ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Σάββατο 20 Δεκεμβρίου 2014

Οριστικά υποψήφιος στην Αργολίδα ο Μανιάτης στις προσεχείς εκλογές

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 6:07:00 μ.μ. | | |




















 Σε θέση μάχης, επιχειρώντας να δημιουργήσει ισχυρούς «πυρήνες» σε κάθε εκλογική περιφέρεια μέσα στο προσεχές δεκαπενθήμερο, βρίσκεται ήδη η Χαριλάου Τρικούπη, που με εντολή του Ευ. Βενιζέλου συγκροτεί τα ψηφοδέλτια της παράταξης ανά την Ελλάδα.

Δεν είναι τυχαίο ότι η Επιτροπή Κατάρτισης των ψηφοδελτίων (οι κ. Τάκης Ρήγας, Λεωνίδας Γρηγοράκος, Πάρις Κουκουλόπουλος, Βασίλης Γερανίδης, Γιάννης Κουτσούκος κ.ά.) έφτασε στην έκτακτη σύσκεψη υπό τον Ευ. Βενιζέλο αμέσως μετά το φινάλε της πρώτης ψηφοφορίας στη Βουλή για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας. Εκεί «έπεσαν» τα πρώτα ονόματα για την ενίσχυση της λίστας στην κάθε περιφέρεια, ενώ επισημάνθηκε η ανάγκη να αποφευχθεί ο μίνι εμφύλιος πόλεμος με «πρωταγωνιστές» βουλευτές που διεκδικούν την επανεκλογή τους ακόμη και στο χειρότερο μονοψήφιο σενάριο. «Αγκάθι» βέβαια στη συγκρότηση των ψηφοδελτίων αποτελεί η στάση των παπανδρεϊκών βουλευτών -κάποιοι εκ των οποίων δεν αποκλείεται να ακολουθήσουν τον πρώην πρωθυπουργό στο νέο κόμμα (εάν και εφόσον το αποφασίσει).

Οι πιο αισιόδοξοι πάντως της Χαριλάου Τρικούπη εκτιμούν ότι το ΠΑΣΟΚ ή η Δημοκρατική Παράταξη (μετά το προαναγγελθέν συνέδριο για το τέλος του Γενάρη) θα καταφέρει να προσπεράσει τις επιφυλακτικές προβλέψεις και να σταθεί κοντά στο ποσοστό των ευρωεκλογών, διεκδικώντας ακόμη και την τρίτη θέση!

Σε κάθε περίπτωση, το μπρα ντε φερ για μια θέση στη λίστα χωρίς ισχυρούς αντιπάλους έχει ήδη αρχίσει για τα κορυφαία στελέχη...

Στην Α' Αθήνας, όπου η είσοδος του ΠΑΣΟΚ στη Βουλή εξασφαλίζει με τα τωρινά δεδομένα την εκλογή ενός υποψηφίου, φαίνεται ότι ο Κώστας Σκανδαλίδης θα έχει την πρωτοκαθεδρία στην αφετηρία. Οι γνωρίζοντες λένε ότι η «συμμαχία» του με τον Ευ. Βενιζέλο «στέλνει» εκτός απροόπτου τη δημοφιλή Φώφη Γεννηματά στη Β' Αθήνας, ενώ στην Α' Αθήνας δεν αποκλείεται να επανέλθει (μετά την Ευρωβουλή) η Συλβάνα Ράπτη. Υποψήφιοι θα είναι ο πρώην βουλευτής Ν. Αλευράς, το νεαρό μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου Κ. Πιερρακάκης (ή στην Περιφέρεια Αττικής), ο Θανάσης Χειμωνάς, ενδεχομένως ο καθηγητής Τάκης Ιωακειμίδης (υποψήφιος ευρωβουλευτής με την Ελιά) και άλλα στελέχη του κεντροαριστερού χώρου.

Στη μεγαλύτερη εκλογική περιφέρεια μέχρι στιγμής, τη Β' Αθήνας, ετοιμάζονται για «ενδοοικογενειακή» αντιπαράθεση αρκετά κορυφαία και δημοφιλή στελέχη, ενώ τα προγνωστικά εξασφαλίζουν τη σίγουρη εκλογή τριών υποψηφίων. Εκεί θα κονταροχτυπηθούν, εκτός αν αλλάξουν θέση στη διάταξη μάχης ως υποψήφιοι, οι νυν βουλευτές της Β' Αθήνας, οι κ. Χρυσοχοΐδης, Λοβέρδος, Κακλαμάνης, τη στιγμή που φαίνεται ότι «εισβάλλουν» η Φώφη Γεννηματά (αν δεν κατέβει στην Α' Αθήνας) και ο Πύρρος Δήμας (από το Επικρατείας). Το ενδεχόμενο της μετάβασης του υπουργού Παιδείας Α. Λοβέρδου στο Επικρατείας διαψεύστηκε δε από τον ίδιο με την υπενθύμιση ότι παραμένει στη Β' Αθήνας.

Από την άλλη πλευρά φαίνεται ότι απομακρύνεται οριστικά το σενάριο που μεταφέρει στη Β' Αθήνας από την Αργολίδα τον Γιάννη Μανιάτη και από τη Λακωνία τον Λ. Γρηγοράκο. Στη Α' ή τη Β' Αθήνας (ή στη Β' Πειραιά, όπου θα είναι ξανά υποψήφιος ο Δ. Λιντζέρης) θα κατέλθει πιθανότατα ο Παντελής Καψής, το όνομα του οποίου ωστόσο ακούγεται και για το Επικρατείας.

Στην Περιφέρεια Αττικής διατηρεί ισχυρές δυνάμεις η Εύη Χριστοφιλοπούλου (μοναδική βουλευτής, η οποία φαίνεται ότι επανεκλέγεται).

ΠΟΙΟΙ ΘΕΤΟΥΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ
Εμφαση στις τριεδρικές περιφέρειες


Στην Α' Πειραιά θεωρείται ισχυρή η υποψηφιότητα του Δημήτρη Καρύδη, νυν εκπροσώπου Τύπου του ΠΑΣΟΚ, ενώ στη «λίστα» θα είναι ο Γιώργος Βερνίκος κ.ά. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Ευάγγελος Βενιζέλος (εκλέγεται στην Α' Θεσσαλονίκης και ως αρχηγός ήταν επίσης υποψήφιος στο Ηράκλειο) προσανατολίζεται να ζητήσει από τους βουλευτές του να δώσουν τη μάχη ειδικά στις τριεδρικές περιφέρειες - στη λογική ότι θα διαψευστεί η πρόβλεψη των γκάλοπ ότι την τρίτη θέση καταλαμβάνει το Ποτάμι. Τότε, στην ίδια περιφέρεια θα κριθούν στο προσεχές κρας τεστ οι κ. Μανιάτης (Αργολίδα), Κωνσταντινόπουλος (Αρκαδία), Γρηγοράκος (Λακωνία), Δριβελέγκας (Χαλκιδική), Γκόγκας (Αρτα), Σαλτούρος (Ξάνθη) κ.ά., που έχουν την πλήρη στήριξη της Χαριλάου Τρικούπη.

Στη Λάρισα, εάν δεν αποχωρήσει από το ΠΑΣΟΚ-Δημοκρατική Παράταξη, θα κατέλθει ο Φ. Σαχινίδης, ο οποίος θα έχει «αντίπαλο» τον καρδιοχειρουργό Νίκο Τσιλιμίγκα, ο οποίος ήταν υποψήφιος περιφερειάρχης. Πληροφορίες αναφέρουν ότι στη Μαγνησία ίσως θα είναι υποψήφιος ο πανεπιστημιακός Κώστας Καρτάλης, ο οποίος επανέρχεται στο πολιτικό σκηνικό.

Στο Ηράκλειο Κρήτης θα είναι υποψήφιος ο Β. Κεγκέρογλου (υφυπουργός Εργασίας), ενώ δεν αποκλείεται να δώσει τη μάχη ο πρώην δήμαρχος Γιάννης Κουράκης. Στις Κυκλάδες, όπου ο Τάκης Ρήγας θα διεκδικήσει την επανεκλογή του, δεν αποκλείεται να κατέβει και πρόσωπο-έκπληξη. Το σίγουρο είναι ότι στα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ θα προωθηθούν και αρκετά στελέχη από τη Δημοκρατική Παράταξη - δηλαδή από τις διάφορες Κινήσεις που θα συμμετάσχουν στο Συνέδριο.

ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΤΕΣ
Τα σενάρια για τη συμμετοχή Λυκούδη


Στόχος της ηγεσίας της Χαριλάου Τρικούπη είναι η συνεργασία και η συμμετοχή στα ψηφοδέλτια στελεχών από την Κίνηση των Μεταρρυθμιστών, με επικεφαλής τον Σπύρο Λυκούδη. Εγκυρες πληροφορίες αναφέρουν ότι από το καλοκαίρι ξεκίνησαν σχετικές συζητήσεις και ότι προτάθηκε μάλιστα στον κ. Λυκούδη η τιμητική θέση του επικεφαλής του Επικρατείας -άλλες πληροφορίες στοιχηματίζουν ότι διατηρεί ανοιχτές γέφυρες και με το Ποτάμι.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ