ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου 2014

Οριακά αυξηµένες τιµές για τα μανταρίνια λόγω χαμηλής παραγωγής

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 7:57:00 μ.μ. |


















 Οριακά αυξηµένες τιµές σε σχέση µε τις αντίστοιχες της περασµένης χρονιά αναµένουν οι παραγωγοί µανταρινιών δεδοµένης της φετινής χαµηλής παραγωγής και της ταυτόχρονης αυξηµένης ζήτησης.

Αναλυτικά, η τιµή παραγωγού για τις Κληµεντίνες κυµαίνεται στα 25 – 30 λεπτά στην Τροιζηνία, είπε στην Agrenda ο παραγωγός Παναγιώτης Παπαγγελής. Αντίστοιχα, στιςΦιλιάτες η τιµή παραγωγού για την ίδια ποικιλία βρίσκεται στα 23 – 25 λεπτά το κιλό και στην Άρτα γύρω στα 30 λεπτά το κιλό για το ποιοτικό προϊόν.

Οι παραγωγοί, αναµένουν αύξηση των τιµών σε σχέση µε πέρυσι λόγω της µειωµένης φετινής παραγωγής. Σύµφωνα µε τον παραγωγό Στέλιο Σταµατάκο, «στην Λακωνία πέρυσι η µέση τιµή βρισκόταν στα 18 – 21 λεπτά το κιλό για τις Κληµεντίνες». Στη συνέχεια, αρχή Γενάρη, που ξεκίνησε η συγκοµιδή των µανταρινιών Νόβα, η τιµή παραγωγού άρχισε από τα 35 λεπτά το κιλό, πέφτοντας στη συνέχεια στα 25 λεπτά. Παράλληλα, για την οψιµότερη ποικιλία Ορτανίκ η τιµή ξεκίνησε από τα 20–25 λεπτά στη Λακωνία µε αρκετές ποσότητες να µένουν αδιάθετες λόγω της πίεσης από τα πορτοκάλια Βαλέντσια, τα οποία βγαίνουν στην αγορά την ίδια περίοδο, του Φεβρουαρίου.

Στην Αργολίδα η τιµή παραγωγού για τις Κληµεντίνες ξεκίνησε πέρυσι (τέλος Νοεµβρίου) από τα 20–22 λεπτά για την µεγαλύτερη ποσότητα, ενώ για αρκετές ποσότητες η τιµή παραγωγού έπεσε στα 15 λεπτά.

Η παραγωγή στις περισσότερες περιοχές είναι µειωµένη κατά 20 - 30% σε σχέση µε πέρυσι λόγω των ακατάλληλων καιρικών συνθηκών, που επικράτησαν κατά τη διάρκεια της καλλιεργητικής περιόδου.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ