ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πασχαλινές ευχές

Τρίτη 10 Φεβρουαρίου 2015

Ενημερωτική Συνάντηση με θέμα: «Κοινωνική Οικονομία και δημιουργία Κοινωνικών Επιχειρήσεων» στο Άργος

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 7:04:00 μ.μ. | |
 Η Αναπτυξιακή Σύμπραξη «ΣΥΝΕΡΓΙΑ για την Αργολίδα» διοργανώνει σήμερα Τρίτη 10 Φεβρουαρίου 2015 στο Άργος, Ενημερωτική Συνάντηση με θέμα «Κοινωνική Οικονομία και δημιουργία Κοινωνικών Επιχειρήσεων» στο πλαίσιο υλοποίησης του Τοπικού Σχεδίου Δράσης «ΤΟΠΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΙΙI».
Εισηγητές στην εκδήλωση είναι ο κ. Μιχάλης Νταναβάρας – Αναπτυξιακή Ν. Αργολίδας ΑΝΝΑΡ ΑΕ, ο κ. Γιάννης Παπαδημητρίου – Εκπαιδευτικές & Συμβουλευτικές Υπηρεσίες ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΑΕ και ο κ. Μιχάλης Πουλάκης – Ανώνυμη Αναπτυξιακή Εταιρεία Ο.Τ.Α. ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ ΑΕ.

Το Τοπικό Σχέδιο περιλαμβάνει έναν ολοκληρωμένο κύκλο παρεμβάσεων που προωθούν την ένταξη στην αγορά εργασίας, την απόκτηση εργασιακής εμπειρίας και την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας σε τομείς της Κοινωνικής Οικονομίας στην Αργολίδα.

Στηρίζει, δηλαδή, τον κοινωνικό χαρακτήρα της τοπικής ανάπτυξης, δίνοντας προτεραιότητα σε πρωτοβουλίες και επιχειρηματικές δραστηριότητες που έχουν στον πυρήνα τους την υπηρέτηση κοινωνικών σκοπών και στόχων για την επίτευξη μιας Κοινωνικής και Συλλογικής Ευημερίας.

Γιατί Κοινωνική Οικονομία σημαίνει κοινωνική ανταμοιβή και οικονομική ανταπόδοση ως αναπόσπαστο κομμάτι της συλλογικής οργάνωσης και δράσης, καθώς δεν εστιάζει στο κέρδος, αλλά στο συλλογικό όφελος, την κοινωνική προσφορά και αλληλεγγύη, συμβάλλοντας στη βελτίωση της ποιότητας της ζωής όλων και στην ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής.

Στο Τοπικό Σχέδιο εντάσσονται 120 άνεργοι, ασφαλισμένοι στον ΟΓΑ και νέοι επιστήμονες, οι οποίοι είναι κάτοικοι των Δήμων της Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας.


Η Εκδήλωση είναι ανοικτή στο κοινό και θα πραγματοποιηθεί στις 19:00 στην Αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Άργους.

Το Έργο υλοποιείται από την Αναπτυξιακή Σύμπραξη «ΣΥΝΕΡΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΓΟΛΙΔΑ», στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού» του ΕΣΠΑ 2007 - 2013, με τη συγχρηματοδότηση του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου και του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας.

Η Α.Σ. απαρτίζεται από τους εξής φορείς:

Δήμος Ναυπλιέων, Δήμος Άργους-Μυκηνών, Δήμος Ερμιονίδας, Δήμος Επιδαύρου, Αναπτυξιακή Ν. Αργολίδας - Αναπτυξιακή Ανώνυμη Εταιρεία ΟΤΑ, ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ Α.Ε. - Ανώνυμη Αναπτυξιακή Εταιρεία Ο.Τ.Α., Επιμελητηριακή Αναπτυξιακή Αργολίδας Mη Κερδοσκοπική Εταιρεία (ΕΠ.ΑΝ. Αργολίδας μ.Κ.Ε), ΔΙΑΣΤΑΣΗ Εκπαιδευτικές & Συμβουλευτικές Υπηρεσίες Α.Ε., Ανώνυμος Εταιρεία Επαγγελματικής Κατάρτισης Πελοποννήσου Α.Ε. - ΚΕΚΑΠ Α.Ε., Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης ΑΠΟΨΗ Ανώνυμη Εταιρεία - ΚΕΚ ΑΠΟΨΗ Α.Ε., Σύμβουλοι Διοίκησης και Ανάπτυξης (A.T. Management Ε.Π.Ε.), Strategy & Communication ADVISORS Ε.Π.Ε.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ