ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ
ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

Σάββατο 10 Ιανουαρίου 2015

Παρουσίαση του βιβλίου "Δίκαιο και κοινωνία στον 21ο αιώνα" του Δημήτρη Καλτσώνη στο Ναύπλιο

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:51:00 π.μ. | |
 Oι εκδόσεις Τόπος σας προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου βιβλίου του Δημήτρη Καλτσώνη «Δίκαιο και κοινωνία στον 21ο αιώνα: Δίκαιο, οικονομική κρίση και δημοκρατία» στο Ναύπλιο στην αίθουσα βουλευτικού την Κυριακή 11 Ιανουαρίου στις 11:00 π.μ..

Τι είναι το δίκαιο; Ποια η σχέση του με την οικονομική κρίση και τη δημοκρατία; Ο συγγραφέας απαντά στα ερωτήματα εξετάζοντας πρώτα τα βασικά χαρακτηριστικά του σύγχρονου δικαίου, την αντεπίδρασή του στο κοινωνικο-οικονομικό και πολιτικό σύστημα, τους τύπους νομικών συστημάτων που γνώρισε η ανθρωπότητα. Παρουσιάζει και ερμηνεύει τα νέα στοιχεία και τους μετασχηματισμούς που έφεραν στο δίκαιο η παγκοσμιοποίηση και ο νεοφιλελευθερισμός.

Ειδικότερα στέκεται στην ανάδειξη των τάσεων εξέλιξης του δικαίου, της πολιτικής και κατασταλτικής λειτουργίας του κράτους στις συνθήκες της οικονομικής κρίσης, στην επίδραση της τελευταίας στη δημοκρατία.

Το βιβλίο, γραμμένο με τρόπο ευσύνοπτο και κατανοητό, και με την αξιοποίηση πληθώρας παραδειγμάτων, απευθύνεται σε όποιον αναζητά απαντήσεις σε αυτά τα μεγάλα ερωτήματα.

Με αφορμή την έκδοση του βιβλίου συζητούν με θέμα "Δημοκρατία στον 21o αιώνα" οι καθηγητές Γιάννης Κουζής και Αλέξανδρος Χρύσης και ο συγγραφέας, με συντονιστή τον δημοσιογράφο Πέτρο Κατσάκο, την Κυριακή στην Αίθουσα του Βουλευτικού (Ναύπλιο), στις 11.00 π.μ.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ