ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τρίτη 24 Φεβρουαρίου 2015

Βροχές και αφρικανική σκόνη - Πώς να προστατευτείτε

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:27:00 π.μ. | | |
Βροχές κατά τόπους και  μεταφορά αφρικανικής σκόνης στα ανατολικά και νότια, είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού σήμερα.

Αναλυτική πρόγνωση από την ΕΜΥ:


Μακεδονία, Θράκη: Ο καιρός θα είναι με νεφώσεις και τοπικές βροχές κυρίως στις ανατολικές περιοχές. Λίγα χιονιά θα πέσουν στα ορεινά (πάνω από 1200 μετρά). Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ ενή η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 11 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά του Ιονίου, Ηπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος: Ο καιρός με τοπικές βροχές τις πρωινές ώρες στα νότια και από το βράδυ στο Ιόνιο. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και από το βράδυ στο βόρειο ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί πό 9 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στην Ηπειρο θα είναι 5 με 7 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος: Ο καιρός θα είναι άστατος κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές βροχές, αλλά και διαστήματα βελτίωσης το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από από 5 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη: Ο καιρός θα είναι με νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές, με εξασθένηση από το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ, που βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα: Ο καιρός με νεφώσεις, βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές στις νοτιότερες περιοχές. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις, στα βόρεια 4 με 6 και στα νότια 7 με 8 μποφόρ με εξασθένηση. Η θερμοκρασία από 13 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Αττική: Αστατος ο καιρός κατά περιόδους νεφελώδης με σποραδικές βροχές, άλλα και διαστήματα βελτίωσης μετά το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ και βαθμιαία νοτιοδυτικοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη: Ο καιρός θα παρουσιάσει νεφώσεις με σποραδικές βροχές κατά περιόδους. Οι άνεμοι θα είναι αρχικά ασθενείς και βαθμιαία νότιοι 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 11 βαθμούς Κελσίου...
Πώς θα προστατευτείτε από την αφρικανική σκόνη

-Άτοµα µε αναπνευστικό πρόβληµα ή καρδιοπαθείς, καθώς επίσης τα παιδιά και τα άτοµα άνω των 65 ετών, θα πρέπει να αποφύγουν κάθε σωματική άσκηση και δραστηριότητα σε εξωτερικούς χώρους. Επίσης, συνιστάται η αποφυγή παραµονής σε εξωτερικούς χώρους, ιδιαίτερα σε περιοχές µε αυξηµένη κυκλοφορία.

-Άτοµα µε άσθµα µπορεί να χρειαστούν πιο συχνά εισπνοές ανακουφιστικού φαρµάκου. Επί επιµονής συµπτωµάτων συνιστάται επικοινωνία µε τον θεράποντα ιατρό.

-Σε κάθε πολίτη συνιστάται να αποφύγει κάθε σωµατική άσκηση σε εξωτερικούς χώρους και να περιορίσει το χρόνο παραµονής σε εξωτερικούς χώρους, ιδιαίτερα σε περιοχές µε αυξηµένη κυκλοφορία.


ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ