ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Παρασκευή 16 Ιανουαρίου 2015

Γ. Μανιάτης: «Νόμος πλέον το Σχέδιο Πόλης του Νοτίου Τμήματος του Άργους»

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 6:09:00 μ.μ. | | | |
 Δημοσιεύτηκε στο Φ.Ε.Κ. 2/ΑΑΠ/ 14-1-2015 το ΠΔ «Αναθεώρηση του εγκεκριμένου ρυμοτομικού σχεδίου της Δημοτικής Ενότητας Άργους του Δήμου Άργους − Μυκηνών (ν. Αργολίδας) σε τμήματα των πολεοδομικών ενοτήτων 1, 3, 4 και 5, καθορισμός όρων και περιορισμών δόμησης και επικύρωση καθορισμού οριογραμμών τμημάτων ρεμάτων», όπως είχε προωθηθεί προς δημοσίευση από το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, μετά την ολοκλήρωση όλων των απαραίτητων διαδικασιών από τον Δήμο Άργους - Μυκηνών.

Σχετικά με το θέμα ο Γιάννης Μανιάτης δήλωσε: «Το Άργος για πολλά χρόνια αποτελούσε παράδειγμα προς αποφυγή λόγω των τεράστιων καθυστερήσεων του Σχεδίου Πόλης του. Σήμερα, με πρωτοβουλία το Δήμου Άργους - Μυκηνών και έγκριση από το ΥΠΕΚΑ, φτάσαμε στην ολοκλήρωση της Αναθεώρησης του Νοτίου Τμήματος.

Έχοντας προσωπικά υπόψη την κακή εμπειρία και από άλλες περιοχές της χώρας, με τις καθυστερήσεις της έγκρισης των εκάστοτε σχεδίων πόλεων, νομοθετήσαμε πριν λίγους μήνες τη «Χωροταξική και Πολεοδομική Μεταρρύθμιση (ΧΩ.ΠΟ.ΜΕ)», ώστε ο χρόνος έγκρισης των σχεδίων πόλης αντί για 20 χρόνια να γίνεται σε μόλις 2 έως 3. Έτσι μπορούμε σήμερα να έχουμε την δημοσίευση του σχετικού Προεδρικού Διατάγματος στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης, της Αναθεώρησης του Νοτίου Τμήματος της πόλης του Άργους. Αυτές είναι οι πραγματικές αναπτυξιακές πρωτοβουλίες που επιτρέπουν στη χώρα να αντιμετωπίζει αισιόδοξα το μέλλον».

Το Φ.Ε.Κ.


ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ