ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πασχαλινές ευχές

Κυριακή 11 Ιανουαρίου 2015

"Τα σχολεία του Κωστή Παλαμά" στο Ναύπλιο

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:39:00 π.μ. | | |
 Το πρόγραμμα «Κωστής Παλαμάς» του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών δεν μένει μόνον στην Αθήνα, αλλά και διοργανώνει τα «Σχολεία» του και σε άλλες πόλεις της ελληνικής επικράτειας. Τα «Σχολεία του Κωστή Παλαμά» είναι ένα διακριτό και αυτοτελές έργο του ευρύτερου προγράμματος και αποσκοπούν να προσφέρουν γνώσεις και δεξιότητες σχετικά με την επικοινωνία και τον ελληνικό πολιτισμό και επιπλέον μια κριτική αντίληψη γύρω από τις πολιτισμικές αναζητήσεις και εκδηλώσεις με τις συνιστώσες των σπουδών επικοινωνίας.

Η φιλοσοφία του εγχειρήματος των «Σχολείων» είναι αντίστοιχη με αυτή του ευρύτερου προγράμματος, ταυτίζονται με μια μικρότερη χρονικά περίοδο σπουδών από αυτήν των καθιερωμένων μαθημάτων του προγράμματος, αλλά είναι μεγαλύτερα σε ένταση, αφού η σχετική ύλη που καλύπτεται είναι η ίδια. Τα Σχολεία του Κωστή Παλαμά εστιάζονται πρωτίστως στον πυρήνα του προγράμματος δηλαδή την προβολή, την διάδοση και την αξιοποίηση του ελληνικού πολιτισμού και τουρισμού, διαμέσου των εργαλείων που μας προσφέρουν οι σπουδές επικοινωνίας.

Τα Σχολεία του Κωστή Παλαμά, διαρκούν κατά μέσο όρο πέντε ημέρες, καλύπτουν σεμιναριακά μαθήματα που αναφέρονται στον πολιτισμό, την επικοινωνία, τον τουρισμό και την ιστορική μνήμη. Παρέχουν επίσης μέσα από τα εντατικά τους εργαστήρια ευκαιρίες για πρακτική γνώση και απευθύνεται σε ενήλικες των κλάδων του τουρισμού, του πολιτισμού και της δημοσιογραφίας και της επικοινωνίας, καθώς και όσων ενδιαφέρονται για τα εν λόγω πεδία, με απώτερο στόχο την προβολή και προώθηση του εθνικού πολιτιστικού προϊόντος.

Κάθε Σχολείο ξεκινά με μια ημερίδα ή διημερίδα με ομιλητές επιφανείς προσκεκλημένους στα πεδία που θεραπεύει το πρόγραμμα του «Κωστή Παλαμά» και συνεχίζει και ολοκληρώνεται με εντατικά μαθήματα και εργαστήρια από διδάσκοντες του προγράμματος. Με την ολοκλήρωση του κάθε Σχολείου, οι συμμετέχοντες-επωφελούμενοι παραλαμβάνουν βεβαίωση παρακολούθησης. Αντίστοιχα όσοι συμμετείχαν μόνον στην ημερίδα ή διημερίδα παραλαμβάνουν βεβαίωση συμμετοχής.

Πρόγραμμα:


ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ