ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Κυριακή 28 Δεκεμβρίου 2014

Χριστούγεννα στο κρατητήριο για ζευγάρι - Στον άνδρα είχαν επιβληθεί περιοριστικοί όροι για ληστεία στην Αργολίδα

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:53:00 π.μ. | |
 Συνελήφθησαν, ανήμερα των Χριστουγέννων στην Πάτρα, από Αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αχαΐας, ένας 29χρονος Έλληνας και μία 21χρονη αλλοδαπή υπήκοος Αλβανίας και ενός ακόμα συνεργού τους που αναζητείται, , σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών.

Ειδικότερα, τις πρώτες πρωινές ώρες της ημέρας των Χριστουγέννων, στην Πάτρα οι δύο δράστες αφού διέρρηξαν μηχάνημα αυτόματου πωλητή τροφίμων, που ήταν τοποθετημένο σε είσοδο πολυκατοικίας, αφαίρεσαν από τον κερματοδέκτη τα χρήματα, καθώς και τρόφιμα και αναψυκτικά που βρισκότανε εντός του μηχανήματος.

Ακολούθως ο 29χρονος επιχείρησε να διαρρήξει ιατρείο 63χρονου ημεδαπού, ενώ η 21χρονη επόπτευε το χώρο αναμένοντάς τον στο όχημα, με το οποίο είχαν μεταβεί στην πολυκατοικία.

Άμεσα κινητοποιήθηκαν οι αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης Πατρών με αποτέλεσμα την επ αυτοφώρω σύλληψη των δραστών.

Σε έρευνα που ακολούθησε στο όχημα των δραστών, οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν:

• ένα παραβιασμένο μεταλλικό κουτί κερματοδέκτη,
• το χρηματικό ποσό των 400 ευρώ περίπου σε κέρματα,
• ένα ζευγάρι γάντια,
• διαρρηκτικά εργαλεία,
• ένα τροχό κοπής μετάλλων,
• αναψυκτικά και σοκολατοειδή προϊόντα που είχαν αφαιρέσει λίγη ώρα πριν.

Από την προανάκριση που ενήργησε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πατρών προέκυψε ότι, οι δύο δράστες και ένας ακόμα συνεργός τους, που αναζητείται, είχαν διαπράξει το τελευταίο τετράμηνο, τρεις ακόμα κλοπές σε καταστήματα στην Πάτρα και συγκεκριμένα σε δύο μίνι μάρκετ και ένα κατάστημα με ιατρικά είδη, αφαιρώντας κυρίως ηλεκτρονικές και ηλεκτρικές συσκευές, τσιγάρα, εισιτήρια λεωφορείων και άλλα συσκευασμένα τρόφιμα.

Οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν έρευνες, παρουσία δικαστικού λειτουργού, στις οικίες των δραστών στην Πάτρα, όπου βρήκαν και κατέσχεσαν φορητές ηλεκτρονικές συσκευές και ηλεκτρονικούς υπολογιστές που είχαν αφαιρέσει οι δράστες και το χρηματικό ποσό των 220 ευρώ.

Το όχημα των δραστών κατασχέθηκε ως μέσο διευκόλυνσης για αξιόποινες πράξεις, ενώ τα κλοπιμαία που κατασχέθηκαν και αναγνωρίστηκαν από τους παθόντες, παραδόθηκαν σε αυτούς.

Σημειώνεται ότι το συνολικό όφελος που αποκόμισαν οι δράστες από την παράνομη δράση τους ξεπερνά της 4.000 ευρώ.

Από τον έλεγχο των στοιχείων του 29χρονου προέκυψε ότι, έχει απασχολήσει και στο παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για ληστεία σε τράπεζα που είχε διαπράξει στην Αργολίδα και του είχαν επιβληθεί περιοριστικοί όροι.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών και κρατούνται προκειμένου να οδηγηθούν τη προσεχή Δευτέρα, στον Ανακριτή.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ