ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πέμπτη 22 Ιανουαρίου 2015

165 ευρώ το στρέμμα η εθνική ενίσχυση για τα επιτραπέζια ροδάκινα στην Αργολίδα

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 8:00:00 π.μ. | |

















 Εκδόθηκε εσπευσμένα η υπουργική απόφαση που προβλέπει χορήγηση ενισχύσεων ήσσονος σημασίας από 165 μέχρι και 220 ευρώ το στρέμμα στους ροδακινοπαραγωγούς, που επλήγησαν από το ρωσικό απαγορευτικό. Δικαιούχοι είναι παραγωγοί που υπέβαλαν ενιαία αίτηση ενίσχυσης το 2014 και έχουν τουλάχιστον 0,1 εκτάρια επιτραπέζιων ροδάκινων.

Σύμφωνα με τη σχετική απόφαση που υπογράφουν ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας και ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Γιώργος Καρασμάνης, το ύψος του κατ’ αποκοπή ποσού ενίσχυσης ήσσονος σημασίας (de minimis) καθορίζεται σε:

α) 2.200 ευρώ / εκτάριο (ha) για τους Νομούς Λάρισας, Μαγνησίας, Πέλλας και Πιερίας.

β) 1.850 ευρώ / εκτάριο (ha) για τους Νομούς Ημαθίας και Φλώρινας και

γ) 1.650 ευρώ / εκτάριο (ha) για τους Νομούς Αργολίδας, Κοζάνης Κορινθίας και Ξάνθης.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με το Άρθρο 2:

Στήριξη γεωργών που δραστηριοποιούνται στην καλλιέργεια επιτραπέζιων ροδάκινων και νεκταρινιών

1. Δικαιούχοι των κρατικών ενισχύσεων ήσσονος σημασίας (de minimis) σύμφωνα με τον Καν (ΕΚ) 1408/2013 είναι γεωργοί (φυσικά ή νομικά πρόσωπα) που δραστηριοποιούνται στους τομείς πρωτογενούς παραγωγής γεωργικών προϊόντων και ειδικότερα οι εκμεταλλεύσεις παραγωγών επιτραπέζιων ροδακίνων και νεκταρινιών, λόγω της άμεσης ζημίας που υπέστησαν από το έκτακτο γεγονός της κρίσης στην Ουκρανία.

2. Δικαιούχοι της κρατικής ενίσχυσης ήσσονος σημασίας (de minimis) για την παρούσα Απόφαση ορίζονται οι γεωργοί που έχουν υποβάλλει δήλωση εκμετάλλευσης ενιαία αίτηση ενίσχυσης για το έτος 2014 και διατηρούν τουλάχιστον 0,1 εκτάρια (ha) επιτραπέζιων ροδάκινων ή/και νεκταρινιών.

3. Το συνολικό ποσό των ενισχύσεων ήσσονος σημασίας (de minimis) που δύναται να χορηγηθεί στον ίδιο δικαιούχο, δεν μπορεί να υπερβαίνει τις 15.000 ευρώ σε περίοδο τριών οικονομικών ετών υπολογιζόμενη σε κυλιόμενη βάση.

4. Για το έτος 2015 το ύψος χρηματοδότησης ανέρχεται μέχρι του ποσού των 33.000.000 ευρώ.

Βρείτε εδώ τις σχετικές αποφάσεις:

Χορήγηση ενισχύσεων de minimis για τους ροδακινοπαραγωγούς.pdf
Λεπτομέρειες εφαρμογής για τις de minimis ενισχύσεις στο ροδάκινο.pdf
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ