ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Κυριακή 25 Ιανουαρίου 2015

Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα ξεκίνησε η εκλογική διαδικασία στην Αργολίδα

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:30:00 π.μ. | |




















 Οι κάλπες στην Αργολίδα για τις Εθνικές εκλογές 2015 άνοιξαν στις 7:00 το πρωί της Κυριακής και οι εκλογείς έχουν την δυνατότητα μέχρι τις 19:00 το βράδυ,   να ασκήσουν το δημοκρατικό δικαίωμα της ψήφου και να στείλουν το μήνυμα της μεγάλης ανατροπής σε όλες τις μνημονιακές κυβερνήσεις της Ευρώπης, ελπίζοντας σε ένα καλύτερο, αλλά κυρίως ελεύθερο αύριο.

Υπενθυμίζουμε πως όταν κλείσουν οι κάλπες θα δοθούν στη δημοσιότητα και τα exit polls, ενώ τα πρώτα ασφαλή αποτελέσματα των εκλογών θα βγουν στις 21:30

Δικαίωμα ψήφου έχουν όλοι οι Έλληνες πολίτες που έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους και είναι εγγεγραμμένοι σε εκλογικό κατάλογο δήμου της χώρας. Δεν θα ψηφίσουν όσοι έχουν στερηθεί τα πολιτικά τους δικαιώματα, αλλά και περίπου 100.000 νέοι ψηφοφόροι, οι οποίοι φέτος θα συμπλήρωναν το 18ο έτος της ηλικίας τους, καθώς δεν πρόλαβαν να ενημερωθούν οι εκλογικοί κατάλογοι…

Η αναγνώριση των εκλογέων γίνεται με αστυνομική ταυτότητα ή άδεια οδήγησης ή βιβλιάριο υγείας (όλων των ασφαλιστικών ταμείων), ενώ γίνονται αποδεκτές και οι λεγόμενες «κομμένες» ταυτότητες.

Όσοι δεν διαθέτουν κάποιο από τα παραπάνω επίσημα έγγραφα ταυτοποίησης, μπορούν να προσέρχονται στα γραφεία ταυτοτήτων της διεύθυνσης Κρατικής Ασφάλειας των αστυνομικών τμημάτων, απ΄όπου θα εκδίδονται ταυτότητες με διευρυμένο ωράριο ακόμα και σήμερα (7:00 - 19:00), ενώ ανοιχτές είναι και οι υπηρεσίες των δήμων προκειμένου να εκδίδουν το απαραίτητο πιστοποιητικό γέννησης, που θα αποστέλλεται μέσω fax στην αρμόδια υπηρεσία.
Σε περίπτωση που τα προσωπικά στοιχεία δεν ταυτίζονται με τα στοιχεία του εκλογικού καταλόγου, μπορεί να απαιτηθεί πιστοποιητικό ταυτοπροσωπίας από το δήμο. Η τελευταία περίπτωση αφορά κυρίως γυναίκες που είναι γραμμένες στους εκλογικούς καταλόγους με το επώνυμο του συζύγου ή διαζευγμένες που αντικατέστησαν την ταυτότητά τους χωρίς να γίνει η διόρθωση των στοιχείων στον εκλογικό κατάλογο.

Πού ψηφίζω
Καθ’ολη τη διάρκεια της διαδικασίας, οι πολίτες μπορούν να μάθουν πού ψηφίζουν μέσω του διαδικτύου στον ιστότοπο του υπουργείου Εσωτερικών (ypes) και στην ένδειξη «Μάθε πού ψηφίζεις» ή στον τηλεφωνικό αριθμό 2131361500.



ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ