ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Δευτέρα 12 Ιανουαρίου 2015

Το επίθετο «εθνικός-η-ο»!!

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 6:09:00 μ.μ. |

















 Εθνικό συμφέρον… Εθνικό ζήτημα… Εθνική ανάγκη… Εθνική στρατηγική … Εθνική ενότητα… Εθνική προσπάθεια… Εθνική πολιτική…Εθνική συνεννόηση… Εθνική οικονομία…Εθνικός πλούτος… Εθνική αντιπροσωπία… Εθνική διαπραγμάτευση… Κυβέρνηση Εθνικής σωτηρίας…

Η Ν.Δ. διαλαλεί: «…μοναδικός γνώμονάς μας, τις δύσκολες αυτές ώρες, το εθνικό συμφέρον…» αλλά το ΠΑΣΟΚ «είναι θεματοφύλακας της εθνικής στρατηγικής» . Τι έκανε η συγκυβέρνηση για να υπηρετήσει το «εθνικό συμφέρον» και την «εθνική στρατηγική»; Πολλά ! Ανάμεσα στα πολλά ας σημειώσουμε ένα. Δανείστηκε 50 δις «ζεστού χρήματος» για να τα κάνει δώρο στους τραπεζίτες για την ανακεφαλαίωση των « μαγαζιών» τους με την υποσημείωση αυτά να τα ξεχρεώσουν οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι, οι άνεργοι και οι επόμενες γενεές της χώρας. Ο Μάκι στην Όπερα της Πεντάρας του Μπρεχτ λίγο πριν πάει στη κρεμάλα αναφωνεί: «Τι είναι η ληστεία μιας τράπεζας μπροστά στην ίδρυση μιας τράπεζας …» δεν ήξερε φαίνεται τι είναι ανακεφαλαίωση μιας τράπεζας !! Οι τραπεζίτες, των λεγόμενων ελληνικών τραπεζών, δεν είναι μόνο ορισμένοι έλληνες μεγαλοκεφαλαιούχοι, αλλά και αρκετοί αλλοδαποί όμοιοί τους, είναι γνωστό πως το κεφάλαιο δεν έχει πατρίδα μόνο οι λαοί έχουν πατρίδα έτσι ώστε να αποκτά περιεχόμενο στο επίθετο που μας απασχολεί !

Τα 50 δις «ζεστού χρήματος» δώρο στους τραπεζίτες είναι τα φανερά γιατί τους δόθηκαν αυτή τη περίοδο κρυφά και άλλα πολύ περισσότερα χρήματα -αλλά αυτή είναι μια άλλη πικρή ιστορία – τα οποία θα φανερωθούν όταν θα φυτρώνουν ξαφνικά κάποια στιγμή στο χρέος της χώρας, άλλωστε, κάπως έτσι οικοδομείται το χρέος κάθε καπιταλιστικής χώρας. Το ελληνικό δημόσιο χρέος το Μάρτιο του 2010 ήταν 310 δισεκατομμύρια. Το Μάρτιο του 2013 το δημόσιο χρέος ήταν 309 δισεκατομμύρια. Δηλαδή μετά από τρία χρόνια ανελέητης λιτότητας, εξαθλίωσης και εξανδραποδισμού του λαού μετά από σωρεία μέτρων που υπολογίζεται ότι ξεπερνούν τα 60 δις ευρώ που φορτώθηκαν στις πλάτες των λαϊκών στρωμάτων, το δημόσιο χρέος μειώθηκε μόλις κατά ...1 δισεκατομμύριο! Αυτή είναι η Εθνική πολιτική τους!!

Αλλά έχει και συνέχεια το παραμύθι, η εκλογική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ «θα είναι η αρχή μιας μεγάλης εθνικής προσπάθειας…» που θα διαπραγματευτεί έναν καλύτερο τρόπο για να πληρώσουμε το άδικο χρέος… που συσσώρευσαν οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ για να υπηρετήσουν τον καπιταλισμό.

Μη ξεχνάμε ότι και το Ποτάμι, θα στείλει την Εθνική Ελλάδος για ακόμη καλλίτερη Εθνική διαπραγμάτευση… …από την ΔΗΜΑΡ συνεχώς αναζητείται «εθνική συνεννόηση» για να πετύχουμε στην Εθνική διαπραγμάτευση…… οι ΑΝΕΛ αναζητούν ακατάπαυστα την κυβέρνηση Εθνικής σωτηρίας που θα επιλέξει ποιο μέρος του χρέους δικαιούμεθα να πληρώσουμε ως λαός.

Ας θυμηθούμε και τον εξαντλητικό αγώνα της οικογένειας Παπανδρέου για «Εθνική προσπάθεια για την ανασυγκρότηση της Ελλάδας….» Είναι ένας αγώνας που καλά κρατεί από το 1944…μέχρι που μας έβαλε στο μνημόνιο για να μας σώσει…Εμείς δεν σωθήκαμε και να πάλι στη προσπάθειά της να μας ξανα-ξανα-ξανα-σώσει!!

Τελικά, οι εκπρόσωποι, της κυρίαρχης πολιτικής έκφρασης διατυπώνουν, με αφορμή τις εκλογές και όχι μόνο, το επίθετο «εθνικός-η-ο» σε όλες τις πτώσεις και σε όλα τα γένη για να αποκρύψουν και να παραμορφώσουν την αλήθεια τους. Η αλήθεια τους έχει ανάγκη το λαμπερό περιτύλιγμα που προσφέρει το επίθετο γιατί είναι αποκρουστική και καταστροφική για τους εργαζόμενους. Με αυτό το επίθετο καμουφλάρουν, διαμορφώνουν μια ύπουλη παγίδα για να κλέβουν τη ζωή μας αλλά και αυτή των παιδιών μας. Το μεγάλο ζήτημα όμως δεν είναι η ευθύνη αυτών αλλά η δική μας ευθύνη που τους επιτρέπουμε να το κάνουν !!

ΧΡΥΣ.ΑΝΑ
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ