ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πασχαλινές ευχές

Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2015

Είναι ζήτημα Δημοκρατίας…

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 12:55:00 μ.μ. |
Οδεύοντας προς τις κάλπες της Κυριακής, όλοι εμείς, οι πολίτες της Αργολίδας, οφείλουμε να αναλογιστούμε κάτι εξαιρετικά σημαντικό και κρίσιμο. Σε όλους μας είναι γνωστό, ότι η Αργολίδα είναι μια τριεδρική περιφέρεια, εκλέγονται δηλαδή τρεις (3) αντιπρόσωποί της στο Κοινοβούλιο. Εκείνο όμως που θα πρέπει να μας γίνει κατανοητό, είναι το ότι βάσει του ισχύοντος εκλογικού νόμου, οι έδρες της Αργολίδας μοιράζονται, σχεδόν αναλογικά, σε τρία (3) ξεχωριστά κόμματα.

Είναι εξαιρετικά απίθανο κάποιος πολιτικός φορέας να εξελέγξει δεύτερο βουλευτή στην Αργολίδα. Για να γίνει, θα πρέπει να καταγράψει συντριπτικά ποσοστά, τόσο σε τοπικό, όσο και σε πανελλαδικό επίπεδο, αντίστοιχα του παλαιού κραταιού δικομματισμού. Και πόσο μάλλον για τη Νέα Δημοκρατία, όταν βάσει όλων των δημοσκοπήσεων θα καταλάβει τη δεύτερη θέση στις επερχόμενες εκλογές. Ας το αντιληφθούν, επομένως, όσοι εύκολα το ευαγγελίζονται και κάνουν λόγο για δεύτερη έδρα στο νομό.

Για να επανέλθουμε όμως στην ουσία του θέματός μας, δημοσκοπικά πάντοτε, την τρίτη θέση στις εκλογές της Κυριακής διεκδικούν τρία (3) κόμματα. Από τη μια έχουμε τις δύο (2) δυνάμεις του λεγόμενου δημοκρατικού τόξου, Το Ποτάμι και το ΠΑΣΟΚ, από την άλλη το φασιστικό νεοναζιστικό μόρφωμα. Πραγματικά θα είναι ντροπή για τη χώρα, στην οποία γεννήθηκε η Δημοκρατία, εάν η τρίτη διερευνητική εντολή πάει στο τελευταίο. Κρίνεται αναγκαίο όσο ποτέ, οι δημοκρατικοί πολίτες να στηρίξουν με όλες τους τις δυνάμεις ή τους δύο (2) προαναφερθέντες (Ποτάμι ή ΠΑΣΟΚ0, ή οποιουσδήποτε άλλους πολιτικούς φορείς που κοσμούν, αλλά και σέβονται τη Δημοκρατική μας Πολιτεία. Για τον γράφοντα δε, ο οποίος ανήκει στον ευρύ φιλελεύθερο-μεταρρυθμιστικό χώρο, η τρίτη εντολή θεωρείται απολύτως σκόπιμο να δοθεί στο Ποτάμι, όντας η πιο υπεύθυνη πολιτική δύναμη που μπορεί, τη δεδομένη στιγμή, να προστατέψει, αλλά συνάμα και ν’ αλλάξει τη χώρα.

Όσον αφορά τα του νομού μας, οφείλουμε να γνωρίζουμε, πως ουσία του πολιτεύματός μας, αυτού της αντιπροσωπευτικής Δημοκρατίας, αποτελεί η ύπαρξη μιας «Αριστοκρατίας μέσα στην ίδια τη Δημοκρατία». Στη Βουλή, καθίσταται αδιαμφισβήτητο, πως πρέπει να μας εκπροσωπούν οι πιο άξιοι, άριστοι και ικανοί να ανταποκρίνονται στα απαιτητικά τους καθήκοντα. Η Αργολίδα, στις εκλογές του 2012, είχε το ευτύχημα να αναδείξουν οι πολίτες της, τους πιο άξιους αντιπροσώπους της στη Βουλή και στα κέντρα λήψης των αποφάσεων. Το Γιάννη Ανδριανό από τη Νέα Δημοκρατία, που από το ύψιστο αξίωμά του, δεν δίστασε ούτε στιγμή να αντιπαρατεθεί με επιχειρηματικά και τοπικά συμφέροντα, που παρασιτούσαν για χρόνια εις βάρος του υγιούς αθλητισμού. Το Δημήτρη Κοδέλα, ο οποίος ως τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ και εξειδικευμένος επιστήμονας, είχε μια αξιοπρεπέστατη κοινοβουλευτική παρουσία, αναδεικνύοντας ζητήματα και προβλήματα του πρωτογενούς τομέα παραγωγής, άρρηκτα συνδεδεμένου με την περιοχή και την τοπική μας οικονομία. Το Γιάννη Μανιάτη, ο οποίος ήταν πραγματικά ένας μεταξύ των τριών (3) πιο επιτυχημένων και αποτελεσματικών Υπουργών της προηγούμενης Κυβέρνησης.

Γι’ αυτό και οι τρεις (3) ανωτέρω βουλευτές, ως διασωθέντες από το χειρότερο Κοινοβούλιο που γνώρισε ποτέ ο τόπος μας, αξίζουν μια θέση και στην επόμενη Βουλή. Ειδικά στον τρίτο, στον κύριο Μανιάτη -ή σε κάποιον από τους υποψηφίους Του Ποταμιού- οφείλουμε να την προσφέρουμε αυτή τη θέση απλόχερα, προκειμένου να μεταδοθεί από την Αργολίδα σε ολόκληρο το πανελλήνιο το μήνυμα της διόρθωσης του λάθους του 2012, το μήνυμα δηλαδή της αποκήρυξης του φασισμού. Είναι ζήτημα και ζητούμενο Δημοκρατίας…

Ένα σχετικό βίντεο, δείγμα του πολιτικού πολιτισμού και ρεαλισμού, που πρέπει όλους μας να μας διακρίνει.


Νίκος Σπ. Ζέρβας
Πολιτικός Επιστήμονας και Υπ. Διδάκτορας Πανεπιστημίου Αθηνών,
Το βιβλίο του "Πρωθυπουργοκεντρισμός" κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μπατσιούλας.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ