ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2015

Συμμετοχή όλων για μια δυνατή κοινωνία των πολιτών

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 2:00:00 μ.μ. | | |
 Παρατηρώντας τι γίνεται τα τελευταία χρόνια στη χώρα μου, με την κρίση να βαθαίνει ολοένα και περισσότερο και τους πολίτες να εκμηδενίζονται και να χάνουν την αξιοπρέπεια τους, αναρωτιόμουν πως μπορούν να βρεθούν λύσεις για όλα αυτά τα δεινά που περνάμε και να βγούμε από το αδιέξοδο. Γιατί ήταν τόσο δύσκολο να καθήσουν όλα τα λαμπρά μυαλά του τόπου και να μας βγάλουν από αυτό το αδιέξοδο?

Ίσως τελικά δεν είναι μόνο η εμπειρία αυτών που γνωρίζουν, αλλά σε τέτοιες συνθήκες χρειάζεται η συνεισφορά όλων μας και η διάθεση να βοηθήσουμε τον τόπο μας σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες.

Ο Γιώργος Παπανδρέου πλήρωσε ένα πολύ υψηλό τίμημα εξαιτίας του πολιτικού του θάρρους», διότι «αν το 2011 δεν είχε προτείνει να τεθεί υπό την κρίση δημοψηφίσματος το πρόγραμμα λιτότητας, θα ήταν, πιθανώς, ακόμη στην εξουσία, αλλά, αν το δημοψήφισμα αυτό είχε προκηρυχθεί και το είχε πιθανώς, κερδίσει, η Ιστορία των τελευταίων αυτών χρόνων θα είχε πάρει μια διαφορετική τροπή. 

Η λαϊκή εντολή θα είχε απομακρύνει την αβεβαιότητα και, ίσως, θα είχε αποθαρρύνει την κερδοσκοπία». Το γεγονός ότι δεν παρέμεινε στο ΠΑΣΟΚ και προχώρησε σε μια νέα πολιτική κίνηση μαρτυρεί ότι έχει προβεί σε αυτοκριτική της προγενέστερης πορείας του. Αν θα παρέμενε στο ΠΑΣΟΚ, δεν θα είχε καταλάβει τίποτα. Στις μέρες που έρχονται επιβάλλεται να δώσει απτά δείγματα γραφής των εξαγγελιών του περί αλήθειας και ευθύνης. Αν περάσει τον πήχη, τότε το πολιτικό σκηνικό στην Ελλάδα θα έχει αλλάξει άρδην.

Η χώρα θα πάει μπροστά χτίζοντας επάνω σε αλήθειες και όχι στην κινούμενη άμμο της συνομωσιολογίας ή κάτω από ένα πέπλο σιωπής. Μια αλήθεια που αποκαλύπτεται – και καλώς αποκαλύπτεται – για να ξέρουμε τι πρέπει να αλλάξει ώστε να μην ξαναβρεθούμε ποτέ πια σε παρόμοια εξάρτηση.

Το πρόβλημα της Ελλάδας εν γένει είναι η ανυπαρξία μιας δυναμικής κοινωνίας, μιας κοινωνίας που παλεύει για τα δικαιώματα της με επιχειρήματα και δικαίους αγώνες, με διεκδίκηση των συμφερόντων τους .Έννοιες που έχουν παραγκωνιστεί που σπάνια ακούγονται και ποτέ δεν εφαρμόζονται από τους πολιτικούς.

Δεν είναι ώρα για κριτική και σχολιασμούς είναι ώρα για δράση από όποια θέση και αν βρίσκεται ο κάθε πολίτης. Αυτές οι εκλογές σηματοδοτούν κάτι πολύ σημαντικό για την Ελλάδα. Πρέπει να πάρουμε την μοίρα στα χέρια μας! Μόνο έτσι διαμορφώνεται η Δημοκρατία η όποια έχει γεννηθεί στην Ελλάδα και είναι πολύ κοντά να πεθάνει στον ίδιο τόπο.

Το κίνημα αυτό δημιουργεί όλες τις βάσεις για να παλέψουμε όλοι εμείς που δεν διψάμε για εξουσία αλλά μας διακατέχει το πάθος για προσφορά στον τόπο μας! Η αμεσοδημοκρατική συμμετοχή, ο ενεργός πολίτης στα πολιτικά δρώμενα η πάταξη της φοροδιαφυγής, ο πόλεμος στο γιγαντιαίο πελατειακό σύστημα είναι έννοιες άρρηκτα συνδεδεμένες με τις αρχές και τις αξίες του κινήματος.

Έτσι θα προχωρήσουμε και θα προοδεύουμε. Είναι ανάγκη αδήριτη να συμμετάσχουμε όλοι, κανένας να μην μείνει αμέτοχος σε αυτή την προσπάθεια να συνειδητοποιήσει ότι η πολιτική δεν είναι κοστούμια και ξύλινος λόγος, ξιφομαχίες στα παράθυρα , επιτηδευμένοι λόγοι και κουφοί. Η πολιτική είναι πράξη και το πιο σημαντικό είναι η καθημερινότητα μας. Το σπίτι μας, η κουλτούρα μας, η γειτονιά μας η παιδεία μας το περιβάλλον μας η αισθητική μας. Να σπάσουμε τα στερεότυπα που έχουν διαμορφωθεί και να δημιουργήσουμε τις δικές μας συνθήκες με τους δικούς μας όρους.

Έμενα με ξεβόλεψε, όχι βίαια, δίνοντας μου ευκαιρία να ενεργήσω και να συμμετάσχω σε αυτή την ανοιχτή ομάδα. Καιρός να ξεβολευτούμε όλοι γιατί πλησιάζει η ώρα που θα μας ξεβολέψουν βίαια και τότε θα είναι αργά για οποιαδήποτε κίνηση, για την ελάχιστη αντίδραση…

Πάμε λοιπόν καθαρά έντιμα δημοκρατικά και προς όφελος όλων !

ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ
Υπ. Βουλευτής Αργολίδας με το 
ΚΙΝΗΜΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΩΝ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΩΝ



ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ