ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Δευτέρα 23 Φεβρουαρίου 2015

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν οι αποκριάτικες εκδηλώσεις στην Ύδρα

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:33:00 π.μ. | |
 Με πολύ κέφι, χαρούμενη διάθεση, μουσική και αθρόα προσέλευση μασκαρεμένων πραγματοποιήθηκε την Κυριακή, 22 Φεβρουαρίου 2015 το πατροπαράδοτο καρναβάλι της Ύδρας.

Φέτος σε πείσμα για τον βροχερό καιρό η προσέλευση των μασκαράδων αλλά και των ομαδικά μασκαρεμένων ξεπέρασε κάθε προσδοκία αφού στο Υδραϊκό καρναβάλι συμμετείχαν εκατοντάδες άτομα ντόπιων αλλά και επισκεπτών του νησιού μας.
Η προσέλευση και η αναχώρηση των μασκαρεμένων έγινε στην πλατεία Βότση. Η παρέλαση του καρναβαλιού ξεκίνησε με μασκαράδες επάνω σε άλογα ακλούθησε ο βασιλιάς καρνάβαλος η νύφη και ο γαμπρός ένα παρανυφάκι που κρατούσε το πέπλο της νύφης, οι ομάδες με του μασκαρεμένους: τα μακαρόνια, τα ευρώ, οι άσπρες φούσκες, οι λεοπαρδάλεις και οι υπόλοιποι μασκαρεμένοι όπως και άτομα που συνόδευαν την παρέλαση.
Η χαρούμενη παρέλαση του Καρνάβαλου πέρασε την οδό Αντωνίου Λιγνού πέρασε από την κεντρική έσοδο του αρχοντικού Σαχτούρη, (Παλιό Γυμνάσιο-Λύκειο Ύδρας), κατευθύνθηκε στο Κέντρο Ξένων Γλωσσών «Υδραγωγή» όπου έγινε στάση με θερμή φιλοξενία από τους ιδιοκτήτες της «Υδραγωγής», με κρασί, μεζέδες, τραγούδια και χορούς στην όμορφη αυλή του Κέντρου Ξένων Γλωσσών.
Στη συνέχεια η παρέλαση του Καρνάβαλου κατευθύνθηκε στη γραφική συνοικία Καμίνια όπου στήθηκε πάλι γλέντι –στην πλατεία που βρίσκεται το «Πυροφανι» με χορό με την συνοδεία κερασμάτων κρασιού και μεζέδων. Μετά την συνοικία των Καμινιών η χαρούμενη πομπή το καρνάβαλου και των μασκαράδων ξεκίνησε μέσω του παραλιακού δρόμου για το λιμάνι του νησιού.
Στο λιμάνι της Ύδρας οι καρναβαλιστές, έστησαν χορό με παραδοσιακά νησιώτικα και αλλά τραγούδια και στη συνέχεια η καρναβαλική παρέλαση κατευθύνθηκε στην οδό Γεωργίου Σαχτούρη πέρασε έξω από το Γήπεδο (Περιβόλι του Κούσουλα), κατέληξε στην συνοικία «Ξερή Ελιά» και στην πλατεία της ομώνυμης ταβέρνας.
Σε ολιγόλεπτο χαιρετισμό ο Δήμαρχος Ύδρας κ. Γ. Κουκουδάκης καλωσόρισε τους παριστάμενους, ευχαρίστησε όσοι συμμετείχαν στο Καρναβάλι και όλους όσους και όσες με οποιοδήποτε τρόπο βοήθησαν να συνεχιστεί η παράδοση του Υδραϊκού καρναβαλιού και να διοργανωθεί όλη αυτή η εκδήλωση.
Ακολούθησε γλέντι με τον Γιάννη Κονιτόπουλό και την ορχήστρα του, με άφθονο κρασί, νόστιμους μεζέδες με τους χορούς και το γλέντι να κρατούν έως τις πρώτες βραδινές ώρες.
hydraspoliteia.blogspot.gr
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ