ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου 2014

Τατούλης: Μέσα Ιανουαρίου υπογράφεται η οριστική σύμβαση για τα απορρίμματα στην Περιφ. Πελ/σου

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:05:00 π.μ. | | |

















 «Σε μία περίοδο που οι άλλοι έχουν κατεβάσει ρολά εμείς στην Περιφέρεια Πελοποννήσου παράγουμε έργο και υλοποιούμε όσα υποσχεθήκαμε στον λαό της Πελοποννήσου. Η σημερινή μέρα είναι πολύ σημαντική και ιστορική για την περιοχή μας, αφού πριν λίγη ώρα αναρτήθηκε στο σύστημα της διαχειριστικής αρχής η ένταξη στο πρόγραμμά μας των 68,5 εκ ευρώ για το έργο της ολοκληρωμένης διαχείρισης των απορριμμάτων». Με αυτά τα λόγια ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης σε μία έκτακτη συνέντευξη τύπου, αργά το μεσημέρι της Τετάρτης 17 Δεκεμβρίου ανακοίνωσε παρόντων και των θεσμικών αντιπεριφερειαρχών και εντεταλμένων συμβούλων της Περιφέρειας τις θετικές εξελίξεις για το έργο διαχείρισης των απορριμμάτων.

Πρακτικά όπως σημείωσε ο κ. Τατούλης η ένταξη του έργου στο τρέχον πρόγραμμα σημαίνει πως αίρονται όλες οι δυσκολίες που υπάρχουν και το έργο της ολοκληρωμένης διαχείρισης μπαίνει στην τελική του ευθεία με χρονοδιάγραμμα υπογραφής της σύμβασης με τον ανάδοχο στα μέσα Ιανουαρίου και την ολοκλήρωση του έργου στα τέλη του 2015, αφού εκ των πραγμάτων αυτό πρέπει να συμβεί γιατί το έργο δεν μπορεί να χρηματοδοτηθεί από την επόμενη χρηματοδοτική περίοδο.

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου τόνισε ιδιαίτερα το γεγονός ότι το έργο της Περιφέρειας Πελοποννήσου ήταν το μοναδικό έργο που εντάχθηκε στην τρέχουσα χρηματοδοτική περίοδο και επεσήμανε πως παρά τις αντιξοότητες που υπήρξαν και την μεγάλη κριτική που υπήρξε η Περιφέρεια απέδειξε ότι μπορεί να τα καταφέρει.

Επίσης αναφέρθηκε και στο έργο της αποκατάστασης των 78 από τους 81 ΧΑΔΑ (το Πλάτωμα και δύο ακόμα θα ενταχθούν σε άλλο πρόγραμμα αφού τα χρήματα δεν επαρκούσαν) το οποίο βρίσκεται στο στάδιο της υπογραφής της έγκρισης δημοπράτησής του. Ένα έργο συνολικού προϋπολογισμού 30 εκ ευρώ.

«Ήταν δύσκολο να αντιληφθεί κανείς ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου σε τόσο κρίσιμη περίοδο θα μπορούσε να εξασφαλίσει 100 εκ ευρώ για το θέμα αυτό της διαχείρισης των απορριμμάτων. Αλλά εμείς με δουλειά, σύνεση, συνέπεια και αξιοπιστία τα καταφέραμε προς όφελος των πολιτών» δήλωσε ο κ. Τατούλης.

Ο Περιφερειάρχης έκανε ιδιαίτερη αναφορά και στο θέμα της ανακύκλωσης που όπως είπε πρέπει να ενισχυθεί ενώ για τα πρόστιμα τόνισε πως οι εξελίξεις στο έργο της ολοκληρωμένης διαχείρισης θα βοηθήσουν ώστε να μειωθούν και σιγά- σιγά να μηδενιστούν τα πρόστιμα για την περιοχή μας.

Δεν θέλησε πάντως να αναφερθεί ονομαστικά σε όσους δυσκόλεψαν το έργο της Περιφέρειας όσον αφορά τα απορρίμματα και συγκεκριμένα σημείωσε πως «δεν έχω ασχοληθεί με βαρίδια και κασσάνδρες και με όσους λένε μεγάλα λόγια και από τη μία μας λοιδορούν και από την άλλη κλαίνε», ενώ συμπλήρωσε πως «δεν γίνεται να ασκείς πολιτική μέσα από τον μικρόκοσμό σου και ούτε να κατηγορείς άλλους μόνο και μόνο για να λεονταρίσεις».
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ