ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Δευτέρα 19 Ιανουαρίου 2015

Οι "καυτές" υποψηφιότητες των εκλογών















 Κατερίνα Καλαγκμπόρ, Ιωάννα Σαλαμάνου, Θεοδώρα Καλογεράκου και Ελένη-Κωνσταντίνα Σουλάνη συστήνονται στους άνδρες ψηφοφόρους, "και όχι μόνο". Είναι νέες, όμορφες, δυναμικές και διεκδικούν την ψήφο κερδίζοντας κολακευτικά σχόλια για τις πολιτικές τους θέσεις, αλλά και για την εξωτερική τους εμφάνιση.  Όλες τους έχουν διαγράψει τη δική τους επαγγελματική πορεία σε διαφορετικούς τομείς, έχοντας στο βιογραφικό τους από τηλεοπτικά διαφημιστικά σποτ μέχρι συγγραφή βιβλίου που πραγματεύεται τον έρωτα μεταξύ γυναικών.

Η Θεοδώρα Καλογεράκου είναι γυμνάστρια και κατεβαίνει υποψήφια με τη Ν.Δ. στην Αργολίδα

Κατάγεται από το Ναύπλιο, είναι πτυχιούχος ΤΕΦΑΑ με δύο μεταπτυχιακούς τίτλους ενώ τώρα εκπονεί και το διδακτορικό της στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Εχει μετεκπαιδευτεί σε προγράμματα αποκατάστασης και διατροφής ασθενών με χρόνιες παθήσεις αλλά και σε γηριατρικούς ασθενείς στη Στοκχόλμη καθώς και σε ερευνητικά προγράμματα του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου και του «Ωνάσειου». Κατεβαίνει στην κεντρική πολιτική σκηνή για πρώτη φορά ενώ της είχε γίνει πρόταση και το 2012, κάτι που αρνήθηκε γιατί δεν ένιωθε έτοιμη.
Την επόμενη Κυριακή ετοιμάζεται να διεκδικήσει την ψήφο των πολιτών της Αργολίδας και εξηγεί γιατί επέλεξε τη δεδομένη χρονική στιγμή. «Η κατάσταση είναι πολύ κρίσιμη για τη χώρα συνολικά. Η Ελλάδα βρίσκεται λίγο πριν την έξοδο από την κρίση και δεν πρέπει να κάνουμε λάθος επιλογές που θα τα τινάξουν όλα στον αέρα. Πρέπει όλοι να βάλουμε πλάτη και γι’ αυτό στρατεύομαι κι εγώ με τη Νέα Δημοκρατία.
Νιώθω όμως και η ίδια πιο έτοιμη προσωπικά, πολιτικά, επαγγελματικά, σε όλα τα επίπεδα. Προέρχομαι από την κοινωνία και όχι από κομματικό σωλήνα, γνωρίζω καλά τα προβλήματα που υπάρχουν, ξέρω πόσο αγωνίζεται σήμερα μια εργαζόμενη γυναίκα για να σταθεί στα πόδια της. Γι’ αυτό και θέλω να προσπαθήσω να αλλάξω κάποια πράγματα».
Σύμφωνα με τη Θεοδώρα Καλογεράκου, η Αργολίδα έχει τεράστιες προοπτικές ανάπτυξης, μοναδικά ιστορικά και πολιτιστικά μνημεία, φυσικές ομορφιές, τουριστικές υποδομές και εύφορη γη. «Πρώτα απ’ όλα έχει εύκολη πρόσβαση από την Αθήνα και υποδομές για υποδοχή θαλάσσιου τουρισμού.
Γύρω από αυτούς τους άξονες μπορούν να φτιαχτούν καταπληκτικές αναπτυξιακές δράσεις που θα συνδυάζουν τουρισμό, πολιτισμό και ζητήματα διατροφής και προώθησης τοπικών προϊόντων», τονίζει.
Η Κατερίνα Καλαγκμπόρ, η οποία γράφει βιβλίο για τη σεξουαλική παρενόχληση που έχει δεχτεί από γυναίκες, είναι υποψήφια με τη Ν.Δ. στη Β’ Αθήνας

Η γαζέλα της πολιτικής, Κατερίνα Καλαγκμπόρ, έγινε γνωστή όταν διεγράφη από τους Ανεξάρτητους Ελληνες και απομακρύνθηκε από τη θέση της εκπροσώπου Τύπου της Νεολαίας του κόμματος επειδή κυκλοφόρησαν φωτογραφίες της με μαγιό από διακοπές της στη Μύκονο. Αγνωστο όμως παραμένει μέχρι σήμερα το «ροζ» παρελθόν της μαύρης καλλονής, η οποία είναι υποψήφια βουλευτής με τη Ν.Δ. στη Β’ Αθήνας.
Οπως δηλώνει , δέχθηκε σεξουαλική παρενόχληση από άτομα γένους θηλυκού την περίοδο που εργαζόταν σε spa κάνοντας αισθησιακό μασάζ αποκλειστικά σε πελάτισσες. «Το 2009, όταν γύρισα από την Ισπανία, αναζητούσα δουλειά. Είδα μία αγγελία η οποία έγραφε “spa μόνο για γυναίκες” κι έτσι πήγα στο συγκεκριμένο κέντρο, το οποίο βρισκόταν στη Γλυφάδα, όπου γνωρίστηκα με την υπεύθυνη. Αν και ήταν παντρεμένη με παιδί, ήταν ομοφυλόφιλη και προσπάθησε να με προσεγγίσει κάνοντάς μου διάφορες ερωτήσεις, όπως ποια είναι η άποψή μου για τις γυναίκες που αγαπούν άλλες γυναίκες κ.ά.».

Αν και η Κατερίνα απέκρουσε, όπως λέει, το ερωτικό ενδιαφέρον της ιδιοκτήτριας της επιχείρησης, τελικά πήρε τη δουλειά. Αυτή, όμως, δεν θα ήταν η τελευταία φορά που η νεαρή κοπέλα με το μελαψό χρώμα και τα εξωτικά χαρακτηριστικά θα δεχόταν σεξουαλική παρενόχληση από άτομο του ιδίου φύλου. «Μια πελάτισσα μου ζήτησε να της κάνω λίγο πιο αισθησιακό μασάζ, λέγοντάς μου “μη με φοβάσαι, είμαι φίλη της υπεύθυνης”.
Είχε βγάλει όλα τα ρούχα της και ήθελε να την τρίψω στο στήθος και χαμηλά ανάμεσα στα πόδια. Προσπάθησα να κρατήσω την ψυχραιμία μου. Την έτριψα εκεί που ήθελε, αισθησιακά όμως, δεν ήταν σεξουαλική πράξη”, δηλώνει  η υποψήφια της Ν.Δ., η οποία αν και άργησε, τελικά κατάλαβε ότι το συγκεκριμένο κέντρο ομορφιάς δεν προσέφερε μόνο μασάζ και πίλινγκ, αλλά και hardcore υπηρεσίες. «Στην αρχή δεν ήξερα ότι το μασάζ θα είχε και ερωτικό περιεχόμενο. Το κατάλαβα στη διάρκεια όταν άλλες κοπέλες που δούλευαν εκεί μου είπαν ότι προσέφεραν ερωτικές υπηρεσίες. Πάντως πέρασα καλά, δούλεψα έναν χρόνο και έβγαλα και καλά λεφτά», δηλώνει η ίδια, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι οι μόνες υπηρεσίες που προσέφερε ήταν το αισθησιακό μασάζ, για το οποίο ήταν περιζήτητη.

Μάλιστα εκείνη την περίοδο κατέγραφε τις εμπειρίες της στο προσωπικό της ημερολόγιο και σύντομα θα τις δημοσιοποιήσει μέσα από ένα βιβλίο που ετοιμάζει και το οποίο πραγματεύεται τον έρωτα μεταξύ γυναικών.

Η μαύρη γαζέλα, όμως, δεν ξυπνάει μόνο τα πάθη των γυναικών αλλά και -έστω πρώην- Χρυσαυγιτών βουλευτών. Πριν από μία εβδομάδα δέχθηκε, όπως λέει, φλερτ από τον Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλο, πρώην βουλευτή του ακροδεξιού κόμματος και νυν υποψήφιο με τον ΛΑΟΣ σε καφετέρια στο Κολωνάκι. «Στην αρχή με κοίταζε επίμονα. Κατάλαβα ποιος είναι και νόμιζα ότι θα με βρίσει. Αντιθέτως, ήρθε κοντά μου και μου χαμογέλασε», λέει η ίδια στο «ΘΕΜΑ». Ο συνδετικός κρίκος ήταν ένας κοινός τους φίλος με τον οποίο καθόταν σε άλλο τραπέζι ο Αλεξόπουλος.

«Φεύγοντας ο φίλος μου, γυρνάει και μου λέει ότι θα με πάρει τηλέφωνο να πάμε για καφέ. Τότε ο Αλεξόπουλος γύρισε και μου είπε: “Αυτός θα φύγει αύριο για Λάρισα, δώσε μου εμένα το τηλέφωνό σου”. Οπως και με το «spa μόνο για γυναίκες», ίσως η Κατερίνα Καλαγκμπόρ να μην κατάλαβε καλά. Μπορεί ο πρώην βουλευτής της Χρυσής Αυγής να ήθελε να μιλήσουν για την κοινή τους υποψηφιότητα στη Β’ Αθήνας ή το μεταναστευτικό...
Η Ιωάννα Σαλαμάνου, το κορίτσι που γνώρισε στον δρόμο ο Γιώργος Παπανδρέου, είναι υποψήφια με το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών στη Β’ Αθήνας

Η Ιωάννα Σαλαμάνου έγινε γνωστή στο ευρύ κοινό από τηλεοπτικά διαφημιστικά σποτ μεγάλων εταιρειών και ειδικότερα από τη διαφημιστική καμπάνια της ΦΑΓΕ για το γιαούρτι TOTAL, στην οποία εμφανιζόταν σε ιδιαίτερα αισθησιακές πόζες.

Και δεν ήταν η μοναδική εταιρεία που την επέλεξε, αφού ακολούθησε και η Hyundai Ελλάς, αλλά και άλλες εταιρείες που εμπιστεύτηκαν τα προϊόντα τους στην εμφάνιση και τις υποκριτικές ικανότητές της. Οπως λέει, «αυτό το έκανα παράλληλα με τις σπουδές μου στη Γεωπονική Σχολή για λόγους βιοποριστικούς.

Εργάζομαι από τα 20 μου ακατάπαυστα και μία από τις δουλειές που έκανα ήταν και οι διαφημίσεις». Μια τυχαία συνάντηση στον δρόμο με τον Γιώργο Παπανδρέου άλλαξε σημαντικά τη ζωή της, αφού αρχικά προσλήφθηκε στο γραφείο του και στη συνέχεια μπήκε στα ψηφοδέλτια του νέου του κόμματος. «Βρεθήκαμε τυχαία στον δρόμο όταν σταμάτησε για να χαιρετήσει τον κόσμο. Τον πλησίασα κι εγώ και μιλήσαμε αρκετή ώρα ανταλλάσσοντας απόψεις για τα περιβαλλοντικά θέματα, τα οποία, απ’ ό,τι κατάλαβα, τον απασχολούσαν ιδιαίτερα», λέει η ίδια.
Tο τηλεφώνημα για συνεργασία δεν άργησε να έρθει από πλευράς του κ. Παπανδρέου και από τις αρχές του 2010 η Ιωάννα Σαλαμάνου δούλεψε στο γραφείο του ως σύμβουλος σε θέματα περιβάλλοντος. «Πριν από την πρόσληψή μου είχαμε επαφή μέσω αλληλογραφίας όπου του έγραφα τους προβληματισμούς μου σχετικά με θέματα που αφορούσαν τη χώρα. Και νομίζω ότι όσο εργάστηκα στο γραφείο του κατάφερα να συμβάλω σε διάφορα ζητήματα που σχετίζονταν με την ποιότητα τροφίμων αλλά και με την κακοποίηση των ζώων, καθώς, πρέπει να σας πω, υπήρξα και μέλος της Greenpeace. Εκεί έμεινα μέχρι το 2011 όπου άλλαξε η ηγεσία», συμπληρώνει.

Την πρόταση που της έκανε ο κ. Παπανδρέου τη θεωρεί τιμητική και όπως αναφέρει «για μένα ήταν έκπληξη και την αποδέχτηκα με χαρά». Η Ιωάννα Σαλαμάνου εργάστηκε σε πολλές ιδιωτικές εταιρείες και σήμερα παραδίδει σεμινάρια σχετικά με την υγιεινή διατροφή.
Η Ελένη-Κωνσταντίνα Σουλάνη που παίζει στα δάχτυλα τα social media είναι δικηγόρος και κατεβαίνει υποψήφια με τη Χρυσή Αυγή στη Β’ Αθήνας

Η νεαρή δικηγόρος είναι οργανωμένο μέλος της Χρυσής Αυγής τα τελευταία δύο χρόνια και δεν είναι η πρώτη φορά που ασχολείται με την πολιτική. Στις περιφερειακές εκλογές του 2014 ήταν υποψήφια με το ψηφοδέλτιο του Ηλία Παναγιώταρου στην Περιφέρεια Αττικής όπου πήρε 2.200 ψήφους. «Κατεβαίνω με τη Χρυσή Αυγή γιατί είναι ένα πατριωτικό και το μόνο ειλικρινές κόμμα. Δεν είμαστε πολιτικοί απατεώνες. Θέλουμε μια Ελλάδα ελεύθερη και ανεξάρτητη χωρίς δεσμεύσεις σε ξένους τοκογλύφους και μακριά από μνημόνια», λέει διεκδικώντας την ψήφο κυρίως των συνομηλίκων της, στους οποίους απευθύνεται είτε τετ α τετ είτε μέσω Διαδικτύου.
Για τους χαρακτηρισμούς «ακροδεξιοί», «νεοναζί» κ.ά., δηλώνει ότι δεν την αντιπροσωπεύουν και πως η ίδια είναι εθνικίστρια. Ζει και δικηγορεί στην Αθήνα όπου ασχολείται κυρίως με αστικές υποθέσεις, ενώ κατά καιρούς αρθρογραφεί και στα έντυπα της Χρυσής Αυγής, μια και σπούδασε και δημοσιογραφία. Τον ελεύθερο χρόνο της ασχολείται με τα social media, που τα παίζει στα δάχτυλα, ακούει μουσική ή φροντίζει τα αγαπημένα της σκυλιά και άλογα.
Παράλληλα το τελευταίο διάστημα έχει στρέψει το ενδιαφέρον της σε λύσεις που μπορεί να δώσει στη χώρα η αειφόρος ανάπτυξη, «με σεβασμό πάντα στο περιβάλλον» όπως τονίζει με νόημα.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ