ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου 2015

Προχωράει η κατασκευή του Επιχειρησιακό Κέντρο Φυσικών Καταστροφών

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 7:17:00 μ.μ. | |
 Αυτοψία στο υπό δημιουργία Επιχειρησιακό Κέντρο Φυσικών Καταστροφών της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, που στεγάζεται στο κτίριο της πρώην ΔΕΣΕ, πραγματοποίησαν, σήμερα το πρωί, ο Γενικός Γραμματέας Γιώργος Διδασκάλου και ο Συντονιστής Π.Υ. Νοτίου Ελλάδος, Υποστράτηγος Π.Σ. Ιωάννης Καραντζιάς, προκειμένου να εξετάσουν την πρόοδο των εργασιών του.
Το πρώτο στη χώρα περιφερειακό Επιχειρησιακό Κέντρο Φυσικών Καταστροφών είναι ένα ειδικών προδιαγραφών κτίριο 500 τ.μ., που θα στεγάζει τον συντονιστή των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Νοτίου Ελλάδας και θα λειτουργεί ως συντονιστικό κέντρο όλων των εμπλεκομένων φορέων, σε περιπτώσεις εκτάκτων αναγκών, πλήρως εξοπλισμένο με όλα τα σύγχρονα τηλεπικοινωνιακά και παρακολουθητικά συστήματα και ενεργειακή αυτονομία.

Η χρηματοδότηση της κατασκευής του γίνεται, εξ ολοκλήρου από εξοικονόμηση πόρων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, στο πλαίσιο των στοχευμένων δράσεων αξιοποίησης των δημοσίων κτιρίων, με την επίτευξη οικονομικών κλίμακας. Η δημιουργία του δε κρίθηκε αναγκαία λόγω της ιδιαιτερότητας της Δυτικής Ελλάδας σε φαινόμενα φυσικών καταστροφών (σεισμοί, πλημμύρες, πυρκαγιές).

«Δημιουργούμε ένα χρήσιμο και απαραίτητο εργαλείο, ικανοποιώντας το αυτονόητο αίτημα της περιοχής που έχει πληγεί, περισσότερο από όλες στη χώρα, από φυσικές καταστροφές. Και αυτό το κάνουμε αξιοποιώντας ανεκμετάλλευτες δημόσιες κτιριακές υποδομές, με πόρους που εξοικονομήσαμε από την ορθολογική διαχείριση.

Στο άμεσο μέλλον, ο συντονισμός όλων των εμπλεκομένων φορέων, σε περιπτώσεις φυσικών καταστροφών, θα είναι ταχύτερος, πληρέστερος και αποτελεσματικότερος», δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας Γιώργος Διδασκάλου.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ