ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πασχαλινές ευχές

Τετάρτη 14 Ιανουαρίου 2015

Γεώργιος Γαλέος: Η Νέα Δημοκρατία είναι σε κώμα και όχι κόμμα

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 6:26:00 μ.μ. | | | |


















Όλοι μας έχουμε γίνει μάρτυρες των απέλπιδων προσπαθειών, της άλλοτε κραταιάς Νέας Δημοκρατίας, για τη “συγκομιδή” των ψήφων. Τα αντεθνικά μέτρα της κυβέρνησης Σαμαρά αλλά και οι παράνομες διώξεις και προφυλακίσεις κατά των στελεχών του κόμματός μας, του Λαϊκού Συνδέσμου ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, δείχνουν να παίζουν καταλυτικό ρόλο στην εκλογική ήττα που διαφαίνεται το βράδυ της 25ης Ιανουαρίου για την παράταξη της ΝΔ.

Και τι άφησε πίσω της η πολιτική της Νέας Δημοκρατίας; Ένα χαρακωμένο κράτος με διαλυμένες υποδομές στα πρόθυρα της κοινωνικής κατάρρευσης. Έναν λαό δίχως ταυτότητα και εθνική συνείδηση. Μια οικονομική πολιτική κομμένη και ραμμένη στα μέτρα των δανειστών μας με αποτέλεσμα το κλείσιμο χιλιάδων επιχειρήσεων, τις απολύσεις, την εξαθλίωση και τις χιλιάδες αυτοκτονίες Ελλήνων. Κάνοντας ένα φλας μπακ στην ιστορία της μεταπολίτευσης, κατανοούμε τελικά ότι η Νέα Δημοκρατία ουδέποτε μπόρεσε να παίξει τον ρόλο για τον οποίον ψηφιζόταν από τους Έλληνες. Ουδέποτε έφερε την πολυπόθητη κάθαρση στο πολιτικό σύστημα όταν έγινε εξουσία. Αντιθέτως είναι το πολιτικό κόμμα το οποίο κατάφερε να αναδείξει την αριστερά σε ηγέτιδα δύναμη στον κοινωνικό ιστό. Πάντοτε η ατζέντα της ΝΔ καθοριζόταν από τα “θέλω” και τα “μη” της εγχώριας αριστεράς (κεντρώας έως άκρας). Και ακόμα χειρότερα είναι το κόμμα που συνέχισε την ίδια καταστροφική οικονομική πολιτική του ΠΑΣΟΚ.

Θα ήθελα να ρωτήσω αν κάποιος το 1989 πίστευε ποτέ στην κυβερνητική σύμπραξη ΝΔ και ΚΚΕ. Αν κάποιος το 2009 πριν ψηφίσει ΝΔ, πίστεψε στη σύμπραξη ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Πού βρίσκεται λοιπόν η σοβαρότητα αυτού του κόμματος; Ποιος μπορεί να στηριχτεί στα λόγια των πολιτικών προσώπων που απαρτίζουν τη ΝΔ; Όταν ο ίδιος ο Σαμαράς προεκλογικά το 2012 καταφερόταν εναντίον του κ. Βενιζέλου και απέκλειε το ενδεχόμενο συγκυβέρνησης με το ΠΑΣΟΚ.
Και ας μην πάμε μακρυά. Ας δούμε τον τόπο μας, την Αργολίδα. Ένα νομό “βράχο” για τη ΝΔ που ποτέ δεν κατάφερε να “πέσει”. Τι ακριβώς έδωσε η ΝΔ στο νομό μας; Ούτε έργα πνοής, ούτε πολιτιστική αναβάθμιση. Το τουριστικό μοντέλο ανάπτυξης έγκειται στην πρωτοβουλία του εκάστοτε ιδιώτη χωρίς να αποτελεί κομμάτι ενός ενιαίου εθνικού σχεδίου. Η αγροτική παραγωγή και οι εξαγωγές μειώθηκαν στο ελάχιστο και σε συνδυασμό με τον φόρο των αγροτεμαχίων η ΝΔ προσπαθεί να βάλει “ταφόπλακα” στην εθνική παραγωγή.

Ακόμα και ο κ. Ανδριανός, όντας υφυπουργός στο Υπουργείο πολιτισμού και αθλητισμού και νυν Υπουργός Αθλητισμού, προτιμάει να φτιάξει γήπεδα σε χωριά της Αργολίδας που οι κάτοικοί τους δεν συμπληρώνουν ούτε ποδοσφαιρική 11άδα, ενώ οι αρχαιολογικοί μας χώροι από την Ερμιόνη και την Επίδαυρο έως το Άργος τις Μυκήνες και τη Λυρκεία, αντί να είναι μνημεία παγκόσμιας εμβέλειας ρημάζουν μέσα στα αγριόχορτα και τις μαντζουράνες. Το λιμάνι του Ναυπλίου έχει πέσει “θύμα” μικροπολιτικών και οικονομικών συμφερόντων γι αυτό βρίσκεται σε αδράνεια. Οι παραγωγοί καπνού (βασική πηγή εσόδων για το νομό) ήταν τα πρώτα θύματα τα περασμένα έτη, των πολιτικών της “ελεγχόμενης” αγρανάπαυσης που ακολούθησαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις, και συνεχίζουν πανελλαδικά να ελαττώνονται σύμφωνα με την Κ.Α.Π 2015-2020. Ο υδροβιότοπος της Ν. Κίου, ένα μέρος σπάνιας σημαντικότητας, έχει αφεθεί στο έλεος του Θεού ενώ η ρύπανση του περιβάλλοντος διορθώνεται μόνο μέσω χάραξης βιομηχανικής ζώνης που δεν υπάρχει στο νομό μας. Και φυσικά το χρόνιο πρόβλημα του Αναβάλου, το οποίο περιμένουν πως και πως για να το ιδιωτικοποιήσουν και γι αυτό το λόγο δεν θέλουν να πραγματοποιηθούν έργα για την επέκταση και τον εκσυγχρονισμό του.

Αυτά είναι ελάχιστα από τα θέματα που μαστίζουν τον τόπο μας. Αποδεικνύουν όμως σε όλους ότι εκτός από το ΠΑΣΟΚ και η παράταξη της ΝΔ είναι συνυπεύθυνη στο “έγκλημα” εναντίον του Έθνους. Γι΄αυτό το λόγο καλούμε τους Αργολιδείς να μας στηρίξουν. Η Αργολίδα οφείλει να εκλέξει Εθνικιστή βουλευτή. Έχουμε αποδείξει πως μιλάμε τη γλώσσα της αλήθειας. Δώστε μας τη δύναμη να πάμε τον τόπο μας μπροστά.

Γεώργιος Γαλέος
Δρ. Οικονομολόγος Πανεπιστημίου Ζυρίχης

Υποψήφιος Βουλευτής με τον
Λαϊκό Σύνδεσμο ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ