ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Δευτέρα 12 Ιανουαρίου 2015

Η Πελοπόννησος Οικολογική για το ΤΑΙΠΕΔ

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:26:00 π.μ. | |








 Τα μέτρα λιτότητας, που επιβλήθηκαν από την τρόικα (ΕΕ. ΔΝΤ και ΕΚΤ) στην Ελληνική κυβέρνηση ως χώρα οφειλέτη προκειμένου να μειώσει το δημόσιο έλλειμμα, έχουν επεκταθεί και σε εκποίηση δημόσιων περιοχών, περιλαμβανομένων και προστατευόμενων περιοχών φυσικού κάλλους σε όλη την Ελλάδα και στην Πελοπόννησο.

Η Περιφερειακή Παράταξη «Πελοπόννησος Οικολογική» είναι αντίθετη στο ξεπούλημα της δημόσιας γης μέσω του ΤΑΙΠΕΔ σε ιδιωτικά συμφέροντα.

Ως φορείς της Πολιτικής Οικολογίας είμαστε αντίθετοι σε μια ανάπτυξη που βάζει το κέρδος πάνω από την Αειφορία, τις νέες οικιστικές μονάδες πάνω σε μπαζωμένους υγροτόπους, νέα ξενοδοχεία γκολφ εκεί που υπάρχουν τα κουφάρια των παλιών ξενοδοχείων. Είμαστε αντίθετοι ανεξαρτήτως αν η «ανάπτυξη» αυτή, γίνεται από τους ιδιώτες ή το κράτος. Κανένα πρόσχημα για δήθεν ανάκαμψη της οικονομίας και αντιμετώπιση του χρέους, ερήμην των τοπικών κοινωνιών, δεν δικαιολογεί την ιδιωτικοποίηση και το ξεπούλημα των δημόσιας γης. Πρόκειται για παράδοσή τους στις πολυεθνικές και στους ξένους επενδυτές ανάγοντάς τες σε«φιλέτα», που περιμένουν τους μνηστήρες. Πρόκειται για την πλήρη εφαρμογή της νεοφιλελεύθερης πολιτικής στην οικονομία με την ιδιωτικοποίηση των πάντων, ακόμα και των κοινωνικών αγαθών και φυσικών πόρων, με τον πολίτη στο περιθώριο να «απολαμβάνει» την τρομοκρατία της ανεργίας και της εξαθλίωσης. Δηλώνουμε ότι θα στηρίξουμε ενεργά τους πολίτες και τους τοπικούς φορείς στον αγώνα τους για διασφάλιση αυτής της γης, που αποτελεί κληρονομιά από τους προγόνους τους και έτσι πρέπει να παραμείνει στις μελλοντικές γενιές.

Η Περιφερειακή Παράταξη «Πελοπόννησος Οικολογική» συμπαρίσταται στους πολίτες που αγωνίζονται στην Αργολίδα εναντία στο ΤΑΙΠΕΔ και τις περιοχές και ακίνητα που είναι προς πώληση. Συμπαρίσταται ειδικά στους 6 πολίτες που αντιμετωπίζουν βαριές κατηγορίες για την δράση τους μέσα από την επιτροπή στο Ναύπλιο και συγκεκριμένα για την διαδήλωση έξω από το προς εκποίηση κτίριο της Β. Κωνσταντίνου φέτος το καλοκαίρι.

Γραφείο Τύπου
Πελοπόννησος Οικολογική
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ