ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τετάρτη 31 Δεκεμβρίου 2014

Σταυρούλα Τσιρίκου: Έτσι σώθηκε ο πατέρας μου από το Norman Atlantic

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 6:14:00 μ.μ. | |

















 Έτσι για την ιστορία και για τις τυχόν παραλείψεις των ΜΜΕ, μιας και το facebook μαζί με όλα τα άλλα είναι και πηγή πληροφόρησης σαν κοινωνικό δίκτυο μια μικρή περίληψη από τον πατέρα μου που διασώθηκε από το πλοίο NORMAN ATLANTIC:

Έχει εμπειρία 26 χρόνων σαν οδηγός φορτηγού από το συγκεκριμένο δρομολόγιο πλοίων Πάτρα-Ηγουμενίτσα-Αγκόνα και σύμφωνα με τα στοιχεία πουμου έδωσε τα μεταφέρω:

1) Κακή διαχείριση καπετάνιου του συγκεκριμένου δρομολογίου πλέοντας μεσοπέλαγα και όχι 'γυαλό γυαλό ' από (παράλια Κροατίας, Αλβανίας) όπως τόσα χρόνια συνήθιζαν να κάνουν άλλοι καπετάνιοι με παρόμοιο καιρό 10-12 μποφόρ.

2) Μηδέν συντονισμός προσωπικού πλοίου, ΑΦΑΝΤΟΙ από την πρώτη στιγμή.
Αυτόματο σύστημα πυρόσβεσης φωτιάς ή συναγερμού ΑΝΥΠΑΡΚΤΟ
Από τους καπνούς οι επιβαίνοντες ξύπνησαν και άρχισαν να τρέχουν έξω στο κατάστρωμα, στις 04:30 πμ 28/12. (Αρα από πόση ώρα πριν να ξέσπασε η πυρκαγιά;)
Στις 07:30 λαμβάνω τηλ. κλήση από τον πατέρα μου που μου είπε επί λέξη : 'Κάντε κάτι εσείς, γιατί καιγόμαστε και δεν έχει έρθει ακόμη βοήθεια!"
Μόνοι τους οι επιβαίνοντες, βρήκαν και φόρεσαν τα σωσίβια και έριξαν και τα βαρελάκια-βάρκες, 2 στον αριθμό (καθώς τα άλλα 2 ήταν από την πλευρά του πλοίου που καιγόταν) Έτσι μπήκαν, μέσω της φισούνας-τσουλίθρας οι πρώτοι 25 όπου και υπήρχε και το πρώτο θύμα καθώς δεν υπήρχε συντονισμός στην αρχή και στο τέλος της..
Σύνολο λοιπόν 4 βαρελάκια χωρητικότητας σύνολο 100 ατόμων με συνολικό αριθμό χωρητικότητας πλοίου 500 ατόμων;..
3) Στις 13:00 μετά από τηλ. επαφή μάθαμε ότι ξεκίνησε η πυρόσβεση από τα πυροσβεστικά-πλοία καθώς και η εναέρια διάσωση. (04:30πμ με 13:00μμ)
8,5 οι ώρες απραξίας
4) Συνεχίζεται η αεροδιάσωση μέχρι να νυχτώσει 18:00

Εν τω μεταξύ κατά τις 16:00 μμ όπου κόπασε αέρας και κύαατα ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ Η ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΓΙΑ ΡΥΜΟΥΛΚΙΣΗ ΤΟΥ ΠΛΟΙΟΥ ΟΠΟΥ ΗΤΑΝ Η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ.Έγινε γύρω στις 8 με έναν ιμάντα και όχι με 3,4 ώστε να αυξηθούν οι πιθανότητες ρυμούλκισής του, και διήρκεσε ΜΟΝΟ 1 ώρα!
Η βοήθεια για να πιαστούν οι γάντζοι ρυμούλκησης έγιναν από άντρες Έλληνες επιβαίνοντες.
Η απόφαση των εμπειρογνωμόνων να ρυμουλκηθεί προς το Μπρίντεζι:
Υπολογίστε ότι ένα ταχύπλοο με 60 μίλια την ώρα (όπου με αυτό στο τέλος διασώθηκε) έκανε 4,5 ώρες να φτάσει υπολογίστε πόσες ώρες θα έκανε με ρυμούλκηση από ένα γάντζο με ταχύτητα 0,5 μίλι την ώρα...
5) Μετά τις 18:00 όπου νύχτωσε σταματά κάθε ενέργεια διάσωσης μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες (ΑΛΛΕΣ 12 ΩΡΕΣ ΑΠΡΑΞΙΑΣ)με τους επιβαίνοντες στο κατάστρωμα βρεγμένους με 10+ μποφόρ, χαλάζι ή βροχή εναλλάξ., χωρίς φαγητό ή νερό.
ΚΑΝΕΝΑΣ ΙΤΑΛΟΣ ΔΙΑΣΩΣΤΗΣ-ΓΙΑΤΡΟΣ ΜΕ ΦΑΡΜΑΚΑ Ή ΡΟΥΧΑ ΗΤΑΝ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΚΑΤΑΣΤΡΩΜΑ -έτσι όπως μετέδωσαν τα ΜΜΕ
6) Στη διάρκεια της μέρας ξεκινά η διάσωση πάλι με ελικόπτερα με σκηνές απάνθρωπες από Αιγύπτιους και αλλοδαπούς να σπρώχνουν γυναικόπαιδα για να προλάβουν να σωθούν πρώτοι και τους άντρες Έλληνες οδηγούς να συντονίζουν να βοηθούν όπου μπορούν και να χτυπιούνται με τους αλλοδαπούς.
7) Ο άλλος τρόπος διάσωσης ήταν με ταχύπλοο που προσέγγιζε το φλεγόμενο πλοίο.
Με την ανεμόσκαλα (που κρέμεται πάντα από τα πλοία, έτσι και σε αυτό) 40 μέτρων μπορεί να κατέβει κάποιος..
Για να σωθεί κάποιος έπρεπε: Με 10% κλίση του πλοίου, να γίνεται ένα εκκρεμές μαζί με τη σκάλα, και τον αέρα να χτυπάει μία στα πλαϊνά τοιχώματα πλοίου, και μία να αιωρείται στην φορά του ανέμου., μέχρι να βρεθεί ο κατάλληλος συντονισμός κύματος, αέρος και ταχυπλόου, ώστε να πηδήξει πάνω στο ταχύπλοο και όχι στη θάλασσα. Η απόσταση από το τελευταίο σκαλί της ανεμόσκαλας μέχρι να φτάσει το ταχύπλοο ήταν γύρω στα 3 μέτρα. Άρα έπρεπε να πηδήξει.. και χωρίς παπούτσια (καθώς είχαν λιώσει από τη θερμοκρασία λαμαρίνας καταστρώματος)
Αντιλαμβάνεστε ότι αυτός ο τρόπος διάσωσης ήταν για τους πιο θαρραλέους και μυϊκά δυνατότερους..2 άνθρωποι κάτω από τον πατέρα μου που κατέβαινε και αυτός τη σκάλα, έπεσαν στη θάλασσα, τον έναν τον τράβηξαν με έναν γάντζο..
Η διάσωση του πατέρα μου έγινε στις 03:00 τα ξημερώματα δηλαδή μετά από 34 ώρες περίπου πάνω στο κατάστρωμα. Όταν έφυγε ήταν περίπου 150 ακόμη άνθρωποι που περίμεναν...την σειρά τους.
Θα ήθελα να κοινοποιηθεί το παραπάνω, ώστε να μπορέσει να μαθευτεί σε όσους παραπάνω γίνεται η αλήθεια από πρώτη μαρτυρία και όχι μετά από μαγείρεμα, κόψιμο πλάνων ή κατευθυνόμενων ερωτήσεων..
Εύχομαι σε όλους τους διασωθέντες καλή και γρήγορη ανάρρωση μαζί με τα αγαπημένα τους πρόσωπα, και σε αυτούς που ακόμη περιμένουν τους δικούς τους, ελπίδα, πίστη, υπομονή, μέχρι όσο δεν πάει!!
Ο άνθρωπος έχει απίστευτες και αστείρευτες δυνάμεις όταν λειτουργεί πλέον το ένστικτο επιβίωσής του.
Να μην συμβεί ποτέ πάλι κάτι παρόμοιο σε κανέναν από τους συνανθρώπους μου, ούτε στον εχθρό μου που λέγαν και οι παλιοί μας.
Ας εισακουστούν όλα τα παραπάνω και να συγκινήσουν έστω στο ελάχιστο αυτούς που κρατούν τα ηνία και ευθύνονται για όλα τα παραπάνω, ώστε να αποδοθούν ευθύνες εκεί που πρέπει και αποζημιώσεις σε όλους τους σωματικά και υλικά πληγέντες.

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ