ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2015

Ενεργοί Δημότες Επιδαύρου: Ποιος έβαλε τελικά το δάχτυλο στο... μέλι;

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 8:59:00 π.μ. | |
 Στο τέλος του προηγούμενου μήνα και όταν ολόκληρη η Ελλάδα ψήφιζε για την ανάδειξη της νέας κυβέρνησης, “κάποιοι” στην Αρχαία Επίδαυρο, είχαν αλλού το μυαλό τους. Συγκεκριμένα, στα 11.600 € περίπου, που βρίσκονταν στο γραφείο της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Επιδαύρου.
Οι “κλέφτες” λοιπόν, γνωρίζοντας φυσικά πολύ καλά το χώρο, μπήκαν στο γραφείο, αφού ξεκλείδωσαν με το κλειδί που φυλάσσεται (!!!) μέσα στο πρώην Δημαρχείο Επιδαύρου σε ανασφάλιστο χώρο και πήραν το φάκελο που περιείχε τα χρήματα και άλλα έγγραφα, άνευ αξίας.

Η κλοπή διαπιστώθηκε τη Δευτέρα, μετά τις εκλογές, από τον αρμόδιο υπάλληλο και η Αστυνομία αλλά και εμείς ενημερωθήκαμε την Τρίτη. Στο πλαίσιο της έρευνας που είχε ξεκινήσει, αποφασίσαμε να μη βγάλουμε δελτίο τύπου πιο νωρίς και να αφήσουμε λίγο τις ημέρες αλλά και την έρευνα να κυλήσουν.

Αυτό όμως που διαπιστώσαμε, ήταν η εύκολη στοχοποίηση, μέσω διαρροών από την συμπολίτευση, τόσο στην τοπική κοινωνία όσο και τα υπονοούμενα στα λεγόμενα τους στα συμβούλια, προς τους αρμόδιους υπαλλήλους-ταμίες, τα οποία δεν γνωρίζουμε εάν αληθεύουν καθώς δεν τα λένε επίσημα.

Η ευθύνη της διοίκησης πουθενά!! Αλήθεια ποιος έδωσε την εντολή να κρατούνται τόσα χρήματα στα ταμεία της επιχείρησης και μάλιστα ανασφάλιστα; Αυτό ήταν σύνηθες και όχι ένα τυχαίο περιστατικό αφού μπορεί να το δει κάποιος από τα βιβλία της επιχείρησης.

Ποιός θα δώσει λόγο στην τοπική κοινωνία, επειδή εδώ και χρόνια η επιχείρηση αντιμετωπίζεται ως ένα “μαγαζάκι” και όχι ως δημοτική επιχείρηση ιδιωτικού δικαίου; Ποιος θα πείσει τους καταναλωτές ότι τα χρήματα που δίνουν δεν πάνε “στράφι”; Αυτοί που χρησιμοποιούν την επιχείρηση κατά το δοκούν και χωρίς συνέπεια με αποτέλεσμα, παρά την τεράστια αύξηση των τιμολογίων, να έχει κυριολεκτικά “φουντάρει”, μόλις σε 4 χρόνια αυτής της δημοτικής αρχής; Ποιος θα αναλάβει την πολιτική ευθύνη, στην ουσία όμως των πραγμάτων;

Εμείς καλέσαμε τον Πρόεδρο να υποβάλλει την παραίτησή του για λόγους ευθιξίας, σεβόμενοι την πολύχρονη πορεία του στο χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και να αναλάβει το πολιτικό κόστος της κλοπής, η οποία έγινε διότι η ανευθυνότητα της διοίκησης και της δημοτικής αρχής γενικότερα, έχει επιτρέψει να δουλεύουν όλα στον “αυτόματο πιλότο”, χρεώνοντας μας τόσο χρηματικά όσο, κυρίως, σε επίπεδο αξιοπιστίας.

Η έλλειψη ευθύνης και η προχειρότητα στη διοίκηση είναι εμφανής ακόμα και στους πιο αδαείς, όμως κάποια στιγμή πρέπει να αναλάβουν και τις ευθύνες τους αυτοί που έχουν τις “θέσεις ευθύνης”. Διοίκηση του Δήμου δεν είναι μόνο χοροί και πανηγύρια, είναι η προστασία του δημοσίου συμφέροντος και της περιουσίας των δημοτών. Εάν δεν μπορείτε, δηλώστε το στους πολίτες με παρρησία.

Περιμένουμε τις επόμενες κινήσεις της δημοτικής αρχής και να γνωρίζουν όλοι ότι παρακολουθούμε πολύ στενά το θέμα για να μη φτάσουμε στο τέλος να λέμε “φωνάζει ο κλέφτης για να φοβηθεί ο νοικοκύρης”.

Λυγουριό, 26-2-2015

Τάσος Χρόνης
επικεφαλής μείζονος αντιπολίτευσης
Δήμου Επιδαύρου
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ