ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου 2015

Αφήνει ορφανό ένα ανήλικο παιδί ο άτυχος 33χρονος ναυτικός από το Κουτσοπόδι

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 8:04:00 μ.μ. | | | |
 Ο άτυχος Έλληνας ναυτικός Νίκος Δαγρές, υποπλοίαρχος του πλοίου Κάλαμος που βρήκε τραγικό θάνατο όταν τον σκότωσαν πειρατές στη Νιγηρία, ηταν μόλις 33 ετών.

Σπαραγμός στο Κουτσοπόδι από όπου κατάγεται."Από μικρός παθιασμένος με τη θάλασσα, έκανε τη δουλειά που του άρεσε" λένε οι κάτοικοι στο Κουτσοπόδι Αργολίδας, τόπο καταγωγής του άτυχου ναυτικού.

Στο πατρικό του σπίτι του ο θρήνος είναι άλλοτε βουβός και άλλοτε γίνεται σπαραγμός. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο υποπλοίαρχος αφήνει ορφανό ένα ανήλικο παιδί.

Κορυφώνεται η αγωνία για τους τρεις απαχθέντες, μεταξύ των οποίων δύο Έλληνες.

Το «Κάλαμος» είχε ξεκινήσει από την Κίνα άφορτο με προορισμό τη Νιγηρία και σε αυτό επέβαιναν 23 μέλη πλήρωμα μεταξύ των οποίων και δέκα Έλληνες.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, από το θάλαμο επιχειρήσεων του υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου, υπήρξε ανταλλαγή πυροβολισμών μεταξύ των ένοπλων πειρατών και ομάδας από το πλοίο.

Πάνω στο πλοίο υπήρχαν δύο Νιγηριανοί ένοπλοι φρουροί. Όμως, ο Έλληνας υποπλοίαρχος κατευθύνθηκε προς τους πειρατές, με στόχο να αποτρέψει την επιβίβασή τους στο πλοίο. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, τον ακολούθησε και ο α” μηχανικός. Τελικά, στο πλοίο κατάφεραν να ανέβουν δύο ένοπλοι πειρατές, οι οποίοι χρησιμοποίησαν τους δύο ναυτικούς ως ανθρώπινη ασπίδα.

Ο καπετάνιος φώναξε στους φρουρούς να μην πυροβολήσουν, όμως, λόγω της έντασης, δημιουργήθηκε αναστάτωση, έπεσαν πυροβολισμοί και η τραγική συνέπεια ήταν να σκοτωθεί ο Έλληνας πλοίαρχος.

Οι πειρατές κατάφεραν να απαγάγουν τρία άτομα από το πλήρωμα μεταξύ των οποίων βρίσκονται και δύο Έλληνες.

Το πλοίο αυτή τη στιγμή δεν βρίσκεται υπό κατάληψη και είναι αγκυροβολημένο στη θαλάσσια περιοχή που δέχθηκε την επίθεση.



ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ