ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τετάρτη 7 Ιανουαρίου 2015

Με επιτυχία στέφθηκε το τουριστικό «πείραμα» του Meeting Point Hellas σε Ναύπλιο, Πόρτο Χέλι και Τολό

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:12:00 π.μ. | | | | |




















 Την ευκαιρία να αναδείξουν ως πλεονεκτήματα τα αυθεντικά χαρακτηριστικά της περιοχής τους, αλλά και τον οικογενειακό τους χαρακτήρα μέσα από ένα νέο προϊόν στη διεθνή αγορά έχουν τα μικρότερα τουριστικά καταλύματα. Αυτό αποδεικνύει η επιτυχία του «πειράματος» του ταξιδιωτικού οργανισμού Meeting Point Hellas (MPH) με μικρότερα ξενοδοχεία σε πιο «άγνωστους» προορισμούς της χώρας. Για ορισμένα από αυτά η εφετινή σεζόν θα ολοκληρωθεί στο τέλος Νοεμβρίου. Το 2014 η MPH συνεργάστηκε και με 50 ξενοδοχεία στην ευρύτερη περιοχή της Αθηναϊκής Ριβιέρας, στην πόλη του Ναυπλίου, το Πόρτο Χέλι και τον Πόρο. Παράλληλα, δοκίμασε ένα διαφορετικό προϊόν ξεκινώντας συνεργασίες με μικρότερα, οικογενειακά ξενοδοχεία στο Τολό, δυναμικότητας μεταξύ 20 και 50 δωματίων. Σε κάποιες περιπτώσεις τα πακέτα διαμονής ήταν all inclusive με ελληνική ή τοπική κουζίνα.

Στα καφενεία του χωριού

«Προσφέρουμε την κλασική γκάμα προϊόντων ενός ταξιδιωτικού οργανισμού στην Ελλάδα και παράλληλα κάνουμε και κάποιες δοκιμές για διαφορετικά προϊόντα» σημειώνει ο διευθύνων σύμβουλος της Meeting Point Hellas κ. Γιώργος Χαιρέτης. «Η διαφορά είναι ότι η φιλοξενία και η περιποίηση από μια μικρή μονάδα έχουν στοιχείο προσωπικό» εξηγεί. Επίσης «οι προορισμοί είναι πιο παρθένοι» σημειώνει αναφερόμενος στις λιγότερο γνωστές περιοχές, όπου όμως οι πελάτες των ξενοδοχείων «κάθονται στα καφενεία του χωριού». Το 2014 η συνεργασία ξεκίνησε με τέσσερα ξενοδοχεία τριών αστέρων στο Τολό, από τα οποία το ένα ήταν αποκλειστικά all inclusive. «Στόχος ήταν το κοινό που επιθυμεί το all inclusive, σε συνδυασμό με το παραδοσιακό και το σύγχρονο, για λόγους ποιότητας και τιμής», καθώς τα επταήμερα πακέτα κυμάνθηκαν στα 299 ευρώ, συμπεριλαμβάνοντας τα αεροπορικά και τη μετάβαση.

Διαφορετικά προϊόντα

Θυγατρική της Meeting Point International (DMC), η MPH δραστηριοποιείται σε 19 προορισμούς στη χώρα και το 2014 έφερε 300.000 ταξιδιώτες στην Ελλάδα, κάνοντας κύκλο εργασιών πάνω από 60 εκατ. ευρώ. Η τελευταία ανήκει στο FTI Group, τον τέταρτο μεγαλύτερο ταξιδιωτικό οργανισμό στη Γερμανία. Θυγατρικές του ομίλου, μεταξύ άλλων, είναι οι FTI Touristik, BigXtra, 5vorFlug, FTI, FTI Ελβετίας, FTI Voyages στη Γαλλία και Youtravel στο Ηνωμένο Βασίλειο.

«Ο όμιλος FTI αποφάσισε να επενδύσει στον ελληνικό τουρισμό από το 2012, πολύ πριν από το "ράλι" του τουρισμού τις καλοκαιρινές περιόδους του 2013 και του 2014» δηλώνει ο διευθύνων σύμβουλος του FTI Group κ. Ντίτμαρ Γκουντζ. Ο ίδιος τονίζει ότι «πιστεύουμε στην Ελλάδα ως προορισμό και γι' αυτό αυξάνουμε τους αριθμούς μας πάνω από 25% ετησίως στη χώρα, κάθε ένα από τα προηγούμενα χρόνια. Εκτός από τις παραδοσιακές διακοπές "ήλιος - θάλασσα" στα μεγάλα νησιά, πιστεύουμε ότι η Ελλάδα έχει περισσότερα να δείξει στους ξένους ταξιδιώτες και γι' αυτόν τον λόγο διαμορφώσαμε μια σειρά από διαφορετικά προϊόντα το 2014 και πολύ περισσότερα για το 2015».

Σημαντική πηγή πωλήσεων για τον όμιλο είναι το τηλεοπτικό κανάλι ταξιδίων sonnenklar.TV, το οποίο παρακολουθούν περίπου 8 εκατ. τηλεθεατές σε Γερμανία και Αυστρία, κάνοντας στη συνέχεια κρατήσεις. «Το κοινό του καναλιού είναι κυρίως ζευγάρια που ταξιδεύουν όχι τόσο στη μέση της σεζόν» εξηγεί ο κ. Χαιρέτης, επισημαίνοντας ότι η προώθηση του νέου προϊόντος στην Πελοπόννησο έγινε μέσω του καναλιού, όπου η ανταπόκριση του κόσμου είναι άμεσα εμφανής. Οι επισκέπτες έδειξαν πολύ μεγάλο ενδιαφέρον για την Αττική και την Πελοπόννησο, περιοχές οι οποίες προστέθηκαν για πρώτη φορά στο εφετινό πρόγραμμα. Οι προορισμοί αυτοί αποδεικνύονται καλοί για συνδυασμό διακοπών που περιλαμβάνουν περιήγηση πολιτιστική (Επίδαυρο, Μυκήνες - Ναύπλιο), αλλά και σε φυσικές ομορφιές, καθώς και επίσκεψη στην Αθήνα. Αποτέλεσμα ήταν οι κρατήσεις να ξεκινήσουν από τον Απρίλιο ως τα τέλη Νοεμβρίου, με πολύ καλή πληρότητα.

Ετσι, για το 2015 η συνεργασία διευρύνεται με άλλα τρία μεγαλύτερης δυναμικότητας ξενοδοχεία, τετραπλασιάζοντας την προσφορά σε κλίνες. «Δοκιμάσαμε κι άλλες περιοχές, όπως Εύβοια, Λουτράκι, Πόρτο Χέλι και Ερμιόνη» λέει ο κ. Χαιρέτης και υπογραμμίζει ότι«όλη η στρατηγική στηρίζεται γύρω από το αεροδρόμιο της Αθήνας», το οποίο επιτρέπει τη σύνδεση με τακτικές πτήσεις πέρα από την περίοδο αιχμής.

Παρόμοια πακέτα έχουν διαμορφωθεί και σε άλλες περιοχές, περιλαμβάνοντας περιηγητικές διαδρομές στη Σάμο και την Κέρκυρα, island hopping σε Κω, Νίσυρο και Κάλυμνο, το οποίο θα επεκταθεί και στα Ιόνια νησιά. «Εντάσσουμε την εμπειρία στα προγράμματα» εξηγεί, καθώς «υπάρχει αυτή η ανάγκη στους ευρωπαίους καταναλωτές».

ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ

City break η Αθήνα για τον χειμώνα

Οι επιλογές για την ερχόμενη σεζόν, όπως επισημαίνει ο διευθύνων σύμβουλος του FTI Group κ. Ντίτμαρ Γκουντζ, περιλαμβάνουν ένα πακέτο επτά ή 14 ημερών στην Αθήνα και τον Πόρο, σε συνδυασμό με μια κρουαζιέρα στον Αργοσαρωνικό. «Ο Πόρος είναι ένας ακόμη "άγνωστος" προορισμός, ο οποίος είχε μόνο Ελληνες» σχολιάζει ο κ. Χαιρέτης.

Στη Νοτιοανατολική Πελοπόννησο προσφέρεται ένα πακέτο επτά ή 14 ημερών, με επιλογή πολυτελών θερέτρων στο Ναύπλιο, το Πόρτο Χέλι και την Ερμιόνη, αλλά και πιο παραδοσιακών και οικογενειακών ξενοδοχείων στο Τολό. Στο πλάνο εντάσσονται επίσης προορισμοί οι οποίοι επιστρέφουν δυναμικά στη γερμανική αγορά, όπως η Χαλκιδική, στην οποία ο Tour Operator αυξάνει τον αριθμό καταλυμάτων κατά 20%.

Στην Αθηναϊκή Ριβιέρα έχουν διευρυνθεί οι επιλογές, με θέρετρα στην Ανάβυσσο και το Σούνιο. Αντίστοιχα, γίνεται προώθηση της Αθήνας ως city break προορισμού για τον χειμώνα. «Για την Αθήνα προσπαθούμε να ανοίξουμε τον προορισμό ως city break, με την πρώτη άφιξη να έγινε την Παρασκευή» λέει ο κ. Χαιρέτης. Το τριήμερο πακέτο διατίθεται στην τιμή των 299 ευρώ και περιλαμβάνει τρεις διαμονές, ξενάγηση και αεροπορικά. Η μεταφορά γίνεται με μη charter πτήσεις, τακτικές ή low cost. «Προσπαθούμε να στηρίξουμε το προϊόν σε ελεύθερες πτήσεις και ελεύθερους καταναλωτές» τονίζει ο κ. Χαιρέτης, υπογραμμίζοντας ότι τα αεροδρόμια της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης δίνουν αυτή τη δυνατότητα.

Ειδικά για την ελληνική πρωτεύουσα ο οργανισμός διοργάνωσε κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού εννέα ταξίδια εξοικείωσης με ταξιδιωτικά γραφεία, καθώς και ένα δημοσιογραφικό ταξίδι, για να γίνουν γνωστά και άλλα στοιχεία του προορισμού. Για τον ίδιο λόγο στο πρόγραμμα διαμονής των επισκεπτών οργανώνεται μια περιήγηση γνωριμίας στην πόλη και μια επισκόπηση της Αθήνας.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ