ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2015

Ελισάβετ Δήμα Πετροπούλου: Αστική ανάπλαση και διαφωνίες

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:31:00 π.μ. |
 Από την Τρίτη που ξεκίνησαν τα έργα της αστικής αναπλάσεως του Ιστορικού Κέντρου του Άργους βλέπω διάφορα σχόλια τα οποία με προβληματίζουν .Σέβομαι απόλυτα τις διαφορετικές απόψεις που διατυπώνονται σε μία πόλη .Είναι έκφραση Δημοκρατίας και γόνιμη η κριτική .


Δεν μπορώ να κατανοήσω όμως την έλλειψη αντικειμενικότητας στην επιτυχία του Έργου ως δράση και μόνο.Η ανάγκη αναβάθμισης του αστικού κέντρου είναι μία διαπίστωση εδώ και δεκαετίες .Ουδείς πίστευε βέβαια πως θα επιτευχθεί.Και όμως ο κύβος ερρίφθη ! Δεν είναι για το Άργος σημαντικό αυτό; Ο Δημήτρης Καμπόσος κατάφερε με τους συνεργάτες του την προεκλογική του υπόσχεση να την πραγματοποιήσει!

(Παράλληλα όλα αυτά τα χρόνια πόλεις όπως η Λάρισα ,το Ναύπλιον και τόσες άλλες αναβαθμίστηκαν αξιοποίωντας αυτή την διαδικασία χρηματοδότησης)

Σε μία εποχή κρίσης ο Δήμος μας δρα .Το κέντρο που όλοι θεωρούσαν οτι έχει υποβαθμιστεί ,ριζικά αναδιαμορφώνεται με ένα σχέδιο που ακόμη και αν δεν αρέσει σε ορισμένους αισθητικά (απόλυτα σεβαστό) ,αποτελεί όμως μία σημαντική ανανέωση , μία υποδομή για μελλοντικά έργα : Οι διαφορετικές προδιαγραφές σε ένα κέντρο που θα είναι φιλικό σε ευπαθείς ομάδες (ΑΜΕΑ) ως προς τη μετακίνηση τους , δεν είναι μία σπουδαία καλυτέρευση ;

Σέβομαι ,καθώς δεν είμαι αρχιτέκτονας, όλες τις ενστάσεις και τις διαφορετικές απόψεις ειδικών και επιστημόνων σε σχέσει με τις επιφύλαξεις που μπορεί να έχουν αλλά θεωρώ ως Εικαστικός
πως τα αρχιτεκτονικά έργα είναι είτε καλοσχεδιασμένα είτε κακοσχεδιασμένα, δεν υπάρχουν καλές ή κακές μορφές, υπάρχουν μόνο καλοί ή κακοί τρόποι για να τις χρησιμοποιήσεις. Οποιοδήποτε έργο βελτιώνεται ,εξελίσσεται ανταποκρινόμενο στις ανάγκες των ανθρώπων που ζούν μέσα σε αυτό.

Άς περιμένουμε να δούμε το Έργο και ας το κρίνουμε μετά. Λίγη υπομονή λοιπόν....

 Ιδανικές συνθήκες δεν υπάρχουν ποτέ ,υπάρχει όμως ιδανικός τρόπος .Είναι στο χέρι μας αυτό που θα δημιουργηθεί να βελτιώνεται συνεχώς με την σύμπραξη όλων των ενεργών πολιτών ανάλογα με τις ανάγκες της πόλης μας και να μην παραιτηθούμε απο την προσπάθεια μας για το ακόμη καλύτερο !
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ