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Παρασκευή 26 Δεκεμβρίου 2014

"Καλό το παραμύθι αλλά δεν έχει δράκο" ή αλλιώς ξεπεράσαμε την 1000δα στο kyramarika.com

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 12:38:00 μ.μ. | |























 Δεν μας αρέσει να σχολιάζουμε ή να κριτικάρουμε συναδέλφους στο διαδίκτυο, αλλά η πρακτική που έχει υιοθετήσει συγκεκριμένο τοπικό site για να παραπλανήσει την διαφημιστική (πεθαμένη έτσι και αλλιώς) αγορά και τους αναγνώστες του, (όσους μπορεί να έχει) αποκτά δημοσιογραφικό ενδιαφέρων καθώς ξετυλίγεται αυτές τις μέρες μια προπαγάνδα από τον υπεύθυνο του εν λόγω site για πρωτιά και άλλες ασυναρτησίες, που θα την χαρακτηρίζαμε ως και εξαπάτηση.

Να ξεκαθαρίσουμε πως δεν έχουμε προσωπική αντιπαλότητα με τον υπεύθυνο του site και σεβόμαστε πλήρως, γνωρίζοντας από πρώτο χέρι τον κόπο που χρειάζεται για να αποκτήσει κανείς αναγνωσιμότητα, την αγωνία και τα ξενύχτια για την βαθμολόγηση σε μια καλή θέση στην ιντερνετική κατάταξη.

Αυτό όμως είναι άλλο και άλλο η παραπλάνηση και η προσπάθεια να ξεγελάσει με ύπουλο και ψεύτικο τρόπο το κοινό, αλλά και ακόμα να διατυμπανίζει την πρωτιά του, την στιγμή που ξέρει πως κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Είναι ακόμα απορίας άξιο πως δεν συνυπολόγισε ο κύριος αυτός πως το αποτέλεσμα της ALEXA.COM  που διαφημίζει έχει σε εμφανές σημείο την απάτη που κρύβεται από πίσω.

Να πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.

Το Alexa είναι μια εφαρμογή του internet που μετρά την επισκεψιμότητα και δημοτικότητα ενός site στο διαδίκτυο σε παγκόσμιο και τοπικό επίπεδο μέσω των χρηστών που έχουν δεχτεί να εγκαταστήσουν το Alexa Toolbar στον περιηγητή τους.

Το Alexa Rank είναι η κατάταξη του site στον παγκόσμιο και τοπικό ιστό. Έτσι, όσο πιο μικρό είναι το rank του site ή αλλιώς όσο μεγαλύτερη η επισκεψιμότητα του, τόσο πιο ψηλά βρίσκεται στον πίνακα της κατάταξης.

Ο χρήστης του Alexa έχει την δυνατότητα να δει την κατάταξη ενός site όχι μόνο στον κόσμο αλλά και στη χώρα του, με μια ένδειξη που δίδεται από την ίδια την εφαρμογή.

Η θέση την οποία λαμβάνει το εν λόγω site στην παγκόσμια αλλά και στην εγχώρια κατάταξη εξαρτάται από τον αριθμό των χρηστών που έχουν εγκαταστήσει το AlexaToolbar στον περιηγητή τους. Λόγω αυτού του γεγονότος, θεωρείται αναξιόπιστη πηγή πληροφοριών καθώς οι περισσότεροι χρήστες δεν το έχουν εγκατεστημένο.

Ο αριθμός της κατάταξης που δίνει το Alexa επηρεάζεται κατά μεγάλο βαθμό από τον χρόνο που παραμένει ο χρήστης στο site.

Έτσι γίνεται η κομπίνα και για αυτό δεν ειναι αποδεκτά τα αποτελέσματα του Alexa από τους webmasters και τις διαφημιστικές εταιρίες.

Αν λοιπόν εγκαταστήσετε την Alexa Toolbar σε ένα ή και περισσότερα pc επισκεφθείτε το site που σας ενδιαφέρει και αφήσετε τον περιηγητή στην πρώτη σελίδα του site κάποιες ημέρες, αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα την κατακόρυφη άνοδο στην κατάταξη, αφού ο αλγόριθμος που αναφέρει πόση ώρα παραμένει κατά μέσω όρο ο χρήστης στο εν λόγω site, θα έχει εκτοξευτεί στα ύψη.

Έτσι λοιπόν το τοπικό site που διατυμπανίζει και μέσω ανίδεων συνεργατών του, με ένα φτηνό και πολυπαιγμένο κόλπο εμφάνισε αποτέλεσμα που το κατατάσσει στα 1000 πιο επισκέψιμα site στην Ελλάδα.

Τέτοια πρωτιά να την χαίρονται. Όσο για τα αποτελέσματα ιδού: 

Δηλαδή ο μέσος όρος των χρηστών που επισκέπτονται το site είναι 50 λεπτά της ώρας χα χα χα... τι κάνουν 50 ολόκληρα λεπτά (μέσο όρο!!! φανταστείτε πως κάποιοι πρέπει να ειναι μέσα 24ωρα) οι χρήστες στο συγκεκριμένο site, ταινίες βλέπουν; που δεν έχει....!!! Είναι για γέλια...(για να μην αναφέρουμε και άλλες παραμέτρους που εμφανίζει, όπως το πόσες αναρτήσεις βλέπει κατά μέσο όρο ο χρήστης που επισκέπτεται το συγκεκριμένο site...ούτε το site του CNN δεν έχει τόσες)

Και τέλος η μονή αποδεκτή μέτρηση διεθνώς για την επισκεψιμότητα των site ειναι αυτή την στιγμή το google analytics. Ας δώσει λοιπόν στην δημοσιότητα ο υπεύθυνος του εν λόγω site ένα screenshot του μήνα, του τρίμηνου, του χρόνου τέλος πάντων και αν πραγματικά επιβεβαιωθεί η πρωτιά του εμείς θα ζητήσουμε δημόσια συγνώμη, μέχρι και το site μας θα κλείσουμε.

Πρώτος για να βγεις θα πρέπει να κάνεις μεγάλο αγώνα φίλε μου και όχι μεγάλη κομπίνα με robots clik...φιλιά και καλές γιορτές!!! 
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ