ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου 2015

Πρόταση για δημιουργία δικτύου όλων των «Καποδιστριακών» πόλεων από τον Π. Χατζηπέρο

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 7:26:00 μ.μ. | | |
Στις επετειακές εκδηλώσεις για την έναρξη και τη λειτουργία του Νεότερου Ελληνικού Κράτους, οι οποίες διεξήχθησαν στην Αίγινα, την Κυριακή 8 Φεβρουαρίου 2015 παραβρέθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων Π. Χατζηπέρος.

Ο Αντιπεριφερειάρχης στον χαιρετισμό του τόνισε πως ο πρώτος κυβερνήτης της χώρας μας, ο Ιωάννης Καποδίστριας είναι παράδειγμα ήθους, εντιμότητας και εργατικότητας, παράδειγμα προς μίμηση από όλους μας. Ανέφερε μάλιστα τα λόγια του ίδιου του Ιωάννη Καποδίστρια:
1. «Κατεβαίνω ως πολεμιστής εις το στάδιον, θα πολεμήσω ως κυβέρνησις, δεν λαθεύομαι τον έρωτα των προνομίων που είναι φυτευμένος εις ψυχές πολλών, το ονειροπόλημα των λογιοτάτων, ξένων πρακτικών ζωής, το φιλύποπτο, κυριαρχικό και ανήμερο αλλοεθνών ανδρών. Η νίκη θα είναι δική μας αν βασιλεύση εις την καρδιάν μας μόνο το αίσθημα το ελληνικό. Ο φιλήκοος των ξένων είναι προδότης».

2. «Ούτε ο φόβος των μηχανορραφιών και των ραδιούργων, ούτε οι συκοφαντικές στήλες των εφημερίδων δεν μπορούν να με αποπροσανατολίσουν από την πορεία που χάραξα στη ζωή μου. Ας λένε και ας γράφουν ό,τι θέλουν. Θα έρθει όμως κάποτε ο καιρός που οι άνθρωποι θα κρίνονται όχι σύμφωνα με όσα λέγονται ή γράφονται για τις πράξεις τους, αλλά από τις ίδιες τις πράξεις τους.»
Πρότεινε να δημιουργηθεί δίκτυο όλων των «Καποδιστριακών» πόλεων, του Ναυπλίου, του Πόρου, της Αίγινας κ.α, για να τιμάται η μνήμη του και να αναδειχθεί το έργο του. Με την ευκαιρία δήλωσε την ανάγκη αναστήλωσης, συντήρησης και ανάδειξης των κτηρίων που κατασκεύασε, ως ύστατο φόρο τιμής σε έναν άνδρα που τόσα προσέφερε στον τόπο μας.

Ο κ.Χατζηπέρος επίσης μετέφερε το χαιρετισμό της Περιφερειάρχη Αττικής κας Ρένας Δούρου ενώ συνεχάρη το Δήμο Αίγινας για την οργάνωση των εκδηλώσεων

Στη συνέχεια, βρέθηκε στον αύλειο χώρο του Πύργου του Μάρκελλου όπου παρακολούθησε μέρος των εκδηλώσεων του Πελίτι, οι οποίες γίνονται με σκοπό την ευαισθητοποίηση όλων μας για τη διατήρηση των σπόρων των παραδοσιακών και ντόπιων ποικιλιών, που στις μέρες μας κινδυνεύουν όχι μόνο να εξαφανιστούν αλλά και να απαγορευτεί η χρήση και διακίνηση τους. Εκεί φυτεύτηκαν παλιοί παραδοσιακοί σπόροι σε γλαστράκια, ώστε να τα πάρουν στα σπίτια τους οι συμμετέχοντες, να τα φροντίσουν, και τον Απρίλη, στη γιορτή που θα γίνει στον ίδιο χώρο, να τα επιστρέψουν και να τα χαρίσουν ώστε να βοηθήσουν στη διατήρηση και διάδοση τους.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ