ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ
ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

Σάββατο 31 Ιανουαρίου 2015

Τους Τρεις Μεγίστους Φωστήρες γιόρτασαν οι μαθητές του Δον Πινέλο

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 1:31:00 μ.μ. | | | |
 Οι μικροί μαθητές του βρεφονηπιακού σταθμού Δον Πινέλο τίμησαν τους τρεις Ιεράρχες, Βασίλειο το Μέγα, Γρηγόριο το Θεολόγο και Ιωάννη το Χρυσόστομο που η Εκκλησία μας τιμάει στις 30 Ιανουαρίου για τη μεγάλη προσφορά τους στα γράμματα και ανακηρύχτηκαν άγιοι προστάτες των γραμμάτων, των μαθητών και γενικά της σπουδάζουσας νεολαίας.
Οι μικροί μαθητές έμαθαν για τους «Τρεις Μεγίστους Φωστήρες», που ορθόδοξα ερμήνευσαν το Ευαγγέλιο του Χριστού, διέδωσαν το λόγο του, μελέτησαν τις ανθρώπινες επιστήμες σε μεγάλο βαθμό και πάλεψαν με όλες τους τις δυνάμεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα: Πνευματικά, προσωπικά, κοινωνικά, οικονομικά.
Τα μικρά παιδάκια στόλισαν την εικόνα των τριών Ιεραρχών στο σχολείο τους και το πρωί μαζί με τους εκπαιδευτικούς Έλενα και Ιωάννα Ιωαννίδη εκκλησιάστηκαν και μετάλαβαν την Θεία Κοινωνία στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου στο Ναύπλιο.
Εκεί είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά την παλαιά αγιογραφημένη εικόνα των Τριων Ιεραρχών που φυλάσσετε στον Ιερό Ναό και να ακούσουν τον ιερέα του ναού π. Κυριακό Αγγελόπουλο να εξιστορεί την ζωή και το έργο των Αγίων που τόσο συνέβαλαν στα ελληνικά γράμματα.
Στην συνέχεια τα παιδιά μεταφέρθηκαν στο κτίριο του τμήματος Ελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Harvard όπου εκεί έμαθαν από την υπευθυνη του τμήματος για την ψηφιακή βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου, ζωγράφισαν τους Τρεις Ιεράρχες, άκουσαν από την εκπαιδευτικό τους Έλενα Ιωαννίδη παραμύθια, ενώ χάρισαν μια αναμνηστική κάρτα που κατασκεύασαν στο σχολείο τους, στην υπεύθυνη Σταματίνα Κόλλια που τόσο φιλόξενα τους δέχθηκε.
Η εορταστική μέρα τους τελείωσε με βόλτα και παιχνίδι στην παλιά πόλη του Ναυπλίου.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ