ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πασχαλινές ευχές

Σάββατο 13 Δεκεμβρίου 2014

Περιφερειακή σύσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ στην Τρίπολη με εισηγητή τον Γιάννη Δραγασάκη

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:27:00 π.μ. | | | |

















 Ο ΣΥΡΙΖΑ, στην προσπάθεια του να εμπλουτίσει το πρόγραμμα που ανακοίνωσε στη ΔΕΘ, «ένα σχέδιο ελπίδας, προοπτικής και δικαιοσύνης για την έξοδο από τη κρίση», διοργανώνει περιφερειακές συσκέψεις και συζητά με τους κοινωνικούς- οικονομικούς – επιστημονικούς φορείς, με σκοπό να το εξειδικεύσει σύμφωνα με τις ανάγκες και τα πραγματικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η κάθε Περιφέρεια της Χώρας.



Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ, διοργανώνει περιφερειακή σύσκεψη στις 14/12/2014 στην Τρίπολη, προκειμένου να διαμορφωθεί ένα Περιφερειακό πρόγραμμα

· που θα αναγνωρίζει τις περιφερειακές και τοπικές ιδιαιτερότητες

· θα αντιμετωπίζει τα πραγματικά προβλήματα και τις ανάγκες της περιφέρειας, αλλά και ταυτόχρονα

· θα επιχειρεί αφήγηση στο μέλλον, διαμορφώνοντας το όραμα για την ανάπτυξη της Πελοποννήσου.

Καταθέτει για διαβούλευση το πρόγραμμα της Εθνικής πολιτικής, τις κατευθύνσεις και τους άξονες της παραγωγικής ανασυγκρότησης της Περιφέρειας Πελοποννήσου

Καθιερώνει την έναρξη μιας προγραμματικής διαδικασίας, του σχεδιασμού «από τα κάτω».

Θεωρούμε ότι σε αυτή τη διαδικασία, η συμμετοχή των κοινωνικών εταίρων είναι σημαντική και απαραίτητη, γιατί η κατάθεση του προβληματισμού τους και των προτάσεων τους, θα συμβάλουν στη διαμόρφωση ενός προγράμματος για την έξοδο της Πελοποννήσου από την κρίση και θα θέσει τα θεμέλια για την παραγωγική της ανασυγκρότηση.

Καλούμε λοιπόν όλους και όλες εσάς να συμμετάσχετε αλλά και να συμμετέχετε στο μέλλον, ενεργά καταθέτοντας τις δικές σας προτάσεις για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης της Περιφέρειας, τους τομείς που πρέπει να εξειδικευτούν για να αυξηθεί η παραγωγή και να διασφαλιστεί το εισόδημα των Πελοποννησίων.

Θεωρούμε ότι, η συμβολή σας στη διαμόρφωση ενός προγράμματος που θα απαντά στις ανάγκες αλλά και στα πραγματικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η Περιφέρεια μας, θα είναι πολύτιμη, μιας και γνωρίζετε τα προβλήματα και τους τρόπους αντιμετώπισης τους, μέσα από τις δράσεις και τους αγώνες που έχετε αναπτύξει όλα αυτά τα χρόνια.

Για να διευκολυνθεί η διαδικασία αυτή και για να δημιουργεί ένας γόνιμος διάλογος αλλά και αποτελεσματικός, σας αναφέρουμε τους άξονες τους προγράμματος, οι οποίοι θα πρέπει και να αποτελέσουν τον κορμό της συζήτησης,του προβληματισμού, αλλά και των και προτάσεων που αναμένουμε να κατατεθούν, στην κατεύθυνση της συνδιαμόρφωσης ενός προγράμματος, ενός σχεδίου για την έξοδο από την κρίση της Περιφέρεια μας

Οι άξονες της παρουσίασης του προγράμματος ειναι :

1. Τι επιδιώκουμε με τις Περιφερειακές Συνδιασκέψεις

2. Τι σημαίνει «δημιουργούμε Περιφερειακό πρόγραμμα για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης και την παραγωγική ανασυγκρότηση της Περιφέρειας Πελοποννήσου

3. Το αποτύπωμα της κρίσης στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

4. Η αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης

5. Η παραγωγική ανασυγκρότηση της Πελοποννήσου

- Το αγροδιατροφικό η αγροβιομηχανικό παραγωγικό σύμπλεγμα

- Το αειφόρο τουριστικό παραγωγικό σύμπλεγμα και η σύνδεση του με τον πολιτισμό

- Το ενεργειακό παραγωγικό σύμπλεγμα

- Το τεχνολογικό παραγωγικό σύμπλεγμα

- Βασικές υποδομές για την υποστήριξη της παραγωγικής ανασυγκρότησης

6. Νέοι θεσμοί – δομές και εργαλεία υποστήριξης της παραγωγικής ανασυγκρότησης

Σας καλούμε με την ενεργή συμμετοχή σας να συμβάλετε, ώστε όλοι και όλες μαζί να σταματήσουμε την κατάρρευση της κοινωνίας και να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για την παραγωγική ανασυγκρότηση της Περιφέρεια μας.


Ο ΣΥΡΙΖΑ, μετά την παρουσίαση από τον πρόεδρό του Αλέξη Τσίπρα στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης των άμεσων μέτρων για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης και την αναγκαία επανεκκίνηση της οικονομίας και ανάκτηση της εργασίας, επεξεργάζεται το συνολικό κυβερνητικό του πρόγραμμα με έμφαση στην παραγωγική ανασυγκρότηση της οικονομίας, τη θεσμική ανασυγκρότηση και το δημοκρατικό μετασχηματισμό του κράτους.

Στο πλαίσιο αυτό, οργανώνουμε σε όλες τις περιφέρειες της χώρας ανοιχτές συσκέψεις διαβούλευσης στις οποίες καλούμε πολιτικούς, κοινωνικούς, επιστημονικούς και παραγωγικούς φορείς, τα κινήματα πολιτών και τους πολίτες για να συζητήσουμε την πρόταση του κυβερνητικού προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ, και ιδιαίτερα την περιφερειακή του εξειδίκευση. Η συμμετοχή όλων σε αυτή την προσπάθεια εκτός από τη συμβολή στη διαμόρφωση του προγράμματος, θα εγγυηθεί και την εφαρμογή του.

Για την Περιφέρεια Πελοποννήσου η ανοιχτή σύσκεψη διαβούλευσης θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 14 Δεκεμβρίου 2014 στην αίθουσα του Αποστολοπούλειου Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Τρίπολης από 10:00 π.μ. έως 3:00 μ.μ.

Την κεντρική εισήγηση του ΣΥΡΙΖΑ θα παρουσιάσει ο Γιάννης Δραγασάκης, αντιπρόεδρος της Βουλής, υπεύθυνος της Επιτροπής Προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ.

Σας καλούμε να συμμετάσχετε και να συμβάλλετε στον αντίστοιχο προβληματισμό.


Π Ρ Ο Γ Ρ Α Μ Μ Α

10:00 Προσέλευση

10:20 Χαιρετισμοί

10:30 Άμεσες βασικές κυβερνητικές δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ
Γιάννης Δραγασάκης, αντιπρόεδρος της Βουλής, υπεύθυνος της Επιτροπής Προγράμματος  του ΣΥΡΙΖΑ

11:15 Οι κυβερνητικές δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την Πελοπόννησο
Μαρία Θελερίτη, μέλος Κ.Ε.

11:45 Παρεμβάσεις θεσμικών, επιστημονικών, επαγγελματικών, συνδικαλιστικών φορέων
περιφερειακής συγκρότησης – πεντάλεπτες

13:15 Παρεμβάσεις / Χαιρετισμοί συμμετεχόντων κομμάτων και βουλευτών – πεντάλεπτες

13:45 Παρεμβάσεις φορέων - συλλογικοτήτων – ατομικές

14:45 Κλείσιμο –λήξη εργασιών

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ