ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ

Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2015

Εκδρομή της Παιδικής – Νεανικής Βιβλιοθήκης του Δήμου Άργους – Μυκηνών για την παράσταση «Ομήρου Οδύσσεια»

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 1:26:00 μ.μ. |
 Η Παιδική – Νεανική Βιβλιοθήκη του δήμου Άργους – Μυκηνών που λειτουργεί στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων της Κ.Ε.Δ.Α.-Μ, διοργανώνει εκδρομή στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, για την παρακολούθηση της παράστασης «Ομήρου Οδύσσεια».

Η αγαπημένη Κάρμεν Ρουγγέρη, με χρόνια εμπειρίας στο παιδικό θέατρο, μας καλεί φέτος στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης για να ζωντανέψει το παραμύθι των παραμυθιών, την «Οδύσσεια» του Ομήρου, το έργο του μεγαλύτερου ποιητή όλων των αιώνων, που έζησε τον 8ο π.Χ αιώνα και ύμνησε τα κατορθώματα του Οδυσσέα, του βασιλιά της Ιθάκης, μετά την αποχώρηση των Ελλήνων από την Τροία.

Ημέρα Παράστασης: Κυριακή 15 Μαρτίου 2015.
Ώρα έναρξης Παράστασης: 15:30

Η συμμετοχή για κάθε άτομο είναι 18€ [εισιτήρια για θέατρο και λεωφορείο].
Αναχώρηση από την λαϊκή αγορά στις 12:00.
Δηλώσεις συμμετοχής γίνονται δεκτές μέχρι την Παρασκευή 6 Μαρτίου 2015.
Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
Πληροφορίες: Παιδική – Νεανική Βιβλιοθήκη, καθημερινά (Δευτ.-Παρ.) στο τηλέφωνο 2751069484 (14:30 – 20:00).

Λίγα λόγια για το έργο:

Όλα αρχίζουν στον Όλυμπο...

Οι θεοί συνεδριάζουν, μια που ο Ποσειδώνας – εχθρός του Οδυσσέα – λείπει σε ταξίδι. Ευκαιρία να επιτρέψουν στον πολύπαθο ήρωα να φύγει από το νησί της Καλυψώς, όπου είναι αποκλεισμένος. Ο Ερμής αναλαμβάνει να μεταφέρει την είδηση. Η Καλυψώ θυμώνει, αλλά του επιτρέπει να φύγει. Με μια σχεδία ο Οδυσσέας ξεκινάει για την ποθητή επιστροφή. Για κακή του τύχη, ο Ποσειδώνας, γυρνώντας από το ταξίδι του, τον βλέπει. Θυμώνει. Σηκώνει φουρτούνα. Διαλύει τη σχεδία. Ναυαγός, βγαίνει στο νησί των Φαιάκων. Εκεί τον συναντά η βασιλοπούλα Ναυσικά και τον οδηγεί στους γονείς της που τον φιλοξενούν. Αποκαλύπτει ποιος είναι κι αρχίζει να διηγείται τις περιπέτειές του. Πώς ξεκίνησε με 12 καράβια κι έφτασε στους Κίκονες πρώτα, μετά στους Λωτοφάγους, στην Αιολία, στους Λαιστρυγόνες, στην Κίρκη ύστερα. Πως έφτασε στον Κάτω Κόσμο, πως κινδύνεψε από τις Σειρήνες, πώς γλύτωσε από τη Σκύλα και Χάρυβδη, πώς έφτασε στο Νησί του Ήλιου, πώς κατέληξε στην Καλυψώ. Συγκινημένοι, οι βασιλείς των Φαιάκων, τον στέλνουν με ένα μαγικό καράβι πίσω στην Ιθάκη. Να τώρα ο Οδυσσέας μας στην όμορφη πατρίδα του...

Συντελεστές:

Κείμενο-σκηνοθεσία: Κάρμεν Ρουγγέρη
Σκηνικά-κοστούμια: Χριστίνα Κουλουμπή
Κίνηση-χορογραφίες-φωτισμοί: Πέτρος Γάλλιας
Μουσική σύνθεση-ενορχήστρωση, VideoArt: Αντώνης Δελαπόρτας
Στίχοι & επιλογή τραγουδιών: Ανδρέας Κουλουμπής
Σπαθογραφίες: Κωνσταντίνος Μπουμπούκης
Βοηθός Ενδυματολόγου: Έρρικα Αλαμάνου
Οργάνωση Πρόβας: Μαρία Μωραγιάννη, Δάφνη Μιλτιάδου
Υπεύθυνη Γραφείου Παραγωγής: Ειρήνη-Ρεγγίνα Δούκα

ΠΑΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΤΡΑΓΟΥΔΟΥΝ ΟΙ ΗΘΟΠΟΙΟΙ: Τάσος Παπαδόπουλος, Χριστίνα Κουλουμπή, Πέτρος Κιοσές, Ίρις Πανταζάρα, Σπύρος Περδίου, Δέσποινα Πολυκανδρίτου, Θανάσης Τσιδίμης, Άγγελος Χατζάς,Νεκτάριος Φαρμάκης, Σωτήρης Σουριανός.

Στο ρόλο της Αντίκλειας και της Ευρύκλειας η Κάρμεν Ρουγγέρη!

Αίθουσα: Θέατρο
Διάρκεια Παράστασης: 120’ (με διάλειμμα)
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ